به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر نگار درویش افزود: بسیج اطلاع رسانی، آموزش از سوی سفیران سلامت و نرم افزار مربوطه، آموزش والدین جوان در مدارس و مهدکودک ها و جلب همکاری سازمان های مردم نهاد، از مهمترین راهکارهای ارتقاء سطح کیفیت مراقبت های پیش از بارداری است.
او با اشاره به برگزاری کارگاه کارگاه یک روزه مراقبت های پیش از بارداری در راستای بهبود دانش و عملکرد کارشناسان مرتبط با مراقبت های بارداری، اضافه کرد: در این کارگاه کارشناسان مسوول سلامت خانواده، کارشناسان سلامت مادران و مدرسان آموزشگاه های بهورزی، با جدیدترین راهکارهای گسترش مراقبت های پیش از بارداری در گروه هدف آشنا شدند.
در ادامه، کارشناس مسئول سلامت مادران معاونت بهداشتی دانشگاه با تاکید بر نقش همکاری های درون بخشی و برون بخشی در تامین سلامت مادران و نوزادان در قالب ارتقای مراقبت های پیش از بارداری، بر نقش پُر رنگ دفتر امور بانوان دانشگاه، واحد جلب مشارکت های مردمی معاونت بهداشتی، معاونت درمان، مدیریت روابط عمومی و دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، تاکید کرد.
الهام حسامی گفت: هدف اصلی از مراقبتهای پیش از بارداری، بهبود سلامت مادر و نوزاد است و دستاورد آن، سلامت عمومی و کاهش هزینههای درمان است که در ارایه این مراقبت ها، بهبود شرایط زندگی، شرایط کاری، بیماریها، مصرف دارو و بررسی عوامل ژنتیکی، مد نظر قرار می گیرد.
لزوم برنامه ریزی و جلب مشارکت های مردم برای مبارزه با سرطان
سرطان های شایع در مردان شامل سرطان پوست، معده و پروستات و در زنان شامل سرطان سینه، پوست و کولورکتال است.
کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: سرطان یکی از مشکلات اصلی نظام سلامت در کشور است که مبارزه با آن، نیازمند برنامه ریزی مسوولان و جلب مشارکت های مردم است.
دکتر زهرا خسروی زادگان افزود: چهارمین دوره پویش ملی مبارزه با سرطان هفته نخست بهمن ماه برگزار می شود و اهداف اصلی آن، افزایش آگاهی و جلب مشارکت مردم در زمینه موضوعاتی مانند قابل پیشگیری بودن سرطان، اصلاح باورهای نادرست مردم در مورد سرطان و جلب مشارکت سیاستگذاران و جریان سلامت در کنترل عوامل خطر سرطان است.
او در زمینه نشانه های هشدار دهنده سرطان، گفت: وجود توده در هر نقطه از بدن به ویژه پستان و بیضه، تغییر در پوست و خال، زخم بدون بهبودی، سرفه طولانی و خشونت صدا، اختلال بلع یا سوء هاضمه، اسهال یا یبوست طولانی، استفراغ یا سرفه خونی، بی اشتهایی یا کاهش وزن بدون توجیه، خونریزی غیرطبیعی در ادرار، مدفوع، واژن و نوک پستان و ابتلا به سرطان در افراد درجه یک خانواده، از نشانه هایی است که در صورت مشاهده آنها باید به پزشک مراجعه شود.
این کارشناس سرطان معاونت بهداشتی دانشگاه، ادامه داد: سرطان های شایع در مردان ایرانی به ترتیب، سرطان پوست ۱۳ و چهار دهم درصد، سرطان معده ۱۲.۴ درصد، سرطان پروستات ۱۰ درصد، سرطان مثانه ۸.۳ درصد و سرطان کولورکتال ۸.۲ درصد است.
دکتر خسروی زادگان، اضافه کرد: همچنین سرطان های شایع در زنان ایرانی به ترتیب، سرطان پستان ۲۳ و هشت دهم درصد، سرطان پوست ۹ و نیم درصد، سرطان کولورکتال ۷.۸ درصد، سرطان معده ۶.۶ درصد و لوکمی ۴.۴ درصد است.