به گزارش خبرنگار مهر، طاهر موهبتی در نشست خبری در مورد مصوبه اخیر مجلس در رابطه با پوشش بخش دیگری از بیماران خاص، اظهارداشت: بر اساس مصوبه مجلس بخشی از هزینه بیماران متابولیک، ام اس و بال پروانه ای از محل ردیف بیماران خاص باید پرداخت شود.
وی افزود: این مصوبه در حالی به تصویب رسیده که متاسفانه اعتبار خاصی برای اجرای آن در نظر گرفته نشده است.
موهبتی گفت: ۲۱۶ میلیارد تومان بر اساس مصوبات قبلی برای چهار گروه از بیماران خاص هموفیلی، تالاسمی و... اختصاص یافته بود که با مصوبه جدید چند گروه دیگر نیز به آن اضافه شد که با اجرای مصوبه جدید خدمت رسانی به گروه قبلی دچار چالش می شود و همچنین انتظار جدیدی را نیز ایجاد کرده ایم. در حالی که منابع آن دیده نشده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ادامه داد: وقتی یک تکلیف جدید برای دولت درنظر گرفته می شود و آن را موظف به اجرا می کنند باید حتما منابع مالی آن نیز دیده شود و درغیر این صورت مصوبه قابلیت اجرایی ندارد و به نظر می رسد اصلاحی از نظر منابع باید صورت گیرد.
موهبتی به کسری اعتبارات بیمه سلامت نیز اشاره و تصریح کرد: تا پایان سال مجموع زیان انباشته و عدم وصولی های سازمان بیمه سلامت به بیش از ۹ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان می رساند و با این حساب با تخصیص آخرین اعتبارات امسال می توانیم تا اردیبهشت ماه ۹۶ را تسویه کنیم و ۱۰ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد باقی می ماند.
وی با اشاره به اینکه ماهانه هزار و ۳۰۰ میلیارد هزینه پرداخت مطالبات مراکز است، گفت: اگر با مدیریت هزینه ها بتوانیم ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومان صرفه جویی کنیم با این شرایط نمی توانیم ۱۰ هزار میلیارد تومان کسری اعتبار را جبران کنیم.
موهبتی از پرداخت بخشی از بدهی های سازمان بیمه سلامت از طریق اسناد و اوراق مشارکت طبق مصوبه مجلس خبر داد و افزود: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق بخشی از مطالبات ما در قالب اوراق مشارکت داده می شود و نکته ای که وجود دارد این است که این اوراق خیلی طرفدار ندارند چون شرکت های دارویی و دانشگاهی کار اقتصادی نمی کنند به همین دلیل وصول آنها سخت و دشوار است اما در هر حال قدمی به جلو برداشته شده است.
وی گفت: در مجموع هزار و ۵۰۰ تا دو هزار میلیارد تومان با کسری مواجه خواهیم شد و سال آینده کسری بودجه خواهیم داشت و بدهی ما صفر نمی شود.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت با تاکید بر اینکه درآمد دولت و خزانه محدود است، ادامه داد: طبیعی است که باید از روش های مدیریت هزینه استفاده کنند و با آن بخشی از کسری ها جبران خواهد شد و در نهایت مجلس هر تصمیمی برای ما بگیرد آن را اجرایی خواهیم کرد. اما منابع ما همان منابع قبلی است که در لایحه پیش بینی شده است.
موهبتی در مورد پایگاه اطلاعات بیمه شدگان درمان کشور، گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده ۹ صندوق بیمه گر اطلاعات خود را به پایگاه اطلاعات بیمه شدگان می دهند و در این صورت تمامی اطلاعات بیمه شدگان در این پایگاه وجود خواهد داشت و بعد از ۶ ماه سال آینده سیستم استحقاق سنجی در این کارگاه مستقر خواهد شد ودر نهایت به بیمارستان ها و مراکز خدمات درمانی از طریق استعلام خدمات ارائه می شود و کلیه بخش های دولتی و خصوصی مکلف هستند از اطلاعات این پایگاه در ارائه خدمات خود استفاده کنند.
به گفته موهبتی، قانونگذار، سازمان ها را مکلف کرده که به سمت ابزارهای الکترونیکی بروند و آن را جایگزین دفترچه بیمه کنند.
وی در مورد همپوشانی بیمه شدگان نیز افزود: براساس اقدامات انجام شده و با اطلاعاتی که به وزارت رفاه دادیم مشخص شد که سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر همپوشانی داریم که نسبت به حذف همپوشانی از ابتدای سال آینده اقدام خواهیم کرد و ساز و کار ما این است که حداقل تبعات اجتماعی را داشته باشیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت تاکید کرد: اعتبار سال ۹۶ ما ۱۰ هزار میلیارد تومان بود که با تخصیص ۱۱۰ درصدی به ۱۱ هزار میلیارد تومان رسید اما در سال ۹۷ اعتبار مشخص شده ۱۰ هزار و ۸۱۰ میلیارد تومان است که ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد تومان نسبت به سال قبل آن کم می شود. همچنین بخش دیگر اعتبارات مربوط به دو درصد حق بیمه، بیمه شده است که این اعتبار در سال ۹۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۹۷ به دو هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان می رسد و اعتبارات مشخص می کند کسری های ما همان میزان قبل است.
به گفته وی، هیچ تغییری در بیمه رایگان صورت نگرفته و کماکان این افراد که با در نظر گرفتن بیمه شدگان کمیته امداد تعداد آنها به ۳۹ میلیون نفر می رسد رایگان بیمه می شوند.