مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری شعر انقلاب را فرزند برومند سبک‌های مختلف ادبیات فارسی خواند و گفت: بعد از هزار سال، امروز با زبانی مواجهیم که با ۵ مکتب گذشته تفاوت دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، برنامه صورت ماه با حضور علیرضا قزوه، کامران شرفشاهی و اسماعیل امینی از آنتن رادیو گفتگو پخش شد.

قزوه در این برنامه گفت: همواره تغزل را در کنار حماسه داشته ایم؛ اما سبک انقلابی باید ویژگی های دیگری نسبت به تغزل و حماسه داشته باشد. شعر انقلاب دارای سبکی دیگر است. ادبیات مشروطه بسیار بر [شعر انقلاب] تاثیر گذار بوده که باید به یک مکتب تبدیل می شد.»

وی افزود: نهضت ها و انقلاب های کوچک زبانی که بعد از بروز و تولد هر سبک اتفاق می افتد، به شکل گیری انقلاب بعدی در ادب فارسی می انجامد.»

در ادامه شرفشاهی با اشاره به همگام شدن شعر و ادبیات در دوران بعد از انقلاب اسلامی گفت: سرودها و شعر انقلاب نقش غیر قابل انکاری در آگاهی بخشیدن به مردم داشت. نمی توان سهم شعر و ادبیات را در انقلاب اسلامی منکر شد. شعر همراهی و شوری قبل از ایام تظاهرات در مردم ایجاد کرد و شعرهای آن زمان برانگیزاننده بود و جنبه آگاهی بخشی داشت.

وی گفت: در هر واقعه ای شعر نخستین هنری است که وارد میدان می شود و رسالت خود را بخوبی ایفا می کند.»

در بخش دیگر این برنامه امینی با اشاره به علاقه شعرا به انقلاب اسلامی گفت: حتی اگر کسی از سایر کشورها ادبیات انقلاب را مورد مطالعه قرار دهد، اذعان می کند که وجود شعر انقلاب از لحاظ کیفی و کمی قابل انکار نیست.

وی در ادامه گفت: در سال های بعد از انقلاب رشد شعر بسیار زیاد بوده است و رخدادهای این دوره در طول تاریخ ادبیات ایران بی نظیر بوده است.

امینی تعداد بسیار زیاد شعرای جوان در دوران بعد از انقلاب را در تاریخ ادبیات ایران بی سابقه توصیف کرد و گفت: حتی در سال های بعد از مشروطه این میزان شاعر جوان؛ خاصه خانم ها اقدام به شعر گفتن نکردند.

در بخش پایانی این برنامه همچنین محمدجواد شاهمرادی، دبیر مرکز ترجمه حوزه هنری با بیان اینکه ریشه های شعر انقلاب از دهه ۴۰ شروع شده است، گفت: این روند با رویکردهای مذهبی در متن و شعر اتفاق افتاده است.

وی افزود: ادبیات نیمایی و مشروطه از یکسری ویژگی ها تهی بودند و ادبیات انقلاب دارای آن ویژگی بوده و آن، مردمی بودن است؛ در حالی که شعر مشروطه مختص خواص و شعر نیما در سطح عامه نفوذ نکرده بود.

شاهمرادی گفت: شعر و ادبیات انقلاب مردمی شده بود که منجر به ماندگاری و زایش مدام آن بود؛ بنابراین مجموعه رخدادهای ادبیات فارسی دارای ویژگی های سبکی بود و حتی ۴ دهه بعد از انقلاب دارای تقسیم بندی های کوچک تری می باشد.