به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان سید حسن ابراهیمی در این باره اظهار داشت: این پدیده لکه نفتی نبوده است، بلکه پدیده «شکوفایی جلبک سبز» یا «بلوم پلانکتنی» رخ داده است که مردم محلی به این پدیده «مریضی دریا» نیز میگویند.
معاون اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان باستناد بررسی سوابق وقوع پدیده پلانکتونی در سنوات قبل گفت: به نظر میرسد اغلب بلوم پلانکتونی در سواحل چابهار هر ساله بعد از موسم مونسون در فصول پاییز وزمستان(در فصل سرد) و به خاطر سرمای هوا رخ می دهد، که در بعضی مواقع در فصل بهار و تابستان نیز مشاهده شده است و این بلومها از یک الگو و روند طبیعی در منطقه پیروی میکند.
وی در ادامه بیان کرد: این موضوع در گذشته به وسیله کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست دریایی بندر چابهار مورد بررسی دقیق قرارگرفته است و از بیخطری این پدیده اطمینان حاصل شده است.
ابراهیمی با تأکید بر اینکه انتشار هرگونه خبر غیر تأیید شده مبنی بر آلودگی دریا، عواقب حقوقی بین المللی سنگینی خواهد داشت و میتواند اقتصاد منطقه را با چالش مواجه نماید؛ افزود: افراد از انتشار هرگونه اخبار غیر صحیح و تأیید نشده امتناع نمایند؛ در غیر این صورت این اداره کل حق قانونی پیگیری و برخورد قانونی با افراد متخلف را برای خود محفوظ میدارد.
معاون اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: کارشناسان اداره کل بنادر و دریانوردی استان به صورت روزانه از اسکله های تحت مدیریت بازدید نموده و در صورت وقوع هرگونه آلودگی احتمالی، تیم مقابله با آلودگی این بندر با تجهیزات مدرن و کارآمد و با توان عملیاتی بالا این قابلیت را دارد که در کمترین زمان ممکن، با آلودگی مربوطه مقابله نماید و با استفاده از تجهیزات جمع آوری لکه های نفتی موجود در بندر، مواد نفتی ریخته شده به دریا را جمع آوری و از محیط زیست دریایی محافظت کند.
وی از مردم خواست که در صورت وقوع هرگونه حادثه یا در صورت مشاهده هرگونه آلودگی می توانند از طریق شماره تلفن ۱۵۵۰ (مرکز هماهنگی جستجو و نجات بندر چابهار) به این اداره کل اطلاع رسانی کنند.