به گزارش خبرنگار مهر، اسکندر زند ظهر چهارشنبه در نخستین همایش ملی گوسفند افشاری در محل دانشگاه زنجان با بیان اینکه یکی از راههای پرکردن خلاء تکنولوژی، میدان دادن به بخش خصوصی و از آن جمله شرکتهای دانش بنیان است، افزود: بهره گیری از بخش خصوصی و ظرفیتهای بین المللی یکی از ارکان مهم نفوذ تکنولوژی در بخش تحقیقات کشاورزی است.
وی ادامه داد: پژوهشهای کاربردی باید اولویت بندی شود و با وجود علم در برخی مواقع ثروت آفرینی صورت نمیگیرد به گونهای که امروزه در دنیا توسعه پایدار مبنای تحقیقات است افزایش درآمد، امنیت غذایی و پایداری اکوسیستم باید جزو اهداف ما باشد.
زند با بیان اینکه آنچه در کشور انجام میدهیم عمدتاً طرحهای تحقیقاتی کارآمدساز است ولی دانشگاهها باید جریان سازی و تحول سازی بکنند، افزود: برای پر کردن شکاف بین دانش و نوآوری باید پژوهشها را از محصول محوری به خروجی محوری سوق دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در علوم دامی در خلق تکنولوژی نسبت به کسب تکنولوژی عقب هستیم، افزود: یکی از راهها برای پر کردن خلاء تکنولوژی، میدان دادن به بخش خصوصی و شرکتهای دانش بنیان است.
زند گفت: طی چهار سال گذشته تاکنون ۵۷۵ شرکت در حوزه کشاورزی شکل گرفته و خروجی آنها ملموس است؛ در واقع برای پر کردن خلاء تکنولوژی باید ارکان شرکتهای دانش بنیان، مراکز رشد، صندوقهای حمایتی و پارکهای علم و فناوری مد نظر قرار بگیرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر، ۲۰۰۰ نفر هیئت علمی وزارت جهاد کشاورزی و ۶ هزار نفر نیز هیئت علمی دانشگاهها هستند، افزود: باید نقش بیشتری در نفوذ تکنولوژی در پروژههای کشاورزی داشته باشند. بهره گیری از بخش خصوصی و ظرفیتهای بینالمللی نیز یکی دیگر از ارکان نفوذ تکنولوژی در بخش تحقیقات کشاورزی است.
زند افزود: برای اینکه شکاف بین دانش و نوآوری که منتج به تکنولوژی میشود را پر کنیم باید پژوهشها را از محصول محوری به خروجی محوری سوق دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: آنچه که باعث آسیب دیدگی محققان میشود، نوع انگیزهها است. انگیزه ما باید دست یابی به لبخند رضایت بر لب کشاورز باشد و محقق باید به عرصه قدم بگذارد؛ در واقع اگر تحقیقات ما اقتصادی نباشد راه به جایی نخواهد برد.