به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنفرانس ملی مدیریت کارآفرینی و مهارتهای ارتباطی روز پنجشنبه با حضور جمعی از فعالان شرکت های دانش بنیان، شرکت های فنآور و جوانان نخبه و ایده پرداز در محل سالن اجتماعات پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین برگزار شد.
علیرضا فریدونی در این کنفرانس اظهارداشت: دولتها در جوامعی که انقلاب صنعتی در آنها رخ داد به عناوین مختلف همه امور را در دست گرفتند و بتدریج بزرگ شدند.
وی اضافه کرد: وسوسه قدرت موجب شد تا دولتها بزرگ شوند و امروز به جای این که نماینده مردم باشند رئیس مردم هستند و در برخی از کارها خودشان مانع رونق و موفقیت شده اند.
فریدونی یادآورشد: دولتها در گذشته های دور تلاش می کردند تا درآمد ملی را افزایش دهند اما کم کم توزیع درآمد را هم بر عهده گرفتند تا به قول خودشان عدالت را پیاده کنند و قول دادند تا مردم را هم در این کار مشارکت دهند اما اینگونه نشد.
رئیس مرکز جامع رشد پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین اضافه کرد: در جوامع توسعه یافته مردم می گویند ما عده ای را انتخاب می کنیم تا کارهایمان را هماهنگ کنند و در واقع دولت باید نماینده واقعی مردم باشد اما امروز قدرت زیاد باعث شده مردم در مقابل دولت و نمایندگان سرخم کنند در حالی که این رویه باید برعکس باشد.
فریدونی گفت: دولتمردان باید برای رشد درآمدهای ملی و توزیع متوازن همت کنند اما کار به جایی رسیده که یک جوان نخبه برای چند میلیون تومان وام باید ماهها معطل شود و پیچ و خم های اداری را طی کند و جواب نگیرد و با این روند ما منتظر چه تحولی باید باشیم.
وی اظهارداشت: وقتی صنعت خودرو انحصاری می شود شما باید یک خودروی ۵ میلیون تومانی را بیست میلیون تومان بخری و ماهها در نوبت باشی و حق انتخاب نداری و با این روند می خواهیم صنعت شکوفا شود اما نمی شود.
صنعت کارآفرین نیازمند دولت کارآفرین است
فریدونی بیان کرد: دولت کارآفرین می تواند به تحقق صنعت کارآفرین کمک کند اما برای رسیدن به آن باید دولت کوچک شود نه این که بخش خصوصی کار کند، مالیات و عوارض و دهها هزینه را متحمل شود تا دولتی بزرگ و دستگاهی با کارمندان متعدد فقط حقوقشان را از این مسیر تامین کنند.
وی اظهارداشت: ایده بازآفرینی دولت یک رویکرد جدید مدیریتی است و در عصر دانایی دیگر مکانیزمهای بوروکراتیک جامعه سنتی جواب نمی دهد و باید با عبور از این روشها به دنبال نگاهی جدید به نوع مدیریت های خود در دستگاههای دولتی باشیم.
رئیس مرکز جامع رشد پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین تصریح کرد: امروز دانایی حرف اول را می زند و با عبور از عصر سنتی، عصر صنعتی و ورود به دوره اطلاعات باید بتوانیم روشهای نوینی را در مدیریتها پیاده کنیم تا از توقف در بسیاری از عرصه ها خارج شویم.
فریدونی تصریح کرد: در شرایطی که یک جوان ما توانسته از آشغال گوشت، موادی تولید کند که یک گرم آن ۴ میلیون تومان ارزش دارد چرا ما باید در دادن یک تسهیلات چند میلیون تومانی به گونه ای رفتار کنیم تااین جوان از بوروکراسی اداری خسته شده و ازتولید پشیمان شود.
وی اضافه کرد: میلیاردها تومان پول این کشور را در صنعتی به نام خودروسازی که همه دانش فنی آن خارجی است و هنوز نتوانسته ایم یک خودروی قابل قبول و مشتری پسند ارائه کنیم هزینه می شود تا خرج این شرکت های بزرگ تامین شود چون به نوعی دولت در آن سهیم است اما برای چند میلیون تومان وام برای تجاری سازی محصولی فنآور مشکل داریم.
فریدونی تصریح کرد: نگاه ما کارشناسی و کلان است و هرگز قصد انتقاد از دولت نیست بلکه ایراد به سیستمی است که آنقدر بزرگ شده که هزینه خود را هم نمی تواند تامین کند و به همین دلیل اقتصاد مقاومتی نمی تواند محقق شود.
وی اضافه کرد: اگر دولت کارآفرین، راهگشا، رقابت پذیر و رسالت مدار باشد و بازارگردی، مشتری مداری را در کنار پیگیری مورد توجه قرار دهد قطعا به دستاوردهای خوبی خواهیم رسید.
رئیس مرکز جامع رشد پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین یادآورشد: دولت باید در عمل خود را پاسخگوی مردم بداند و اگر اینگونه بود مثلا سازمان جهاد کشاورزی به جای توزیع کود و سم دنبال الگوی کشت می رفت و سازمان صنعت به دنبال گره گشایی از موانع تولید بود.
وی گفت: اگر دولت سکانداری کنددیگر رقیب بخش خصوصی نمی شود که وارد خرید کالا شده و کشاورز را دچار بحران کند و هنگامی که همه تسهیلات دست دولت بود و یک مدیر دولتی تصمیم می گیرد به چه کسی وام بدهد و یا ندهد شاهدیم یک نفر وام چهاردرصدی میگیرد و خانه و دلار می خرد و یک تولید کننده وام ۳۰ درصدی می گیرد تا تولید کند و با این روند نباید انتظار رونق تولید و کسب و کار و اشتغال را داشت.
فریدونی بیان کرد: تا دولت کوچک نشود و نقش نظارتی و بسیج امکانات وبسترسازی را در یک روش مناسب دنبال نکند نمی توان شاهد تحول اساسی در اقتصاد بود.
وی گفت: وقتی سیستم دولتی از نگرش سیاست گذاری خارج شده و به سمت مشارکت در خرید و فروش می رود دیگر بخش خصوصی قادر به رقابت نیست و دچار مشکل می شود درحالیکه دولتها باید تفکری داشته باشند تا اعتماد به نفس جامعه بالا برود.
رئیس مرکز جامع رشد پارک علم و فنآوری امام خمینی قزوین اظهارداشت: دولت باید به جای خدمتگذاری بدنبال توان افزایی باشد و با بیرون کشیدن مالکیت از چنگال بوروکراسی و سپردن آن به جامعه از توان بخش خصوصی برای حل مشکلات استفاده کرده و خود نقش نظارتی و هدایتی را بر عهده بگیرد.
در این کنفرانس که عصر امروز هم ادامه دارد شکوفه کلانتری، مینا روشن، داریوش آقازاده، دکتر دشتی و شفایی از اساتید دانشگاه و کارشناسان علم و فنآوری سخنرانی می کنند.