قروه- روند توسعه محور با پاسخگویی مسئولان در برابر خواسته های مردم از طرف شورای شهر قروه مسئله ای است که نشان می دهد مدیریت شهری از نگاه تک بعدی فاصله گرفته و در تغییر مسیر است.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای شهر قروه با اتخاذ روندی جدید به دنبال پاسخ گویی مسئولان در خصوص مطالبات مردم برای توسعه شهر هستند. روندی که اگر به همین منوال ادامه یابد می توان آن را شاخص ترین امتیاز برای شورایی در نظر گرفت که از مردم بوده و با مردم همگام است.

طبق گفته های «پرستو شکری»؛ نماینده شورای شهرستان این گونه نشست ها که بیشتر برای ارتباط بهتر با مردم است در واقع طبق ماده یک قانون تشکیل شوراها برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمرانی، بهداشتی، فرهنگی، آموزشی و سایر امور رفاهی از طریق همکاری مردم و به منظور جلوگیری از تبعیض و جلب همکاری در تهیه برنامه های عمرانی و رفاهی صورت می گیرد.

به گفته وی در همین راستا شورای دوره پنجم در قروه برای نخستین بار است که از حرکت تک بعدی و اختصاصی تنها برای شهرداری به سمت توسعه واقعی شهری با نگاه مردمی گام برداشته است.

بر همین مبنا شامگاه پنجشنبه در دومین نشست هم اندیشی شورای شهر قروه با رئیس آب و فاضلاب شهری قروه به بررسی مشکلات آب و فاضلاب ناحیه منفصل شهری قلعه با حضور تعدادی از مردم این ناحیه پرداخته شد.   

 در این نشست اهالی ناحیه منفصل شهری قلعه مشکل اصلی منطقه را در خصوص فاضلاب دانستند و خواستار تعیین تکلیف منبع جدید آب در ناحیه قلعه شدند. به گفته اهالی قلعه هزینه های بسیاری برای قلعه شده تا کنون اما وقتی به نتایج مثبتی نرسیده انگار تنها پرت هزینه بوده است.

قلعه که مدت پنج سال است به عنوان ناحیه منفصل شهری قروه معرفی شده آن گونه که باید رنگ و بوی این تغییر شتابزا را ندیده و گویا مثل همیشه مسئولان بدون بررسی های اصولی و کارشناسی شده دست به بافت توسعه شهرستان زدند و بیشترین ضربه این کار به مردمانی می رسد که بلاتکلیف میان روستا و شهر مانده اند.

اتصال قلعه به قروه در این چند سال در حالی صورت گرفته که چندی پیش نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی در نشستی با شورای شهر قروه گفته بود ناحیه قلعه از بودجه جهشی مرتبط به این طرح ها بی بهره بوده و هیچ مسئولی هم پیگیر این مسئله نبوده است.

این در حالی است که اگر این بودجه جهشی تخصیص می یافت قطعاً توسعه ناحیه منفصل شهری قلعه را شامل می شد و بار مشکلات مردم را کاهش می داد.

معضلی به نام فاضلاب

با این وجود در این نشست اعضای شورای شهر با دعوت از رئیس آب و فاضلاب شهری قروه خواستار پاسخ گویی این مسئول در برابر مطالبات مردم شدند.

«جبار کلوندی» پس از شنیدن اظهارات تعدادی از اهالی ناحیه منفصل قلعه با بیان اینکه پایداری آب در قلعه بسیار مهم است، گفت: تا کنون ۴ حلقه چاه در قلعه حفر شده و دیگر هیچگونه افت فشار و قطعی آب در این ناحیه وجود نخواهد داشت.

به گفته وی در قلعه شبکه فاضلاب وجود ندارد بخش از این شبکه در ضلع شرقی باید به کمربندی برسد و تملک شود و در این میان عوامل مربوط نیاز است که وارد کار شوند چرا که تا زمانی کار تملک انجام نشود نمی توان برای شبکه فاضلاب کاری کرد.

«کلوندی» در ادامه در پاسخ به بلاتکلیفی منبع جدید افزود: مدتی به دلیل مشکل اعتبارات مانع وجود داشت برای وارد مدار کردن منبع جدید که در حال حاضر این مشکل رفع شده و کار آغاز گشته است و البته منبع قدیم هم از مدار خارج نخواهد شد.

وی وجود ۲۵ کیلومتر لوله نامرغوب در ناحیه قلعه خبر داد و بیان کرد: تا کنون از این میزان تنها ۵ کیلومتر کار شده و مابقی در دستور کار قرار دارد.

«کلوندی» همچنین به احیای قنات قلعه با همکاری پیمانکاری از استان یزد با هزینه کرد ۲۲ میلیون تومان خبر داد و تأکید کرد تلاش بر این است که این قنات برای سال آینده احیا و به نوعی کمک رسان نیاز آبی قلعه باشد.

وی به شهروندان ناحیه منفصل شهری قلعه قول مساعد برای رفع مشکلات در خصوص آب و فاضلاب آن ناحیه با همیاری بهتر داد.     

این مقام مسئول در ادامه به وضعیت بحرانی آب در قروه پرداخت و یادآور شد: تأمین آب بسیار مشکل ساز است و باید هرچه سریع تر راهکارهایی که از قبل اعلام شده همانند انتقال آب از سدهای مربوط صورت گیرد وگرنه این شهرستان با بن بستی عظیم روبرو خواهد شد.

برنامه ای برای حل بحران

در ادامه این نشست نائب رئیس شورای شهر قروه به نبود برنامه ای شاخص برای مدیریت بحران در شهرستان اشاره کرد و گفت: همه مسئولان باید برای زمان بحران برنامه ای اصولی داشته باشند تا در زمان لازم بتوانند به خوبی بحران پیش آمده را مدیریت کنند.

به گفته «حوریا کلوندی» نبود برنامه نوعی سردرگمی را به همراه خواهد داشت و همین مسئله بحران را افزایش می دهد.

وی با اشاره به اهمیت مشکل آب در شهرستان قروه، تصریح کرد: مشکل آب خود بحران عمیقی است که اگر برای رفع آن برنامه ای تدوین نگردد قطعاً وضعیت شهر را نامناسب خواهد کرد برای مثال باید از هم اکنون فکری برای افت فشار آب در تابستان کرد تا مردم دچار مشکل نشوند.

«حسین احمدی» دیگر عضو شورای شهر هم با بیان اینکه بعضی اوقات قانون، اعتبارات و ... محدودیت ساز است، اظهار داشت: رفع تمامی مشکلات نیازمند زمان است و باید با همیاری یکدیگر این بازه زمانی را به حداقل رساند.

همچین «مهدی ملکی» دیگر عضو شورا هم به بودجه جهشی برای اتصال قلعه به قروه اشاره کرد و خواستار پیگیری این مسئله شد. وی درخواست کرد هنگام سفر استاندار به شهرستان در برنامه های بازدید حتماً ناحیه قلعه ذکر گردد و برای دریافت اعتبار لازم گفت و گو شود.

حال باید دید با این روند مناسب شورای شهر برای پیشبرد توسعه منطقه آیا می توان شاهد نتایج مثبت و مؤثری بود یا مثل همیشه این یک سیستم تبلیغی زیرپوستی می باشد.