رئیس شورای انتظامی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران گفت: بیش از ۷۸ درصد شکایات صنفی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به موضوع کسب وکارهای حوزه نرم افزار و وب سایت مربوط می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، حمید فروزنده، گفت: براساس آخرین آمار فعالیت شورای انتظامی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران (نصر)، در رسیدگی به شکایات صنفی طی سه سال اخیر، بیش از ۴۲ درصد شکایات صورت گرفته به موضوع کسب وکارهای نرم افزاری و بیش از ۳۶ درصد به موضوع میزبانی فضای وب و ثبت دامنه (وب سایت ها و خدمات آن) اختصاص داشته است.

وی با اشاره به باقی آمار شکایات و تخلفات در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ادامه داد: در سطوح بعدی، شکایات حوزه سخت افزار حدود ۱۲ درصد و تجهیزات شبکه حدود ۳ درصد میانگین تعداد شکایات فناوری اطلاعات و ارتباطات را در بر می گیرند.

رئیس شورای انتظامی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران با اشاره به فعالیت این شورا در حل اختلاف و رسیدگی به شکایات صنفی حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: شورای انتظامی سازمان مطابق ماده ۴۶ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۷ قانون حمایت ازحقوق پدید آورندگان نرم افزارهای رایانه‌ای مصوب مجلس شورای اسلامی، مسئول رسیدگی به شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی در خصوص تخلفات حرفه‌ای، انضباطی و انتظامی درحوزه فاوا است.

 وی با بیان اینکه از زمانی که اشخاص حقیقی و حقوقی حوزه ICT در قراردادهای کاری خود شورای انتظامی سازمان نصر را به عنوان داور و مرجع حل اختلاف لحاظ کرده اند، موضوع رسیدگی به شکایات احتمالی طرفین قرارداد تسریع و تسهیل شده است، ادامه داد: در حال حاضر اکثر شرکتها هنگام عقد قرارداد نام شورای انتظامی سازمان را به عنوان داور و مرجع حل اختلاف می آورند. هرچند الزامی در این کار نیست، اما کمک کرده تا شرکت ها با مشکلات کمتری در رسیدگی به اختلافاتشان مواجه شده و فرایند رسیدگی به صورت تخصصی و سریعتر طی شود.

فروزنده با اشاره به ضرورت کنترل عضویت شرکتها و اشخاص فعال در حوزه فاوا توسط کارفرمایان قبل از انعقاد قرارداد، اضافه کرد: اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند پیش از توافق و یا انعقاد قراردادهای کاری با این شرکتها و اشخاص حقیقی، عضویت و وضعیت آنها را از طریق مراجعه به پورتال سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران استعلام و مورد بررسی قرار دهند تا با سوابق حرفه ای این شرکتها آشنا شوند.