سنندج- معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: به دنبال ترسیم نقشه سلامت محصولات کشاورزی در استان هستیم.

به گزارش خبرنگارمهر، کامبیز حسن زاده بعد از ظهر امروز یکشنبه در جلسه کارگروه بهداشت و امنیت غذایی استان که در سالن شهدای دولت استانداری تشکیل شد، گفت: می طلبد شاخص های سلامت در محصولات کشاورزی هم توسط وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و هم وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت و بهداشت جامعه مورد توجه قرار گیرد.

وی یکی از رسالت های معاونت غذا و دارو را بررسی ایمنی محصولات کشاورزی به لحاظ دارا بودن سموم در سطح عرضه خواند و عنوان کرد: سال های گذشته این اقدام با نمونه برداری از سطح میادین بار انجام می شد ولی علاوه براینکه کار پرهزینه ای بود نتیجه بخش نبود.

وی ادامه داد: به دلیل اینکه محصولات کشاورزی موجود در میادین تره بار تنها مربوط به استان نبود و از دیگر نقاط کشور هم وارد می شد بنابراین نمونه برداری از آنها اتلاف هزینه و سرمایه است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان بیان کرد: بنابراین برای رفع مشکل مذکور طرحی در استان برای نخستین بار در کشور اجرایی شد و در راستای آن با همکاری سازمان جهاد کشاورزی نمونه برداری از سرمزرعه انجام شد.

حسن زاده با اشاره به اینکه محصولات کشاورزی از لحاظ میزان فلزات سنگین، نیترات و سموم آزمایش می شوند، گفت: سال گذشته ۱۵۰ نقطه دراستان محصولات کشاورزی آنها مورد آزمایش قرار گرفتند که امسال این نقاط افزایش و به ۲۰۵ نقطه رسید.

وی اضافه کرد: انگور، گندم، پیاز، سبزیجات برگی، سیب زمینی، گوجه فرنگی و خیار هم مزرعه ای وهم گلخانه ای، توت فرنگی و زعفران بیشترین محصولاتی بودندکه مورد ارزیابی شاخص های سلامت محصولات کشاورزی دراستان قرار گرفتند.

 وی عنوان کرد: نتایج بدست آمده به صورت محرمانه به استانداری و سازمان جهاد کشاورزی ارسال شده است و افرادی که بیشترین مصرف سموم را داشتند به کمیته ماده ۱۱ دانشگاه معرفی شدند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان اظهارداشت: ما به دنبال ترسیم نقشه سلامت محصولات کشاورزی استان هستیم که با تهیه این نقشه قطعا شاهد افزایش سلامت  در تولید محصولات کشاورزی خواهیم بود.

حسن زاده با اشاره به اینکه بحث فلزات سنگین به آب و خاک مناطق بر می گردد، افزود: با تغییر نوع کشت به عبارتی کشت محصولاتی که کمترین جذب فلزات سنگین در مناطقی که آب و خاک آنها بیشتراین فلزات را دارا هستند، می توان این شاخص آلودگی را در محصولات کشاورزی کاهش داد.