به گزارش خبرنگار مهر، سردار عبدالله ملکی، ظهر پنج شنبه، در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه با فرمان رئیسجمهور و سرلشگر باقری در هشت صبح ۱۵ بهمن ۹۶، مراکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در ده استان کشور افتتاح خواهد شد، افزود: از جمله این مراکز، افتتاح فاز اول مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در مازندران است.
مدیرکل بنیاد حفظ و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با اشاره به اینکه در ساخت مراکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس کشور همت نشده و حتی متاسفانه در برخی استانها شروع هم نشده، افزود: در برخی استانها هم که شروع شده سالها به طول انجامیده است.
وی ادامه داد: ساخت این مراکز در استان آذربایجان شرقی ۲۳ سال، در دزفول ۱۸ سال و در اصفهان ۱۹ سال بهطول انجامیده و استان مازندران نیز وارد نهمین سال خود شده است.
ملکی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه ساخت این مراکز فرهنگی طولانی شده، سرلشگر باقری تصمیم به ابلاغ افتتاح مراکز، گرفته است تا بیش از این مردم در انتظار نباشند و فرایند ساخت را هم مشاهده کنند.
وی با بیان اینکه متأسفانه استان مازندران تنها استانی است که موزه منطقهای و میراثی ندارد و بخش اعظم میرث گرانبهای این استان و کشور، در کارتونها نگهداری میشود، افزود: تدبیر آن زمان بر این بوده که مرکز فرهنگی مازندران هم موزه دفاع مقدس و هم میراث فرهنگی باشد که البته در سه فاز مجموعه تدوین شده و مطالعات زیادی انجام شده است.
مدیرکل حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه یکی از فازهای این مجموعه، ساختمان اصلی مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس با برنامه محتوایی و به نمایش گذاشتن عملیات والفجر هشت بوده است، افزود: مطالعات با نگاه به عملیات والفجر هشت انجام شد.
وی با اعلام اینکه هفتتپه و اروند فاز اول این مجموعه است که با فرمان رئیسجمهور و سرلشگر باقری ساعت هشت صبح روز یکشبنه ۱۵ بهمن افتتاح خواهد شد، افزود: بستر رودخانه تجن، اروند نمادین خواهد بود و از ۲۴ پروژه فاز اول و دوم، در این بخش ۱۷ پروژه افتتاح میگردد.
ملکی مساحت فاز اول را ۱۸/۵ هکتار اعلام کرد و گفت: ده هکتار بستر رودخانه بوده که سد لاستیکی بر آن احداث شده و ۸/۵ هکتار نیز سایتها هستند که برای انجام کل آن ۱۹ میلیارد و ۲۶ میلیون تومان هزینه شده است.
وی با بیان اینکه در کنار پروژههایی که صددرصد کارشان انجام شده، کار متوالی نیز در حال انجام است، خاطرنشان کرد: به دلیل ورود مردم و آماده نبودن ساختمان اصلی موزه، نمایشگاههایی در این بخش ایجاد شده است.
ملکی با بیان اینکه این نمایشگاه دوساله بوده و دارای ۱۴ غرفه است که برای انجام کار محتوایی و تعمیر ساختمان ان ۲۸۰ میلیون تومان هزینه شده، افزود: در روز افتتاح، این نمایشگاه نیز افتتاح خواهد شد
وی با بیان اینکه بخشی از تجهیزات نظامی غنیمتی در اصفهان و بخشی در ساری بازسازی شد، افزود: تجهیزات نظامی آماده شده، در دو طرف خط چینش و هواپیمای اف۴ نیز همین هفته بارگیری و به ما منتقل میشود تا نقش نیروی هوایی ارتش و سپاه را نمایش دهد.
مدیرکل حفظ و نشر ارزش های دفاع مقدس مازندران با اعلام اینکه ۱۰ شهید خوشنام در فاطمیه دوم وارد استان مازندران خواهند شد، افزود: با احتساب این ده شهید، تعداد شهدای گمنام استان به ۳۰۵ شهید خواهد رسید.
وی با بیان اینکه این شهدا از جاده فیروزکوه وارد استان شده و مورد استقبال مردم سوادکوه قرار خواهند گرفت، افزود: شب وداع در ۳۰ بهمن ماه در حسینیه ثارالله قائمشهر خواهد بود و سپس، هفت شهید در اول اسفند در شهرهای ساری، بابل و محمودآباد و ۳ شهید در سوم اسفند در فریمشهر راس ساعت ۹:۳۰ صبح تشییع خواهند شد.
سردار ملکی با بیان اینکه با کمک مردم ۶۸ یادمان شهدای گمنام در استان کامل و یا درحال ساخت است، افزود: از این تعداد ۳۸ یادمان کامل شده و ۳۰ یادمان نیز در حال ساخت است.