حشمت الله فلاحت پیشه در گفتگو با خبرنگار مهر، با اعلام این خبر که تیم کارشناسی بسیار قوی از اساتید برجسته دانشگاههای تهران را برای جلسه با تیم انفورماتیک وزارت کشور دعوت کرده ایم، اظهارداشت: بحث ها صرفا کارشناسی و مربوط به دغدغه هیات نظارت و تیم کارشناسی و سئوالات جدی آنان در بحث شمارش آراء است.
وی با بیان اینکه اراده خاصی در این رابطه نداریم، تصریح کرد: اگر به لحاظ کارشناسی به این نتیجه برسیم که شمارش رایانه ای از آراء مردم صیانت می کند و درصد خطا رایانه ای بیشتر از خطای دستی نیست، حتما با این نوع شمارش آراء موافقت می کنیم.
فلاحت پیشه تاکید کرد: اگر ادله فنی و قوی در شمارش آراء توسط رایانه وجود نداشته باشد به هیچ وجه دقت را فدای سرعت نخواهیم کرد.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها با بیان اینکه جلسه همچنان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: موضع وزیر کشور مبنی بر اینکه منتظر پاسخ هیات نظارت در خصوص چگونگی شمارش آراء است، موضع خوبی است و ما اعلام می کنیم در این خصوص پاسخ فنی خواهیم داشت و تنها ملاحظه ما، ملاحظه فنی است.
وی درباره دلایل ارائه شده ازسوی هیات انفورماتیک وزارت کشور نیز گفت: این هیات محکم ترین ادله خود را کاهش درصد خطای رایانه بیان می کند، اما به لحاظ اینکه این اولین تجربه در کشور است و تاکنون در شرایط محدود تست نشده و فرصت لازم برای بازبینی این نرم افزار نبوده و کاری است که تازه شروع شده ، نمی توانیم در انتخابات فعلی مرحله آزمون و خطا را طی کنیم.
فلاحت پیشه تصریح کرد: اگر در طول بررسی در این جلسه متوجه شویم این اقدام و شمارش رایانه ای به صورت آزمون و خطا خواهد بود، با آن به صورت جدی مخالفت می کنیم.
سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراها در پایان خاطرنشان کرد: معتقدم این نوع شمارش رایانه ای باید در انتخابات غیررسمی به آزمون گذاشته می شد و وقتی به لحاظ فنی آزمایش می شد آن را اعمال می کردیم. در صورت انتقاد کاندیداهای شرکت کننده در انتخابات، این بحث پیش می آید که این عده خواهان شمارش دستی آراء باشند و این درخواست شمارش مجدد مشکلات بیشتری به همراه خواهد داشت.