قم - رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم با بیان اینکه بخش کشاورزی ۹۰ درصد آب را مصرف می‌کند، گفت: بیش از ۶۰ درصد این آب قبل از رسیدن به مصرف گیاه، هدر می‌رود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از جهاد کشاورزی قم، محمدرضا طلایی که در جشن پیروزی انقلاب اسلامی و در جمع مردم روستای سنجگان بخش سلفچگان سخن می‌گفت، اظهار داشت: با موافقت مقام معظم رهبری ۱۲ هزار میلیارد از محل صندوق ذخیره ارزی برای ایجاد اشتغال در روستاها اختصاص داده شده که در قالب تسهیلات ارزان قیمت با دوره پرداخت ۹ ساله و سود ۶ درصد در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه هر فعالیتی که در روستاها بتواند موجب اشتغال‌زایی شود، مشمول این تسهیلات است، افزود: بنابر برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، ایجاد گلخانه، صنایع تبدیلی و تکمیلی، شیلات و آب و خاک جزء اولویت‌های ارائه این تسهیلات به متقاضیان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در مرحله اول ساکنان روستاها می‌توانند با دریافت این تسهیلات نسبت به کارآفرینی و ایجاد اشتغال اقدام نمایند و در مرحله بعد کارآفرینانی که با سرمایه‌گذاری در کنار روستا نسبت به ایجاد اشتغال برای جوانان همان منطقه اقدام کنند، می‌توانند از این تسهیلات بهره‌برداری نمایند.

وی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه بخش سلفچگان نیز همانند سایر مناطق استان قم با چالش آب مواجه است، افزود: اعتبارات آب قم در سه سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و در سال گذشته ۳۵ میلیارد تومان در بخش آب و خاک قم هزینه شده است که سهم بخش سلفچگان از این اعتبارات بالغ بر ۸ میلیارد تومان بوده است.

طلایی در ادامه به اعتبارات بخش قنات استان اشاره کرد و گفت: در سال جاری ۲ میلیارد تومان برای بخش قنات استان اعتبار در نظر گرفته شده که با برنامه ریزی‌های صورت گرفته قصد داریم یک قنات را در هر روستا مرمت کنیم و در حال حاضر در روستای سنجگان نیز یک قنات در حال مرمت و بهسازی است.

وی افزود: اگر بپذیریم که بخش کشاورزی ۹۰ درصد آب را مصرف می‌کند، باید بگوئیم که بیش از ۶۰ درصد این آب قبل از رسیدن به مصرف گیاه، هدر می‌رود، لذا اگر جلوی این هدر رفت را بگیریم، در حقیقت ۶۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کرده‌ایم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در همین راستا هر کشاورزی که شرایط فنی لوله گذاری را داشته باشد، مشکلی از بابت تأمین لوله نداریم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر دولت به ازای هر هکتار اجرای سیستم‌های نوین آبیاری در مزارع و باغات، ۱۰ میلیون تومان به صورت بلاعوض پرداخت می‌کند که کشاورزان باید قدر این شرایط را بدانند و از آن استفاده لازم را ببرند.

طلایی در بخش پایانی سخنان خود گفت: مشکلات مملکت را دولت به تنهایی نمی‌تواند حل کند و مردم باید در رفع مشکلات همکاری نمایند، دولت باید شرایط را فراهم نموده و مردم نیز باید همت کنند تا بتوانیم مشکلات را یکی پس از دیگری از سر راه برداریم.