به گزارش خبرنگار مهر، سورنا ستاری در شورای اقتصادمقاومتی استان البرز که بعدازظهر دوشنبه برگزار شد، با اشاره به استقبال جوانان در حوزه اقتصاد دانشبنیان، اظهار کرد: خوشبختانه در این بخش به توفیقات خوبی رسیدیم و در حوزه نیروی انسانی ظرفیت بالایی داریم.
وی به مشکلات موجود در بخش اقتصاد اشاره کرد و گفت: تعداد دانشجویان داخلی به ۲۷ برابر افزایش و تعداد دانشجویان ایرانی مشغول به تحصیل در خارج نصف شده است.
ستاری بابیان اینکه باید دید چرا افزایش تعداد دانشجویان در بخش اقتصاد کشور تأثیرگذار نبوده است، تصریح کرد: بدون شک باید بحث آموزش به اقتصاد تبدیل شود، پایه اقتصاد نفتی این امکان را برای ما در کشور فراهم نمیکند.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور تأکید کرد: منابع زیرزمینی، منبع مالی است که مانند پولتوجیبی کودکان میماند که خلاقیتی را برای فرزندان به وجود نمیآورد، تکیهبر منابع زیرزمینی چون نفت نظام پدرسالاری را در جامعه ایجاد میکند، بدین ترتیب محیط کسبوکار برای بخش خصوصی تخریب میشود.
وی بابیان اینکه نباید محیط را برای ایجاد کسبوکار جوانان مسموم کرد چراکه بدین ترتیب کارآفرینی از رونق میافتد و همه سعی خواهند کرد در استخدامهای دولتی بهجایی برسند، افزود: نوع آموزش در کشور باید تغییر کند و محیط کسبوکار ازلحاظ تسهیل و مجوزها بهبود پیدا کند.
بخش دولتی در حوزه پژوهش آوردهای برای مردم ندارد
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر اینکه استارت آپ های موفق حتی یک ریال وام دریافت نکردهاند، اظهار کرد: با دیدگاههای غلط گذشته نمیتوان کاری را پیش برد، بدون شک با تکیهبر استعداد جوانان و متخصصان شاهد تحولی عظیم در کشور خواهیم بود.
وی گفت: اگر مجموعههای علمی در حوزه محتوای خدماتی و تولید ۱۰ درصد در هفته رشد نکنند با مشکل مواجه میشوند چراکه در این عرصه رقابتها بسیار فشردهشده است، گفت: ۳ هزار و ۴۰۰ شرکت دانشبنیان در کشور وجود دارد که طی سال گذشته تاکنون ۴۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتهاند و پیشبینی میشود که امسال این رقم افزایش پیدا میکند.
ستاری بابیان اینکه ۴۰۰ شرکت در اطراف دانشگاه صنعتی شریف وجود دارد، در ادامه با اشاره به اینکه پروژههای پژوهشی دولتی نیاز مردم را برطرف نمیکند، گفت: بخش دولتی در حوزه پژوهش آوردهای برای مردم ندارد، سرمایهگذاری بخش خصوصی در استارتها ثمرات مفیدی را به همراه دارد.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور با تأکید بر اینکه مشکلات زیادی در بخش مجوزها وجود دارد لذا اگر مراکز دولتی در راستای ایجاد کسبوکار موانعی را ایجاد کنند بازخواست می شوند، تصریح کرد: پول دولت باید در پژوهشهای مرز دانش هزینه شود چراکه اقتصاد با اجرای مدلهای جدید در کسبوکار به آموزش و پژوهش تبدیل میشود.
وی بابیان اینکه توجه به بخش گردشگری و کشاورزی استان البرز در اولویت قرار دارد چراکه کشاورزی حوزه پولسازی محسوب میشود، گفت: ارتباط درستی بین دانشگاه و بخش کشاورزی ایجاد نشده همچنین باید به این مهم نیز اشاره کرد که این ارتباط با مردم نیز بهخوبی حاصل نشده است.
دولت باید تسهیل گر محیط کسبوکار برای شرکتهای دانشبنیان باشدستاری بابیان اینکه استارت آپ ها میتوانند در رفع مشکل کم آبی نیز وارد عمل شوند، ادامه داد: بایستی سرمایهگذاری خطرپذیر در البرز توسعه داده شود، بدون شک تفکرات نفتی سبب میشود جوانان پیشرفت نکنند، خوشبختانه حرکت جدی در حوزه اقتصاد دانشبنیان کشور شروعشده اما بخش کشاورزی، بهداشت و غذا در این بخش تلنگر نخوردهاند.
وی گفت: بهعنوان مثال دولت باید تسهیل گر محیط کسبوکار برای شرکتهای دانشبنیان باشد، متأسفانه هزینه تأمین فضا برای جوانان مشکل اساسی است.
معاون علمی و فناوری رئیسجمهور بیان کرد: مجوزهای مزخرفی در کشور وجود دارد از برخی شرکتها در یک ماه ۴ بار استعلام اخذشده است، از امکانات ایجادشده برای شرکتها باید استفاده لازم را برد.
وی در ادامه بابیان اینکه استان البرز زمینه مختلفی در بحث اقتصاد دانشبنیان دارد، افزود: نیروی جوان فوقالعاده، بیش از دو هزار هیئتعلمی و ۱۲۰ هزار دانشجو در البرز وجود دارد، خوشبختانه آمار فروش شرکتهای دانشبنیان رو به افزایش است.
ستاری بابیان اینکه بیش از ۱۲۰ خدمت به شرکتهای دانشبنیان ارائه میشود، گفت: تعداد استارت اپ ها بیش از شرکتهای دانشبنیان است از طرفی تفاهمنامه خوبی با ستاد کل نیروهای مسلح در خصوص معافیتهای سربازی در نظر گرفتهشده، نگاه جدید ستاد در حوزه بحث سربازی قابلستایش است و این معافیت برای مقطع تحصیلی لیسانس نیز در نظر گرفتهشده است.