عبدالرضا رحمانی فضلی در پیامی تاکید کرد:انقلاب اسلامی با اثبات سازگاری«دین و سیاست»در حوزه عمل، الگویی جدید را از ملازمت دین و سیاست ارائه کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در پیامی، یوم‌الله ۲۲ بهمن ماه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را گرامی داشت.  

رحمانی فضلی در این پیام آورده است: 

«بسمه تعالی

پیام وزیر کشور به مناسبت روز پیروزی انقلاب اسلامی

اسلام و انقلاب اسلامی، دو عنصر ماندگار در تاریخ معاصر جامعه بشری است، که در مقاطع زمانی وقوع شان و یا حتی بعد از آن باعث تأثیرگذاری عمیق برشرایط و مناسبات قدرت در نظام جهانی گردیده اند. انقلاب اسلامی با ترکیب چهارعنصرِ «ارزش، عقل، اراده و عمل» به منبع مهم خودآگاهی و بالندگی سیاسی والگویی الهام بخش برای تمامی جنبش‌های عدالت طلبانه و آزادی خواه در جهان تبدیل گردید. بنحوی که، با وجودگذشت حدود چهاردهه از پیروزی انقلاب اسلامی، همچنان این انقلاب شکوهمند و تأثیرات بنیادین آن در سطوح جهانی و منطقه‌ای، محور تحرکات و آرایش سیاسی محافل و مجامع بین المللی است.

شکل‌گیری موج بیداری اسلامی، جنبش‌های آزادی خواه و ایستادگی دول استقلال طلب در برابر خواسته های استکبار جهانی را می توان نمود عینی انقلاب اسلامی در فضای سیاسی منطقه ای و جهانی دانست.  

انقلاب اسلامی با اثبات سازگاری «دین و سیاست» در حوزه عمل، ضمن نشان دادن امکان ایجاد یک نظام مردم‌سالار در چارچوب نظام معرفتی اسلام، باطرح گفتمان «مردم سالاری دینی»، الگویی جدید و متعالی را از ملازمت دین و سیاست و بسترهای رشد، تعالی وتوسعه جامعه مبتنی بر ارزشهای دینی و اعتقادی را ارائه نمود.

اساساً انقلاب اسلامی درذات خود حاوی این آموزۀ محوری است که سیاست بدون دین، عدالت واخلاق؛ جامعۀانسانی را درفردیت خویش غرق ساخته وازکمال وتوسعه حقیقی بازمی‌دارد. این آموزۀ بنیادی، ستون اصلی نظریۀ ماندگار سیاسی حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری (مدّظلّه العالی) است.  

مطالعه عمیق گفتمان، روش و نظریۀ سیاسی حضرت امام و مقام معظم رهبری نشان می‌دهدکه غایت اسلام و حکومت اسلامی و عامل قوام بخش آن، بسط قسط و عدالت از مجرای «ارزش محوری»، «عقلانیت» و «اخلاق مداری» است.

از منظر ایشان، تفاوت جوهری نظام مردم سالاری دینی با دیگرمدل‌های حکومتی درآن است که حکومت اسلامی از آغاز تاکنون، درجستجوی استقرار یک نظمِ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی عادلانه درجامعه و نظام بین‌الملل بوده است.

این نگرشِ معیار، اصولی و جامعِ حضرت امام و مقام معظم رهبری، همواره یک مقدمۀ دیگر نیز داشته است و آن اینکه، استقرار عدالت پایدار و متوازنِ اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی درجامعه و نظام بین الملل بدون افزایش کارایی وکارآمدی نظام جمهوری اسلامی (به عنوان مدل و مظهر نظام مردم سالاری دینی) ممکن نیست.  

این رویکرد، ازیک سو نافی افراط و تفریط و یک سو نگری است و از سوی دیگر، لزوم التزام به ارزش محوری، عقلانیت و اخلاق مداری در سیاست را مورد تاکید قرار میدهد. بدون تردید پایبندی عملی به این دیدگاهِ معیار، هم «استقلال، عزت، حکمت و مصلحت» را در پی دارد و هم زمینه ساز حرکت مستمر به سوی پویایی، رشد پایدار، پیشرفت متوازن و الهام بخشی بیشتر نظام جمهوری اسلامی به عنوان نماد نظام مردم سالاری دینی خواهد بود.

بر همین اساس، وزارت کشور به عنوان نهاد حاکمیتی متولی مدیریت داخلی و تأمین نظم و امنیت کشور مسئولیت خطیری در راستای حراست و صیانت از دستاوردهای انقلاب اسلامی دارد که از جمله مهمترین آنها؛ تلاش درجهت تحقق و توسعه آزادی‌های سیاسی و اجتماعی در چارچوب قانون اساسی، تأمین بستر لازم برای توسعه پایدار سیاسی و اجتماعی، ارتقاء سطح مشارکت عمومی و زمینه سازی برای فعالیت مطلوب احزاب و تشکل های غیردولتی است و این وزارتخانه مصمم است در راه بالندگی هر چه بیشتر انقلاب اسلامی تمام توان و ظرفیت خود را مصروف ملت عزیز و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نماید.

ایّام دهه فجر برای ملت ایران، روزهای فراموش نشدنی است. یاد گرامی حضرت امام خمینی(ره) بعنوان معمار انقلاب اسلامی ایران و شهیدان و خاطره‌ دلاوری و پاکبازی آنان همیشه چون گوهری تابناک بر تارک نظام مقدس جمهوری اسلامی خواهد درخشید.

در آستانه چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ‌ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان و امام شهیدان با تقدیم مراتب تبریک و تهنیت به ملت رشید ایران که هماره دل در گِرو آزادی و آبادی این مرز پُرگوهر داشته و دارند، از همه ایرانیان دعوت می نمایم تا همانگونه که با شور و شعوری شگرف در تمامی نقاط عطف و عرصه های حسّاس، حضوری زنده و ارزنده داشته‌اند، یک بار دیگر در پاسداشت مجاهدات امام و شهدا و نگاهداشت ثمرات شجره طیبه انقلاب اسلامی در «راهپیمایی پرشکوه ۲۲ بهمن» امسال نیز حضوری وحدت آفرین داشته باشند.   

عبدالرضا رحمانی فضلی

وزیر کشور»