به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس صالحی در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب دین و سیزدهمین نمایشگاه کتاب استان قم که چهارشنبه شب با حضور آیت الله العظمی سبحانی و جمعی از مسئولان قم و فعالان عرصه کتاب در مصلی قدس برگزار شد، اظهار داشت: زمانی که نام قم به گوش میرسد، نام کریمه اهلبیت(ع) به ذهن خطور میکند؛ همچنین قم، حوزههای علمیه را در ذهن آدمی تداعی میکند، حوزه علمیهای که همواره میدرخشد و از کهنترین حوزههای علمیه جهان اسلام است، همچنین کتاب واژه دیگری است که با شنیدن نام قم به ذهن میآید.
وی افزود: قم از همان زمانی که به عنوان پایگاه تشیع در جهان اسلام شناخته شد، با کتاب همراه بوده و همواره در این شهر، کتابهای فراوانی تولید شده و انتشار مییابد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: از این که امروز نمایشگاه استانی و بینالمللی کتاب دین در شهر قم برپا شده است بسیار خرسند هستیم، اگرچه کتاب قدیمیترین رسانه است اما همچنان نیز پر اثرترین رسانه به شمار میآید و طبق فرمایش مقام معظم رهبری هیچ رسانهای جایگزین کتاب نمیشود.
توسعه انتشار و چاپ کتب دینی از برکات انقلاب اسلامی است
وی در ادامه اظهار کرد: توسعه انتشار و چاپ کتب دینی از برکات انقلاب اسلامی بوده است، به گونهای که پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بیش از ۲۰۰ هزار عنوان کتاب در حوزه دین چاپ شده و شهر قم پایگاه این مهم بوده است.
صالحی افزود: با رسیدن به درک درست از وضعیت جامعه، کتب و تفکر دینی را میتوان توسعه داد و باید بررسی شود چه تغییراتی در جامعه پدید آمده است که اگر مبلغ و مؤلف دینی به آن توجه نداشته باشد، نتیجه آن باعث ایجاد فاصله میان جامعه و کتب دینی میشود؛ مؤلفان نمیتوانند به تغییر این متغیرها در جامعه بیتفاوت باشند.
وی با بیان اینکه بخش زیادی از کتابهای حوزه دین در شهر قم منتشر میشود، گفت: در همین راستا، نمایشگاه بینالمللی کتاب دین فرصتی برای ارتباط و تعامل این پایگاه اصلی نشر دین با جهان اسلام و فراتر از آن است.