آیت الله اراکی، در دومین روز از نخستین کنفرانس حکمرانی و سیاست‌گذاری عمومی گفت:تبعیت مردم از رهبری واحد عامل حرکت جامعه به سمت پیشرفت دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله محسن اراکی ، روز گذشته، در دومین روز از نخستین کنفرانس حکمرانی و سیاست‌گذاری عمومی که در سالن همایش‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در قم برگزار شد، با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از فقه اسلامی فقه خرد است، گفت: فقه اصلی اسلام برای پاسخ‌گویی به نیازهای جامعه بشری ارائه شده است چراکه این فقه می‌تواند علوم موردنیاز را تولید کند.
 
وی با تاکید بر اینکه قبل از انقلاب، ایران دارای جامعه اسلامی نبوده است، افزود: در آن دوران مردم مسلمان بوده و سئوالات بسیاری از علما کرده‌اند که پاسخ‌های علما به این پرسش‌ها سبب شکل‌گیری فقه اسلام شده است.
 
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب گفت: همانطور که افراد مسلمان در جامعه رسالت‌های مشخصی بر عهده دارند، یک جامعه مسلمان نیز به صورت کلی رسالت‌های کلی مشخصی را باید دنبال کنند.
 
وی با بیان اینکه عبادت امت پیرو امام ناخلف نزد خداوند متعال ارزشی ندارد، عنوان کرد: اگر امتی پیرو امام عادل باشند مورد لطف و عنایت خداوند متعال قرار می‌گیرد، هر چند مردم این امت گاهی دچار خلاف هم شده باشند.
 
آیت‌الله اراکی از رعایت فقه جمعی به‌عنوان ملاک پذیرش اعمال انسان یاد کرد و گفت: گاهی امکان دارد فرد فقهی فردی را رعایت کند اما در فقه جمعی مشکل داشته باشد که در این صورت عملکرد او مورد رضای خداوند متعال قرار نمی‌گیرد.
 
وی بر اهمیت حاکمیت نظام سیاسی واحد بر جامعه تاکید کرد و ادامه داد: ملاک شکل‌گیری جامعه اسلامی پایبندی بر میثاق اطاعت از رهبری است چراکه اگر اراده مردم جامعه در مسیر اطاعت از خداوند قرار گیرد جامعه واحد اسلامی تحقق می‌یابد.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه شکل‌گیری جامعه واحد اسلامی نیازمند پایبندی بر میثاق ولایت و نصرت است، عنوان کرد: هر چند سرنوشت جامعه ایمانی واحد برای هر فرد رستگاری است اما این جامعه بدون این دو عنصر نمی‌تواند شکل گیرد.
 
وی تبعیت مردم از رهبری واحد را عامل حرکت جامعه به سمت پیشرفت دانست و مطرح کرد: همانطور که تبعیت از رسول اکرم(ص)، تبعیت از خداوند متعال است، در شرایط کنونی جامعه نیز تبعیت از ولایت فقیه تبعیت از اولیا و انبیای الهی است.
 
آیت‌الله اراکی یادآور شد: بسیاری از پیامبران الهی در دورانی که شرایط برپایی حکومت را نداشتند فقط به نقش تبلیغی خود می‌پرداختند و گاهی از دیدگان غائب بودند تا پیامبر دیگری هدایت مردم را به صورت آشکار بر عهده گیرد.
 
وی بی‌توجهی نسبت به آموزه‌های فقهی از علل پدیدآورنده مشکلات مختلف در جامعه اسلامی دانست و گفت: آموزه‌های فقهی باید به صورت تدریجی در جامعه اجرا شود.
 
این استاد برجسته حوزه علمیه بر لزوم فراهم‌سازی بسترهای مورد نیاز برای اجرای احکام اسلامی در جامعه تاکید کرد و ادامه داد: سیاست‌های عمومی حکومت اسلامی را می‌توان با استفاده از فقه کلان پایه‌گذاری کرد به‌عنوان نمونه نظام بانکی کشور ارتباطی با رفتارهای فردی ندارد بلکه نیازمند یک برنامه جامع حکومتی برای برای اجرای آموزه‌های فقهی است.