این نویسنده درگفتگو با خبرنگارمهر، درباره استاندارد نشر حرفه ای در کشور گفت : صدوربی رویه مجوز نشر برای افرادی که شناخت عمیقی از این حرفه ندارند به لحاظ اقتصادی و فرهنگی به ناشران حرفه ای در کشورمان صدمه وارد کرده است .
این مدیر فرهنگی افزود : نشر کتاب یک مقوله تخصصی است و بسیاری از افرادی در این بخش فعالیت می کنند قطع کتاب ، اندازه کاغذ ، صفحه آرایی ، تصویرگری ، و مهم تر از همه نیاز مخاطب را نمیشناشند و خود را هم ناشر محسوب می کنند . البته ناشر حرفه ای علاوه بر شناخت ظاهری و آَنایی اولیه با مراحل تولید کتاب باید دید وسیعی نسبت به تولید کتاب و از آن مهم تر محتوای کتابی کهی می خواهد تولید کند داشته باشد .
قدرت الله صلح میرزایی که چندین بار به عنوان نویسنده برترمعرفی شده است ، تصریح کرد : مگر میشود فردی که قطع، اندازه و اصول فنی تولید کتاب را خوب نشناسد به آن مجوز ارائه داد؟ مگر میشود فردی که هیچ گونه آموزشی در این مسیر ندیده است مجوز نشر بگیرد ؟ آیا همین افراد نیستند که بدون شناخت کتاب بی محتوی تولید می کنند و بازار کتاب را از رونق انداخته اند.
وی که درحوزه سینما نیز فعال است ، خاطرنشان کرد : ناشر حرفه ای باید با دیدی فراتر از کشور خود کتاب تولید کند یعنی جهانشمول فکرکند وعلاوه برفرهنگ کشورخود باید فرهنگ دیگرکشورها را نیزخوب بشناسد . تولیدات ناشرحرفه ای با توجه به تکنولوژی پیشرفته جوامع امروزی باشد و آثاری که او تولید می کند از لحاظ دید انسانی فراگیر و قابلیت ترجمه به زبانهای مختلف را داشته باشد .
مدیر تولید نشر منادی تربیت گفت : هنوز خیلی از ناشرین تا رسیدن به سطح ناشر حرفه ای فاصله دارند و استانداردهای نشرحرفه ای را به درستی نمی شناسند . کارنشربه تنهایی و با تجربه صرف اداره نمی شود ، در کنار تجربه دانش و تفکر هم نیاز است . ناشران باید به دانش روز مجهز شوند ، نیازجامعه درحوزه نشر را خوب بشناسند و بر این اساس کتاب تولید کنند .
وی تصریح کرد : وقتی صحبت ازتکنولوژی و به روزبودن ناشر می کنیم ، با ناشرانی برخورد می کنیم که درحوزه نیاز مخاطب با سلیقه های متفاوت پژوهش میکنند و بعد دست به تولید می زند. در این حوزه ناشرانی موفق هستند که بینش عمیقی نسبت به جامعه خود و اطرافیان خود و فرهنگهای مختلف دارند.
صلح میرزایی یادآورشد : تجربه نشان داده افرادی که تحصیلات عالیه دارند موفق ترند . افرادی که سواد کمتری دارند قطعا باید برای تولید آثار خود اقدام به تشکیل شورای بررسی از آدمهای اهل فن نمایند. دولت باید ازناشران حرفه ای که کتابهای با ارزشی و مفید تولید میکنند حمایت کند ، درغیراین صورت ناشربا تولید کتابهای عوام پسند و بازاری مخاطب را بد سلیقه می کنند و همین لزوم توجه مسئولین به صنعت نشر را دو چندان می کند .