به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام امر اله حسنینیا؛ مدیرکل تحقیق سازمان اوقاف و امور خیریه در گفتوگویی با تبیین مزایای سنت نیکوی وقف اظهار کرد: وقف صدقه جاریهای است که در آن اصل مال ثابت، حبس و غیر قابل فروش میشود و از عواید آن بابت نیت واقف هزینه ونیت خیر ش اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه پیامبر اکرم (ص) ، حضرت فاطمه (س)و ائمهاطهار (ع) وقف کردند واولین وقف ها را به جا گذاشتند گفت: از نظر حقوقی وقف استمرار داشته و ثابت است و از بین رفتنی نیست و مردم به شکل مستمر میتوانند از خدمات آن بهرهمند شوند.
مدیرکل تحقیق سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه وقف و موقوفات در موارد خاصی که قانون و شرع اجازه داده قابل تغییر و تبدیل به احسن است، تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید ندارد که واقف حتما وقف را در اختیار سازمان اوقاف قرار دهد، بلکه مهم ترویج فرهنگ وقف است وسازمان اوقاف نقش نظارتی دارد.
حجتالاسلام حسنینیا با اشاره به اینکه واقفان میتوانند براساس نیازهای روز جامعه وقف کنند و نیازهای روز مردم را برطرف کنند، تاکید کرد: خیران مدرسهساز برای ساخت مدارس زحمت میکشند، اما وقف نمیکنند؛ اگر وقف کنند، شرعا و قانونا از مسیر نیت خودش خارج نخواهد شد ونیت خیرشان دائمی خواهد شد.
مدیرکل تحقیق سازمان اوقاف و امور خیریه قد مت ادارهکل تحقیق را از قدمت سازمان اوقاف و امور خیریه بیشتر دانست و گفت: اداره کل تحقیق، حسابرسی درآمد موقوفات را برعهده داشته و هزینه و عواید آن را تطبیق میدهد.
حجتالاسلام حسنینیا با اشاره به اینکه متولیان از اداره تحقیق مفاصاحساب میگیرند، گفت: تشخیص متولیان موقوفات و صدور گواهی تولیت برای متولیان جزءوظایف اداره تحقیق است.
وی خاطرنشان کرد: خیران با وقف کار دائمی، مستمر و فناناپذیر انجام می دهند و سازمان اوقاف و امور خیریه نقش نظارتی را خواهد داشت.
مدیرکل تحقیق سازمان اوقاف و امور خیریه یادآور شد: از ظرفیتهای وقف در حوزه اقتصادی واقتصاد مقاومتی استفاده نکردهایم ، میتوان با سرمایهگذاری از ظرفیتهای مختلف این سنت حسنه استفاده کرد وبرای حل مشکلات اشتغال و رونق اقتصادی گام برداشت.