به گزارش خبرنگار مهر ، جورجیانا کیبل، مربی انگلیسی ساکن نروژ روز گذشته در مرکز شماره 30 کانون در کارگاهی با عنوان « حقیقت در قصه گویی » خطاب به قصهگویان ایرانی گفت : قصه باید برای شنونده ترسیم شود.
وی افزود : قصه گوها باید داستانها را آن قدر قوی بگویند که تصویرش کاملا در ذهن شنونده شکل بگیرد. قصه برای این تعریف میشود که حقیقتی را بگوید نه فقط برای اینکه قصهگو با علایم و حرکات و هوش خود صرفا واقعه ای را تعریف کرده باشد.
کیبل گفت : کمرنگ شدن قصه گویی موجب شده که بچه ها در مدرسه به حرف معلم کمتر گوش بدهند . در صورتی که بچه هایی که در مهد کودک برایشان قصه گفته می شود، بعد از آن در مدرسه هم به درس معلم خوب گوش می دهند.
وی افزود: هر کسی سبک خودش را در قصه گویی دارد و هیچکس نمی تواند روش خاصی را آموزش دهد . مثلا در ایرلند قصه گوها بی حرکت می نشینند و در آفریقا مرتب حرکت می کنند.
مدیر هنری جشنواره های قصه گویی نروژ اظهار داشت : فرهنگ صد در صد در قصهها تاثیر دارد ، نکته جالب این است که انسانها با هر فرهنگی در قلب خود ذات خوبی دارند. حتی بچههای شلوغ هم قصههای آدم های خوب و بچههای مهربان را دوست دارند.
وی افزود : قصه ها در تمام دنیا مهربانی، سخاوتمندی، قضاوت نکردن روی ظاهر افراد و نظایر آن را به بچه ها می آموزند ، دهمین جشنواره قصه گویی از 27 تا 30 آذر در مرکز آفرینش های فرهنگی و هنری کانون، واقع در خیابان حجاب برپاست.