نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران اردیبهشت سال ۹۷ به میزبانی استانداری همدان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر و به نقل از روابط عمومی معاونت امور استان‌های سازمان صدا و سیما، سومین نشست شورای عالی نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران با حضور علی دارابی معاون امور استان‌های رسانه ملی، محمد ناصر نیکبخت استاندار همدان و جمعی از مسئولان و اعضای شورای عالی این جشنواره، برگزار شد.

در ابتدای این نشست دارابی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره ملی پویانمایی تلویزیونی ایران اظهار کرد: یکی از موثرترین و جذاب ترین ساختارهای نمایشی، انیمیشن و پویانمایی است که مخاطب خردسال، کودک و نوجوان و برخی از جوانان و حتی بزرگسالان را در بر می گیرد.

وی با بیان اینکه مراکز استانی صدا و سیما مهد توانمندی و استعدادهای حوزه پویانمایی به شمار می‌روند، افزود: در سال‌های گذشته به دلیل کم توجهی و مشکلات مالی، بسیاری از تولیدکنندگان بخش خصوصی دچار مشکلاتی شده‌اند اما در برخی استان‌ها شاهد انعقاد قراردادهای تولید انیمیشن با کمپانی‌های بزرگ بین‌المللی هستیم که نشان‌دهنده ظرفیت و توانمندی‌های گسترده در مراکز است.

معاون امور استان‌های سازمان صدا و سیما با بیان اینکه ماموریت جشنواره ملی پویانمایی راه‌اندازی جریان گسترده تولید و ساخت انیمیشن در کشور است، گفت: این جشنواره جریان گسترده‌ای در حوزه تولید و ساخت انیمیشن و پویانمایی در کشور ایجاد می کند البته ایجاد رقابت سالم و سازنده میان برنامه‌سازان و تولیدکنندگان انیمیشن در کنار اشتغال‌زایی برای آنها از دیگر اهدافی است که این جشنواره دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: اگر نمی‌خواهیم مصرف کننده صرف باشیم و همچنین علاوه بر تامین نیازهای خود بتوانیم در بازارهای جهانی هم حرفی به صورت قدرتمند ظاهر شویم، باید نگاه ویژه‌ای به توانمندی داخلی داشته باشیم.

دارابی با بیان اینکه موافقت‌نامه برگزاری جشنواره ملی پویانمایی ایران در سومین جلسه شورای عالی جشنواره میان معاونت امور استان‌ها و استانداری همدان به امضا رسید، بیان کرد: استان همدان در سال ۲۰۱۸ به عنوان پایتخت گردشگری آسیا انتخاب شده است به همین دلیل در این استان دو رخداد بزرگ حوزه گردشگری رقم خواهد خورد.

معاون امور استان‌های رسانه ملی درباره آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره ملی پویانمایی تلویزیون ایران تصریح کرد: ۱۰۱۱ اثر در بخش ‌های مختلف به دبیرخانه ارسال شده که این مساله، یک رکورد بی نظیر به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه نیمی از آثار غیر دولتی هستند و بخش خصوصی، شرکت‌ها و موسسات فعال در زمینه پویانمایی آثار خود را به دبیرخانه ارسال کرده‌اند، افزود: ویژگی دیگر این جشنواره این است که بخش قابل ملاحظه‌ای از این آثار برای نخستین بار مجال ظهور و بروز یافته‌اند و به دیگر بیان، این جشنواره توانسته تا به امروز توجه طیف عظیمی از فعالان عرصه انیمیشن را به خود جلب کند.

دارابی درباره زمان برگزاری این جشنواره اعلام کرد: جشنواره پویانمایی تلویزیون ایران اردیبهشت سال ۹۷ به میزبانی استانداری همدان برگزار خواهد شد.

در ادامه نشست عباس فاطمی رئیس مرکز سیمای استان‌ها عنوان کرد: معاونت امور استان‌ها با ۲۴۷ عنوان و مرکز پویانمایی صبا با ۲۳۶ عنوان بیشترین تعداد آثار را در این دوره از جشنواره به خود اختصاص داده‌اند. همچنین در بخش اصلی سریال و مجموعه ۲۸۰ اثر، فیلم کوتاه و نیمه بلند ۱۹۴ اثر، ۱۵ فیلم بلند، ۲۸۷ عنوان موشن گرافیک و ۱۱ مورد جلوه‌های بصری در آثار مستند و نمایشی در جشنواره حضور خواهند داشت.

فاطمی درباره آثار بخش فرعی نخستین جشنواره ملی پویانمایی تلویزیون ایران توضیح داد: ۶۵ فیلم تبلیغاتی، ‌۳۹ عنوان‌بندی (در همه ساختارهای برنامه‌سازی)، ۶۸ اثر هویت بصری، ۱۱۳ اثر دانشجویی، ۱۱۱ اثر در حوزه دینی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس،‌ ۱۵۵ اثر فرهنگی، ‌۲۸ اثر در حوزه آسیب‌های اجتماعی شامل (بیکاری، اعتیاد، طلاق، حاشیه‌نشینی)، و ۱۱۴ طرح و فیلمنامه (فیلم و سریال) در بخش ویژه این جشنواره حضور می‌یابند.

وی با اشاره به دلیل انتخاب استان همدان برای میزبانی این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری عنوان کرد: این استان در حوزه انیمیشن پیشینه خوبی دارد و استعداد بالای جوانان همدان را در این حوزه شاهد بوده‌ایم. بیش از ۱۰۰ ساعت تولید سالانه این مرکز در حوزه پویانمایی است و امیدواریم با حضور همه اعضای شورای عالی و ۳۰ نفر از اعضای داوران در بخش انتخاب جشنواره خوبی را شاهد باشیم. 

محمد ناصر نیکبخت استاندار همدان نیز در پایان این نشست ضمن تشکر برای انتخاب استان همدان به عنوان برگزارکننده جشنواره گفت: همدان به دلیل علاقه جوانان و بزرگان پویانمایی شرایط و سابقه بسیار خوب قطب پویانمایی کشور است. از دوستان تشکر می‌کنم که برای نخستین جشنواره پویانمایی استان همدان را انتخاب کردند.