به گزارش خبرنگار مهر، محمد تقی جغتایی عصر امروز پنجشنبه در همایش مغز و شناخت که در دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه چمران برگزار شد، عنوان کرد: در طول تاریخ از مقوله علم به صورت مثبت در راستای رفاه بشر استفاده شده و همچنین به صورت منفی نیز برای نابودی آن مورد استفاده قرار گرفته است.
وی با اشاره به کارکردهای علوم شناختی در همه حوزه ها و نوع استفاده از آن افزود: علوم شناختی چاقوی دولبه است که می توان از آن استفاده مثبت و منفی کرد.
مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور با بیان اینکه علوم شناختی به نوعی بین رشته ای است و ظهور آن در نیمه دوم قرن بیستم باعث رشد حوزه های مختلف زیستی شد، تصریح کرد: نیاز مبرم به فعالیت در زمینه علوم میان رشته ای و علوم شناختی در این زمان بسیار احساس می شود و متاسفانه در این خصوص با نبود روحیه کار تیمی مواجه هستیم.
جغتایی عنوان کرد: علوم شناختی رشد و گسترش بسیار وسیعی دارد و این نوع از علوم بسیار راهبردی هستند؛ یک چهارم مقالات پزشکی در حوزه عصب شناسی است.
وی بیان کرد: علوم شناختی به صورت مستقیم روی زندگی آحاد مردم تاثیر می گذراد و برای رشد نیازمند نیروی انسانی توانمند است؛ در این زمینه با کمبود نیروی انسانی مواجه هستیم.
مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی کشور گفت: علوم شناختی در ایران به ساختارها، فرآیند، قوانین، رویه ها، قواعد، دانش ها و مهارت های ضروری و سخت افزار و زیر ساخت و فعالیت های ترویجی نیاز دارد.
جغتایی در پایان یادآور شد: کمبود نیروی انسانی متخصص، هزینه بر بودن و عدم آگاهی جامعه در این حوزه از چالش های توسعه علوم شناختی است؛ اما تلاش هایی در این زمینه شده و گام هایی نیز برداشته شده است.