قطعنامه آتش بس ۳۰ روزه در سوریه با رأی مثبت تمام اعضای شورای امنیت تصویب شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه پیشنهادی کویت و سوئد را درباره آتش بس در غوطه شرقی دمشق تصویب کرد.

این قطعنامه به اتفاق آراء به تصویب رسید و تمامی اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به آن رأی مثبت دادند.

نماینده کویت در سازمان ملل در خصوص این قطعنامه گفت: بر اساس قطعنامه ۲۴۰۱ گذرگاه‌هایی برای ارسال کمک به مناطق تحت محاصره ایجاد خواهد شد.

«منصور عیاد العتیبی» افزود: این قطعنامه حل موقت مشکل است، حل دائمی از راه‌های سیاسی است.

گفتنی است که طبق مفاد این قطعنامه، حملات علیه افراط گرایان وابسته به داعش، القاعده، جبهه النصره و دیگر گروه‌های تروریستی که در فهرست سازمان ملل ذکر شده اند، از شمول آتش‌بس خارج است.

خارج کردن گروه‌های وابسته به القاعده از دامنه شمول آتش‌بس، از مهمترین تغییرات مورد تقاضای روسیه پیش از تصویب قطعنامه بود.

این قطعنامه پنج شنبه گذشته از سوی نمایندگان سوئد و کویت به شورای امنیت ارائه شد. طبق مفاد این قطعنامه، آتش بس سراسری در سوریه در بازه زمانی ۷۲ ساعت پس از تصویب این قطعنامه برقرار و خروج مجروحان و تحویل کمکهای بشر دوستانه ظرف ۴۸ ساعت پس از تصویب آتش بس آغاز می شود.

لازم به ذکر است که از روز پنج شنبه تاکنون، رأی گیری برای این قطعنامه چندین بار به تعویق افتاده است.

در نشستهای پیشین شورای امنیت پیرامون بحران انسانی در سوریه، روسیه خواستار تغییراتی در پیش نویس قطعنامه شد.

درمقابل، دیپلماتهای غربی روسیه را به وقت کشی متهم کردند و دولت فرانسه نیز بدون توجه به سکوت غیرموجه خود در قبال بحران انسانی در یمن مدعی شد که عدم اقدام به موقع (!) ممکن است پایان دوران اقتدار و مرجعیت سازمان ملل را رقم زند!

از سوی دیگر آمریکا، انگلیس و فرانسه نیر خواستار تصویب قطعنامه آتش بس ۳۰ روزه بدون فوت وقت شده بودند.

«استفان دیمیستورا» نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز گفت که «با تصویب و برقراری این آتش بس، امکان دسترسی سریع و بدون مانع به غوطه شرقی باید فراهم شود».

استقبال دبیرکل سازمان ملل از قطعنامه

«آنتونیو گوترش» ضمن استقبال از این قطعنامه، ارسال فوری کمک های انسان دوستانه را خواستار شد.

گوترش پس از تصویب این قطعنامه به اتفاق آرا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، در پیامی گفت: از همه طرف ها در سوریه می خواهم اجازه دهند کمک های فوری انسان دوستانه به مردم سوریه برسد.

بشار الجعفری: آمریکا،انگلیس وفرانسه تنهاصدای تروریستها رامی شنوند نه مردم سوریه

 نماینده سوریه در سازمان ملل متحد طی سخنانی در جلسه شورای امنیت پیرامون رای گیری درباره قطعنامه آتش بس در سوریه با بیان اینکه مقر هلال احمر در دمشق با ۱۰ خمپاره توسط تروریست های غوطه شرقی هدف قرار گرفته است، تاکید کرد: آتش بس باید اجرا شود اما ۲۹ قطعنامه سابق نیز باید مورد اجرا قرار گیرد.

«بشار الجعفری» در واکنش به سخنان «ماتیو رایکرافت» نماینده انگلیس در شورای امنیت گفت: سوریه با تروریست هایی مواجه است که انگلیس از آنها حمایت می کند. ما به دلیل اهمیت توقف درگیری ها در سوریه به شکل مثبتی با این قطعنامه بین المللی تعامل کردیم و به توافق آستانه پایبندیم.

وی با بیان اینکه دولت سوریه به صورت جدی با تلاش ها برای برقراری آتش بس تعامل نموده و به مفاد آستانه پایبند بوده است، افزود: تروریست ها با حمایت حامیان خارجی خود به هیچ توافق یا تفاهمی پایبند نبودند و به شکل باورنکردنی توافقنامه های کاهش تنش را نقض کردند و دولت سوریه به صورت استثنایی از خود خویشتنداری نشان داد.

بشار الجعفری اظهار داشت: گروه های تروریست غیرنظامیان را در غوطه شرقی گروگان گرفته اند این درحالی است که صدای مردم سوریه به نمایندگان آمریکا، انگلیس و فرانسه نمی رسد بلکه این تنها صدای تروریست ها است که به آنها می رسد.

حمله خمپاره ای تروریستها به دمشق

گروه های تروریستی لحظاتی پس از تصویب قطعنامه آتش بس در سوریه در شورای امنیت سازمان ملل متحد دمشق را هدف حملات خمپاره ای قرار دادند.