به گزارش خبرنگار مهر، اعضای شورای شهر پس از بررسی و تصویب کلیات پاسخ به نامه اعتراض هیات تطبیق فرمانداری مبنی بر مغایرت های طرح ترافیک مصوب، پیشنهادات شش گانه کمیسیون عمران را به بحث گذاشتند.
یکی از پیشنهادات مبنی بر اشکال دوم هیات تطبیق در تعیین عوارض برای محدوده زوج و فرد بود.
بر اساس لایحه شهرداری قرار بود سه ماه بعد از اجرای طرح ترافیک جدید، و پس از انجام بررسی های لازم برای محدوده زوج و فرد نیز به عنوان رینگ دوم عوارض تعیین شود. که کمیسیون عمران شورا پس از بررسی پیشنهاد حذف این بند را ارائه داد.
افشین حبیب زاده، در موافقت با این پیشنهاد اظهار داشت: مصوبه شورای عالی ترافیک قرار است که سه ماه آینده به رای و نظر گذاشته شود و کمیسیون عمران و حمل و نقل نیز با توجه به همین موضوع تاکید دارد که شورای شهر تهران پس از ورود شورای عالی ترافیک به این موضوع ورود کند و از این روی تقاضای حذف بند مورد نظر هیئت تطبیق را دارد.
محمد سالاری اما در مخالفت با این موضوع گفت: امروز بابت ورود به طرح زوج و فرد و ترافیک عوارض پرداخت می شود و اگر بند مرتبط با این طرح حذف شود دیگر قانونی برای دریافت این عوارض وجود ندارد.
علیخانی در پاسخ به این موضوع اظهار داشت: کمیسیون عمران و حمل و نقل نیز به این موضوع توجه کرد و بند یک تبصره را مبنی بر دریافت عوارض بر اساس روال گذشته پیشنهاد داده است.
در نهایت پیشنهاد کمیسیون عمران و حمل و نقل مبنی بر حذف بند مرتبط با تعیین عوارض برای محدوده زوج و فرد تصویب شد.
اعتراض هیئت تطبیق به بند مرتبط با دریافت عوارض در روزهای با شاخص آلودگی بالای ۱۰۰ ppm ، پیشنهاد بعدی کمیسیون عمران و حمل و نقل را مبنی بر حذف این بند در بر داشت.
علی اعطا در مخالفت با این پیشنهاد گفت: این بند هیچ تعارضی با مصوبات کارگروه آلودگی هوا ندارد چراکه مصوبات کارگروه مقدم بر مصوبات شورای شهر است و از طرف دیگر این مصوبه برای زمانی اجرایی می شود که نظری توسط کارگروه اعلام نمی شود.
علیخانی در موافقت با نظر کمیسیون عمران و حمل و نقل مبنی بر حذف این بند گفت: این عوارض برای کسانی اتخاذ شده است که پیش از این دو عوارض دیگر را برای ورود به طرح ترافیک پرداخت کرده اند و این عوارض سوم به شمار می رود.
وی تصریح کرد: در ابتدا برای ورود به طرح ترافیک ۱۰۰ هزار تومان دریافت می شود و سپس روزانه در حدود ۳۶ هزار تومان از بابت ورود به طرح ترافیک اخذ می شود و اگر بخواهیم عوارض دیگری نیز به آن بیافزایم در واقع سه عوارض می شود که شهروندان باید برای ورود به طرح ترافیک پرداخت کنند و من موافق آن نیستم.
آرش میلانی، عضو شورای شهر تهران در مخالفت با نظر کمیسیون عمران و حمل و نقل گفت: شاخص ۱۰۰ تا ۱۵۰ در محدوده ای است که موضوعی برای اعمال در طرح ترافیک برای آن تصویب نمی شود از این روی شورا با این نظر تلاش دارد تا تردد در محدوده طرح را کاهش دهد.
وی اظهار داشت: روزهای آلوده سال نشان می دهد که ما باید قوانین سخت گیرانه تری برای این موضوع داشته باشیم.
در نهایت با رای اعضای شورای شهر تهران این پیشنهاد رای نیاورد و بر مصوبه شورای شهر تهران پافشاری شد.
دیگر پیشنهاد کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر تهران رایگان شدن عوارض ورود به طرح ترافیک برای جانبازان بالای ۲۵ درصد اختصاص داشت که با رای اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.
بهاره آروین در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: آنچه شورا تصویب کرده است در واقع تکرار مصوبات پیشین شورا در این خصوص است.
وی اظهار داشت: پیشنهاد کمیسیون سبب می شود که عده اندکی به صورت رایگان عوارض را پرداخت و عده بسیار زیادی از دریافت سهمیه باز بمانند و به نظر من مصوبه پیشین هم قانونی و هم به خیر و صلاح این اقشار بوده است.
حجت نظری نیز در همین خصوص اظهار داشت: در متن قانون هیچ کجا بر پرداخت عوارض جانبازان توسط سازمان و نهادی تصریح نشده است اما در قانون این عوارض برای جانبازان رایگان در نظر گرفته شده است.
وی پیشنهاد داد تا در این خصوص به رویه سابق عمل شود اما شاخص هایی برای دریافت سهمیه ورود به طرح ترافیک اتخاذ شود و آئین نامه ای برای آن تنظیم شود.
سید محمود میرلوحی در خصوص این موضوع گفت: ۴۰۰ هزار جانباز در کشور وجود دارد که حدود یک سوم آنها در تهران زندگی می کنند که حدود ۱۰۰ هزار نفر را شامل می شود و وقتی مصوبه به اینگونه تغییر کند در واقع ۱۰ هزار جانباز مشمول سهمیه رایگان شده و ۹۰ هزار نفر از دریافت سهمیه باز می مانند.
وی اظهار داشت: زمانی قانون مصوب شده بود که سازمان ها و نهادها توانمندی لازم برای پرداخت نداشتند اما امروز وضعیت به گونه دیگری است.
وی تاکید کرد: اگر بنیاد شهید خود مسئول این سهمیه شود موضوعات اصلاح می شود اما اگر قرار باشد که لیست ارائه کند آنگاه مشکلات متعددی برای شهرداری به وجود می آید.
پورسید آقایی معاون شهردار تهران در همین خصوص گفت: اگر به پیشنهاد پیشین پافشاری شود مجددا این وظیفه بر عهده شهرداری می افتد و وضعت به گونه ای می شود که هم سهمیه می دهیم و هم با مشکل و تنش مواجه خواهیم شد.
کاهش نرخ "افزایش مجوز ورود به طرح ترافیک خودروهای حمل مسافر و بار تا سقف ۶ تن" به یک دهم، دیگر پیشنهاد کمیسیون عمران و حمل و نقل برای تامین نظر هیئت تطبیق بود که پس از بررسی اعضای شورای شهر تهران رای نیاورد و بر مصوبه شورا پافشاری شد.
علیخانی در این خصوص گفت: هیئت تطبیق این افزایش نرخ را مخالف سیاست های دولت بر شمرده است از این روی کمیسیون پیشنهاد افزایش نرخ به مانند خودروهای هیبریدی برای ورود به طرح ترافیک را مطرح کرد.
زهرا نژاد بهرام در مخالفت با این موضوع گفت: باید اولویت ها در تصمیم گیری در نظر گرفته شود و نباید برای ثابت نگه داشتن قیمت ها از هدف دور شویم.
وی اظهار داشت: هدف ما از این مصوبه افزایش میزان سلامتی هوا بود این در حالی است که با کاهش نرخ تعیین شده در حقیقت فرقی بین خودرو هیبریدی و پیکان مدل ۵۴ و مینی بوس قائل نشده ایم و نشان می دهد که هیچ اهمیتی به تنفس خود و آیندگانمان در شهر نداده ایم.
حبیب زاده در موافقت با پیشنهاد کمیسیون گفت: این موضوع تاثیر مستقیم بر نرخ کرایه ها دارد و ما نمی توانیم از یک نرخ خاص بالاتر برویم.
وی اظهار داشت: مصوبه شورا چندین برابر گذشته است و موجب می شود که کرایه ها افزایش یابد که مغایر نظر دولت بوده و فشار را بر مردم بیشتر می کند.
بهاره آروین در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: اگرچه با این تصمیم نرخ عوارض افزایش می یابد ولی چون عرضه زیاد می شود اتفاق زیادی در نرخ کرایه ها رخ نمی دهد و در حقیقت با این کار مجوزها را افزایش داده و انحصار را خدشه دار می کنیم.
مجید فراهانی، عضو شورای شهر تهران گفت: رقم مصوب شورای شهر ۳۰ برابر سال جاری است و قطعا تاثیر مستقیم در کرایه بار و مسافر دارد و به شدت خود را در سال آینده نشان می دهد و من با پیشنهاد کمیسیون مبنی بر کاهش این رقم موافق هستم.
معاون حمل و نقل و ترافیک اما نظر به مصوبه پیشین شورای شهر داشت و گفت: از آنجا که وانت بارها وآژانس ها نرخ گذاری ندارند هر چه تخفیف نیز به آنها داده شود تاثیری در نرخ آنها ندارد.
وی تاکید کرد: با وجود تاکسی های اینترنتی اقتصاد تاکسی ها با مشکل مواجه شده از این روی باید نرخ تاکسی ها رایگان شده تا اقتصاد آنها را گسترش دهیم.
وی گفت: در مجموع کاهش نرخ به نفع نیست و این موضوع یک تعادل اقتصادی بین بخش های مسافری شهر ایجاد می کند.
در نهایت پیشنهاد کاهش نرخ این عوارض به تصویب نرسید.
علیخانی در خصوص دیگر پیشنهاد کمیسیون برای تامین نظر هیئت تطبیق گفت: این هیئت به دریافت عوارض کامیون ها برای ورود به محدوده طرح ترافیک اعتراض داشته است که کمیسیون عمران و حمل و نقل نیز با این موضوع موافق است.
وی اظهار داشت: کامیون ها هنگام ورود به شهر مسیر مشخصی را دارند و بر همین اساس عوارض از آنها دریافت می شود از این روی دریافت مجدد عوارض از آنها قابل قبول نیست.
میرلوحی در خصوص این موضوع نسبت به نظر هیئت تطبیق اعتراض کرد و گفت: هیئت تطبیق در مقام تشخیص نشسته است و از این روی باید مستندات قانونی خود را در خصوص اعتراضات به تصمیم های شورا بیان کند.
وی اظهار داشت: این نمی شود که شورایی در اینجا تشکیل شود و شورایی دیگر نیز در فرمانداری شکل بگیرد.
وی همچنین در خصوص ورود کامیون ها به محدوده طرح گفت: نظر شورا در این خصوص بیش از مباحث اقتصادی توجه به مباحث محیط زیستی است و آلودگی هوا است.
وی اظهار داشت: در همین خصوص می توان کامیون های زیر ۱۰ سال را برای ورود به طرح در اختیار بگیرند تا نرخ این عوارض کاهش یابد.
محسن هاشمی رئیس شورای شهر تهران در موافقت با نظر سید محمود میرلوحی در خصوص وظایف هیئت تطبیق گفت: هیئت تطبیق به موارد قانونی اشاره نکرده است.
وی تاکید کرد: هیئت تطبیق باید بداند که آنچه ما در خصوص آن در شورا بحث و بررسی می کنیم نباید نظر مجدد دهد و تنها باید تطبیق آن با قوانین را مورد بررسی قرار دهد.
وی همچنین بر ضرورت تدوین آئین نامه حمل بار در شهر تهران تاکید کرد.
افشین حبیب زاده نیز با اعتراض نسبت به عدم اشاره هیئت تطبیق به مواد قانونی در خصوص مصوبات شورا گفت: یکی از اعضای این هیئت حتی در مصاحبه با رسانه ها به شیوه ای نامناسب سخن گفتند که باید به این موضوع نیز تذکر داده شود.
وی همچنین تاکید کرد بند مورد بررسی برای تعداد کمی از خودروها است و خوب است که در خصوص آن سخت گیری نشود.
در نهایت این پیشنهاد نیز رای لازم را کسب نکرد.
در ادامه این جلسه، کمیسیون عمران و حمل و نقل نیز دو پیشنهاد برای اضافه شدن به بودجه شهرداری را ارائه کرد که با رای اعضای شورای شهر تهران اجازه طرح در جلسه را پیدا کرد.
نخستین پیشنهاد به کاهش ضریب نرخ عوارض تردد بیماران خاص و معلولان جسمی حرکتی به یک دهم بود که بدون نظر مخالف به تصویب رسید.
دیگر پیشنهاد کمیسیون عمران و حمل و نقل به موضوع اختصاص ۳ درصد از مجوز های طرح ترافیک به اقشار خاص با ضریب یک دهم بود که خبرنگاران و عکاسان را نیز شامل می شد.
رسولی در مخالفت با این پیشنهاد اظهار داشت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که همه شهروندان به غیر از اقشاری که قانون مشخص کرده است به طور مساوی از خدمات در شهر بهره مند شوند.
وی اظهار داشت: اگرچه بسیاری با این موضوع موافقند اما ما رای آورده ایم که بین عده ای ناراضی بین دوستان و منافع عمومی، منافع عمومی را انتخاب کنیم.
حق شناس در موافقت با این پیشنهاد اظهار داشت: خبرنگاران چشم و گوش جامعه هستند و ما باید به حضور آنها کمک کنیم چرا که آنها عهده دار شفافیت بوده و ما را برای رسیدن به اهداف شورا همچون مبارزه با فساد کمک می کنند.
وی اظهار داشت: خبرنگاران بازوان مردم و مسئولین برای اعمال نظر درست هستند و این پیشنهاد می تواند نقص طرح را برطرف کند.
در نهایت این پیشنهاد نیز با رای اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.
دیگر پیشنهاد کمیسیون اختصاص کارت بلیط یک ساله به خبرنگارانی که طرح دریافت نمی کنند بود.
رسولی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: ما ۲۱ نفر عضو شورا مسئول اقتصاد شهر هستیم و مسئول کسب رضایت این و آن نیستیم.
حجت نظری در موافقت با این پیشنهاد نیز اظهار داشت: این پیشنهاد برای تردد راحت تر خبرنگاران و تشویق آنها به استفاده از حمل و نقل عمومی ارائه شده است و شهرداری نیز باید از این پیشنهاد استقبال کند چرا که نتیجه آن کاهش ترافیک و آلودگی هوا است.
در نهایت این پیشنهاد نیز با رای اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.