به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا طلایی در مراسم گرامیداشت روز مهندس که غروب دوشنبه در تالار امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد، با اشاره به فعالیتهای سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان قم اظهار کرد: بار علمی و مدیریت سازمان نظام مهندسی کشاورزی در استان قم جایگاه بسیار خوبی دارد.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته کشاورزی چالش اساسی برای مصرف آب در استان قم بود، افزود: با اقدامات صورت گرفته و اصلاح الگوی کشت اتفاقات خوبی افتاد و فرهنگ صرفهجویی آب در بین کشاورزان استان قم تا حدودی جا افتاده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: بیش از ۱۱ هزار هکتار شبکه آبیاری نوین طراحی و بالای ۹ هزار هکتار نیز اجرا شده است که این آمار برای استان قم عدد بسیار خوبی است.
وی افزود: در حال حاضر استان قم در صرفهجویی آب در بخش کشاورزی و اجرای شبکههای نوین آبیاری رتبه هفتم کشور را در برابر استانهای کشور کسب کرده است در حالی که در گذشته همیشه رتبه سی و دوم را داشتیم.
به گفته طلایی، شرکتهای توانمندی امروز در بحث آب و خاک کار میکنند که در بسیاری از استانها سرآمد شدهاند.
سالیانه ۷۰ الی ۸۰ میلیارد تومان در مهندسی آبیاری قم هزینه میشود
وی از اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی استان قم در سال ۹۶ در بخش آب خبر داد و گفت: این تنها اعتبارات بلا عوض دولتی قم بوده است که با سهم کشاورز سالی ۷۰ الی ۸۰ میلیارد تومان تنها در مهندسی آبیاری استان هزینه میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: دشت طغرود در جعفرآباد سالهای سال به خاطر اختلافات منابع طبیعی هیچ خدمات دولتی دریافت نمیکرد که با تلاشهای صورت گرفته طرح تجمیع آبیاری این دشت در سطح هزار هکتاری در روزهای آینده به پایان میرسد.
وی از تصویب اولین طرح الگوی کشت کشور در اتاق بازرگانی ایران خبر داد و گفت: این طرح بسیار جامع است که قرار است در سطح کشور به عنوان الگو قرار بگیرد و استان قم به عنوان استان پایلوت این طرح را اجرا خواهد کرد.
درآمد کشاورز نباید کاهش پیدا کند
طلایی، حفظ منافع کشاورز را از جمله امتیازات این طرح برشمرد و تأکید کرد: در این طرح درآمد کشاورز نباید کاهش پیدا کند و اگر هم این اتفاق افتاد دولت باید ضرر به وجود آمده را جبران کند.
وی به طرحهای جدید مورد نظر سازمان جهاد کشاورزی استان هم اشاره کرد و گفت: مجوز پرورش تیلاپیلا که یکی از ماهیهای آب شور است میتواند در استان قم ظرفیت بسیار خوبی باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: به دنبال این هستیم که در قالب ۱۶ حلقه چاه در اراضی قمرود که از بخش کشاورزی خارج خواهند شد بتوانیم زمینههای پرورش ماهی تیلاپیلا را ایجاد کنیم که سرمایه بسیار خوب و توان تولیدی خوبی خواهد داشت.
طلایی از اهمیت آموزش در بخش کشاورزی هم سخن گفت و تصریح کرد: برای اولین بار در کشور ۱۵۰ میلیون تومان از اعتبارت استان به آموزش کارشناسان کشاورزی اختصاص داده شده که امروز این امر در کشور هم اجرایی شده است.