خرم‌آباد- عرضه گوشت بی‌کیفیت در لرستان به‌عنوان مرکز صدور دام کشور از مسائل مطرح‌شده در ستاد تنظیم بازار بود تا گوشت گوساله جای بره به مردم غالب شود.

به گزارش خبرنگار مهر، گودرز امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان با طرح موضوع عرضه گوشت بی کیفیت در لرستان به عنوان مرکز صدور دام کشور،  جلسه ستاد تنظیم بازار این استان را به چالش کشید تا در نهایت مشخص شود که گوشت گوساله جای بره به مردم غالب می شود.

صف های طولانی مقابل قصابی های خرم آباد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان در سخنانی با اشاره به تشکیل صف های طولانی مقابل برخی قصابی ها در خرم آباد اظهار داشت: این موضوع را در هیچ استان دیگری مشاهده نمی کنید اما در خرم آباد مقابل قصابی ها برای خرید گوشت صف می کشند.

امیری در پاسخ به اظهار نظر یکی از اعضای این جلسه پیرامون اینکه قصابی هایی که مقابل آن ها صف کشیده می شود، گوشت با کیفیت به مردم عرضه می کنند، گفت: قرار نیست شهروند قصابی ها را بگردد تا گوشت مورد نیاز خود را پیدا کند؛ اگر این گوشت کیفیت ندارد اجازه ندهید کشتار شود و اگر از نظر کیفیت مشکلی ندارد در فروش و عرضه گوشت در قصابی ها نظارت کنید.

وی با بیان اینکه اینجا مرکز صدور دام است، ما در مرکز صدور دام بدترین گوشت را مصرف می کنیم.

۹۰ درصد گوشت موجود در قصابی ها، گوشت میش است و لیبل مشکی دارد

غلامرضا توکلی مدیرکل دامپزشکی لرستان در پاسخ به انتقادات وارد شده با بیان اینکه ما مسئول سلامت دام هستیم، گفت: در کشتارگاه ها نیز روی گوشت بره لیبل قرمز و گوشت میش نیز لیبل مشکی زده می شود تا مصرف کننده بداند چه گوشتی را خریداری می کند.

وی یادآور شد: در حال حاضر ۹۰ درصد گوشت موجود در قصابی ها، گوشت میش است و لیبل مشکی دارد.

مردم از فضای بازار و گوشت بی کیفیت ناامید شده اند

عبدالرضا بازدار رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه مسئولیت نظارت بر بازار ما نیستیم، اظهار داشت: در استان های زاگرس نشین معمولا چون فضاهای غیرمجاز کشتار هم هست، مردم از فضای بازار و گوشت بی کیفیت موجود در بازار ناامید شده اند و به صورت غیرمجاز از میادین دام خریداری می کنند.

وی با بیان اینکه مردم خرم آباد برای تهیه گوشت قرمز مورد نیاز خود به کوهدشت می روند و از میادین آنجا خریداری می کنند و دیگر به قصابی ها مراجعه نمی کنند، تصریح کرد: کیفیت گوشت موجود در قصابی ها خوب نیست اما قیمت ها هم متناسب با کیفیت نیستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه قصابی ها گوشت بدون کیفیت را به عنوان گوشت بره به مردم غالب می کنند، افزود:در قصابی ها لیبل مشخص کننده گوشت بره و میش را عوض می کنند و از سوی دیگر در کشتارگاه لیبل مشخص کننده نوع گوشت را روی پای دام می زنند که در نهایت در قصابی ها پای دام را قطع می کنند و مابقی لاشه را در معرض دید قرار می دهند.

قصابی ها گوشت گوساله را به جای بره غالب می کنند

بازدار با تاکید بر اینکه قصابی ها گوشت گوساله را به جای بره غالب می کنند، افزود: مسئله کیفیت و قیمت گوشت باید در بازار حل شود.

وی با اشاره به اینکه مشکل کیفیت گوشت را در شهرستان های دیگر استان نداریم و فقط این مسئله در مرکز لرستان مشاهده می شود، گفت: در خرم آباد به دلیل جمعیت زیاد، کیفیت گوشت ها پایین آمده است.

امیری معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان در ادامه جلسه با اشاره به اینکه باید بر کشتار دام دقت بیشتری شود و قیمت ها متناسب با کیفیت مشخص و ابلاغ شود، اظهار داشت: جلوی قصابی ها قیمت گوشت زده شود که مردم بدانند چه گوشتی با چه قیمتی خریداری می کنند.

وی با بیان اینکه گشت های مشترک هم بر نحوه توزیع و فروش گوشت در بازار باید نظارت داشته باشند، تصریح کرد: گوشت را متناسب با کیفیت قیمت گذاری کنیم تا کلاه سر مردم نرود و خداپسندانه باشد.

در مرکز صادرات دام، گوشت بی کیفیت مصرف می کنیم!

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار لرستان با تاکید بر اینکه در مرکز صادرات گوشت کشور هستیم خدا خوشش نمی آید شخصی از تهران بیاید بره خوب ما را ببرد و ما اینجا گوشت بی کیفیت مصرف کنیم، افزود: این نیست که صنف قصاب ها مورد اتهام باشند، قصاب ها یک بخش هستند و مردم بخشی دیگر، باید تعامل این دو را برقرار کنیم.

امیری خطاب به نماینده اتاق اصناف خرم آباد با بیان اینکه نباید نسبت به صنف تعصب داشته باشیم، تصریح کرد: شما آمده اید نظارت کنید صنف ها تخلف نکنند؛ بنابراین تعامل صنف با مردم را برقرار کنید.  

وی با تاکید بر اینکه سقف قیمت گوشت نباید تغییر کند و فقط کیفیت آن باید تغییر کند، افزود: تا سال آینده دیگر افزایش قیمتی نداریم آن هم باید کشوری اعلام شود.

برخی کارها در استان صاحب سالار ندارند

سید حمید شاهرخی مدیر پشتیبانی امور دام لرستان در بخش دیگری از جلسه با اشاره به اینکه در مرکز استان فقط دو سردخانه فعال برای گوشت داریم، اظهار داشت: یکی به علت تخلفات زیاد در لیست سیاه رفته و سردخانه دیگر مصادره شد و فروخته شد به شخص دیگر که نتوانستند آن را نگهداری کنند؛ این کشتارگاه الان به جای بدهی به یک شرکت دیگر منتقل شده و این شرکت نیز تمایلی به ادامه کار سردخانه ندارد.

وی یادآور شد: اگر این مسئله حل نشود مجبوریم گوشت لرستان را برای ذخیره به استان های دیگر ببریم.

اعضای ستاد تنظیم بازار استان نسبت به این سوال معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان که نظارت بر سردخانه ها و فعالیت آن ها به عهده چه کسی است، سکوت کردند تا گودرز امیری اذعان کند که: برخی کارها در استان صاحب سالار ندارند.

در پایان جلسه ستاد تنظیم بازار مقرر شد، ظرف یک هفته موضوع سردخانه های گوشت مرکز لرستان با حضور ادارات ذی ربط تعیین تکلیف شوند.