کرمعلی قندالی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه برای اولین بار عشایر در برنامه ششم توسعه از مالیات بر ارزشافزوده برای توسعه و عمران عشایری برخوردار شدند، ابرار داشت: پیشبینی میشود سالانه حدود ۲۵۰ میلیارد تومان از این محل برای توسعه و آبادانی مناطق عشایری تخصیص پیدا کند.
وی افزود: دربندهای ذیل ماده ۳۷ در زمینه ارتقا سطح شاخصهای توسعه انسانی، تسهیل گری، ورزش عشایری، بیمه اجتماعی و بیمه دام عشایر، همچنین نقاط بسیار مشخصی در برنامه ششم دیدهشده که با اجرای آن امیدواریم بخش زیادی از چالشهایی که در برنامههای گذشته و در حوزه عشایری بود رفع شود.
پرداخت معوقات بیمه عشایر
رئیس سازمان عشایری در پاسخ به این سوال که آیا معوقات بیمهای به عشایر پرداختشده است، ابراز داشت: در صندوق بیمه تسهیلات کشاورزی از منابع اعتباری پایان سال ۹۵ همه خسارتهای بخش عشایری پرداخت شد اما در سال ۹۶ بخشی از آن تا کنون پرداخت و مابقی با تخصیص اعتبارات تصفیه میشود.
قندالی درباره تخصیص عشایری از صندوق توسعه ملی در سال ۹۶ نیز گفت: تاکنون ۱۳۰ میلیارد تومان از این صندوق تخصیص پیدا کرده که تا پایان امسال با تخصیص ۷۰ میلیارد دیگر در مجموع شاهد تخصیص ۲۰۰ میلیارد تومان از محل بند «ب» ماده ۵۲ قانون احکام دائمی برای ذخیره گوشت قرمز خواهیم بود.
وی افزود: برای سال آینده از محل صندوق توسعه ملی نیز مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای عشایر در نظر گرفتهشده که علاوه بر آن ۱۵۰ میلیارد تومان دیگر در سال ۹۷ توزیع میشود.
تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش عشایر
رئیس امور عشایری کشور گفت: همچنین از محل قانون اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری هم تسهیلات قابل توجهی به روستاها و عشایر تخصیص یافته که پیشبینی میکنیم در مرحله اول ۴۰۰ میلیارد تومان از آن اختصاص یابد.
قندالی درباره آمار تسهیلات ارزان قیمت به عشایر کشور نیز توضیح داد: در سالجاری از محل توسعه صندوق ملی و از محل ماده ۱۰ و ۱۲ تاکنون ۲۸۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداختشده است.
وی افزود: ۳۵ درصد صنایعدستی و ۲۵ درصد گوشت مورد نیاز کشور یعنی۱۹۰ هزار تن (درسال) توسط عشایر تامین میشود لیکن این قشر از جامعه با کمترین هزینه بالاترین بهره وری برای تحقق شعار سال را دارا هستند و میتوان گفت اقتصاد مقاومتی در عشایر به طور کامل اجرایی شده است.