به گزارش خبرنگار مهر، حسین میرمحمدصادقی صبح پنجشنبه در همایش «پیشگیری از خشونت، چالش ها و راهکارها» که با حضور معاون اول قوه قضائیه در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد، اظهار داشت: نکته مهم این همایش بحث میان رشته ای بودن است و عصر امروز حقودانان، جامعه شناسان و روانشناسان در شش کارگاه آموزشی شرکت می کنند.
وی افزود: درراستای برگزاری همایش پیشگیری از خشونت و چالش ها و راهکارها چهار پیش همایش برگزار شده که اثرات خوبی داشته به طوری که امور اجرایی و آثار عملی این همایش از سال گذشته در سطح استان آغاز شده است و ان شاءالله ادامه پیدا می کند و امیدواریم آثار مهمی در عرصه عمل و اجرا داشته باشد.
میرمحمد صادقی عنوان کرد: ۲۵۰ چکیده مقاله برای این همایش از سطح کشور دریافت شده و این مقاله ها توسط اعضای کمیته علمی همایش که ۲۴ تن از اساتید مطرح کشور هستند مورد بررسی قرار خواهند گرفت و نهایتا ۱۵۰ چکیده مقاله پذیرفته شد.
دبیر علمی همایش ملی پیشگیری از خشونت، چالش ها و راهکارها بیان کرد: خشونت پدیده ای است که از آغاز زندگی بشر بر روی این کره خاکی دیده شده است و زمانی که هابیل به دست برادرش قابیل کشته شد در واقع ما مواجه با دو نماد از بشریت هستیم که یکی قابیل نماد خشونت و خونریزی و دیگری هابیل نماد مدارا و صلح و سازش است.
وی تصریح کرد: طبق آمار در سطح جهان خشونت ۱.۶ میلیون نفر در هر سال جان مردم را می گیرد و خشونت های صدمات جسمانی را به این عدد اضافه کنیم عدد بزرگ تر می شود و قربانی های خشونت در جهان بیش از قربانی های بیماری های مهلک و حوادث جاده ای است.
میرصادقی با اشاره به اینکه متاسفانه در کشور ما خشونت مسئله مهمی است و مواردی از خشونت را در زندگی روزمره مردم دیده می شود، عنوان کرد: گاهی اوقات در جامعه مردم خیلی زود دست به یقه، چاقو و دست به سلاح می شوند و طبعا برگزاری چنین همایشی می تواند به پیدا کردن راه حل برای آستانه تحمل پایین برخی افراد جامعه کمک کند.
وی گفت: خشونت نمونه بارز نقص بسیاری از حقوق بنیادی بشری است؛ حق حیات، آزادی، خود مختاری، امنیت، تساوی، حق سلامت و ... که می تواند بر موارد دیگر همچون رشد اقتصادی نیز تاثیر گذار باشد و این مسئله جزو حقوقی است که در اسناد بین المللی و جمهوری اسلامی ایران به آن اشاره شده است.
میر محمد صادقی تصریح کرد: هر رفتار لفظی و غیرلفظی که بتواند احساس حقارت در فرد ایجاد کند و ناخوشایند باشد را می توان به عنوان خشونت در جامعه تقسیم بندی کرد که شامل خشونت های معنوی، جسمانی، جنسی، عاطفی، فرهنگی و ... است.
وی گفت: گاهی وقت ها در خشونت های معنوی اعتقادات یک فرد باعث می شود که مورد خشونت قرار گیرد چنانچه امروز در قضیه میانمار و اقلیت مسلمان روهینگیا دیده می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران عنوان کرد: گاهی وقت ها خشونت ها معنای فرهنگی پیدا می کنند، بدین معنا ابعادی از یک فرهنگ برای توجیه یک خشونت استفاده می شود که در بحث های ناموسی و از این قبیل این مورد را می توانیم ملاحظه کنیم.
میرمحمد صادقی ابراز داشت: برای مقابله و مواجه با خشونت اقداماتی مختلفی مانند مداخله زودهنگام و پیشگیری، تغییر دیدگاه عمومی درباره خشونت، تغییر عوامل فرهنگی و اجتماعی، تغییر قوانین و ... را باید انجام داد.
وی بیان داشت: امروز در نظام عدالت کیفری به دنبال پیشگیری از خشونت هستیم قبل از اینکه خشونت همه گیر شود.