شیراز- استاد ادبیات دانشگاه شیراز از برگزاری نخستین همایش بین المللی «ادبیات: زبان همدلی» خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دبیر علمی نخستین همایش بین المللی «ادبیات: زبان همدلی» به همراه محمود شاکر، رئیس دانشکده خبر شیراز پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه جهان امروز بیش از همیشه به پیوند و همدلی فرهنگوران نیاز دارد، گفت: اگر پیوند میان اهل هنر و ادب کشورهایگوناگوناستوارتربشود،شاید بتوان سیاستمداران را هم مهار کنند، همچنان که اگر مبادلات تجاری گسترده میان بازرگانان کشورهای مختلف وجود داشته باشد، ابزار دیگری برای پیش‌گیری از جنگ و خشونت فراهم آمده است، اما متاسفانه فرهنگ آن‌گونه که بایسته و شایسته است، نتوانسته نقش خود را در پدیدآوری پیوند بازی کند؛ از این نظر شاید بتوان گفت تجارت و بازرگانی نقش کارآمدتری دارد.

حسن لی با اعلام اینکه یک سال از آغاز فعالیت های همایش می گذرد تیم اجرایی افزود: نخستین همایش بین المللی «ادبیات: زبان همدلی»، سه شنبه ۱۵ اسفندماه جاری در ۴ نشست برگزار می شود که پس از افتتاحیه در ساعت ۸.۳۰، نخستین نشست علمی برگزار می شود.

وی درعین حال از برگزاری ۲  نشست علمی هم در عصر روز یادشده خبر دارد و گفت: در این بخش میزگردی با حضور استادان خارجی برگزار خواهد شد و از ساعت ۱۶.۳۰ تا ۱۸ نشست پایانی همایش است.

حسن لی با اعلام اینکه دست کم ۱۰۰ مقاله، سفارش مقاله و چکیده به دبیرخانه همایش بین المللی «ادبیات: زبان همدلی» رسید، افزود: تمرکز ما روی سفارش مقاله بود، یعنی به آنها که در حوزه های اعلام شده در فراخوان دارای تخصص بودند سفارش مقاله دادیم که مورد استقبال قرار گرفت، این در حالیست که مقالاتی در قالب پوستر در این همایش ارائه می شود.

وی در پاسخ به خبرنگار مهر هم اشاره کرد که مجموعه مقالات همایش بین المللی «ادبیات: زبان همدلی» حاوی ۲۴ اثر برگزیده در قالب کتاب قرار گرفته که در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد.

این استاد دانشگاه ادبیات شیراز با این وجود تصریح کرد: گرچه وقتی همایش جنبه سیاسی ندارد کمتر مورد حمایت قرار می گیرد، اما بخشی از این همایش ایجاد انگیزه در کسانی است که در این حوزه به تحقیق و پژوهش می پردازند.

حسن لی در ادامه عنوان کرد: مفهوم همدلانه در زمان نفرت پراکنی و جنگ مهمترین نیازی است که این همایش دنبال می کند چراکه در زمانه ای که بسیاری از رسانه ها تمام حرف هایشان شده، خشونت؛ این همایش فضای رسانه و جامعه را تلطیف خواهد کرد و اهتمام جدی به یادآوری ضرورت همدلی در جامعه و برانگیختن پژوهشگران ادبی دارد.

دبیر همایش یادشده اعلام کرد: از جمله استادانی که در این همایش سخنرانی خواهد داشت می توان به پروفسور وارتان وسکانیان(رییس دپارتمانایران‌شناسی دانشگاه ایروان)، پروفسور گزل‌یوز(رییس مرکز شرق‌شناسی دانشگاه استانبول) از ترکیه، دکتر رحیم غایی و دکتر عباس داوودی از عراق و استادان دکتر تقی پورنامداریان (پژوهشگاه علوم انسانی)، دکتر ابوالقاسم اسماعیل‌پور(دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر علی محمدی(دانشگاه همدان)، دکتر باقر صدری‌نیا(دانشگاه تبریز)، دکتر علی اصغر میرباقری‌فرد (دانشگاه اصفهان)، دکتر کاظم کهدویی(دانشگاه یزد)، دکتر سید احمد پارسا(دانشگاه کردستان) و دکتر محمدرضا خالصی، دکتر فریده پورگیو، دکتر خیراندیش، دکتر عمل‌صالح و... از شیراز اشاره کرد.

وی در عین حال افزود: در این همایش از علی‌اصغر محمدخانی نیز تجلیل خواهد شد زیرا از دانشوران نامداری‌ است که بیش از ۳ دهه است، بی‌وقفه در طراحی و اجرای برنامه‌های گوناگون و نشست‌های مختلف فرهنگی، ادبی نقش بسیار شایانی داشته است؛ نخستین همایش بین‌المللی «ادبیات: زبان همدلی»، به پاس برنامه‌های همدلانه‌ او که موجب پیوند بسیاری از فرهنگوران، استادان و کارگزاران فرهنگی ایران و جهان شده و در گسترش زبان و ادبیات فارسی و ایران‌شناسی نقش شایسته‌ای داشته، فعالیت‌هایشان را به‌گونه‌ی ویژه ارج می‌نهد.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین همایش بین‌المللی «ادبیات: زبان همدلی» با هدف بازیابی مفاهیم همدلانه و آشتی‌جویانه در ادبیات ایران و جهان کار خود را از صبح سه شنبه در تالار حافظ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار می شود.