به گزارش خبرنگار مهر، شرکت کنندگان در دومین همایش بین المللی "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" با تأکید بر ضرورت تأسیس صندوقهای وقف، آن را زمینه ای برای احیای سنت حسنه وقف و ثواب الهی دانسته و گفتند: باید به اشاعه فرهنگ وقف پرداخت تا خدمت رسانی به اسلام و مسلمانان ارتقاء یابد.
تأسیس صندوقهای وقف بستری برای احیای این سنت الهی است
در دومین همایش بین المللی وقف با عنوان "پیشرفت و دیدگاههای آینده در مورد وقف" که از شنبه 18 آذر آغاز و تا 20 آذر ادامه داشت، شرکت کنندگان به تأسیس دبیرخانه دائمی برای برگزاری همایشها، نشستها، دیدارهای علمی و کارگاههای عملی با محوریت وقف از منظر اسلام در مکه مکرمه اشاره کردند.
شرکت کنندگان هدف از تأسیس این دبیرخانه را ضمن نظارت بر فعالیتهایی که درباره وقف صورت می گیرد، اشاعه فرهنگ وقف در رسانه های گروهی مختلف توصیف کرده و گفتند: از سوی دیگر باید در این دبیرخانه شبکه رسانه ای خاص و پایگاه اینترنتی درباره وقف تأسیس شود.
بهره گیری از حقوق بشر تأثیر بسیاری بر پیشرفت جوامع دارد
رئیس دانشگاه آل بیت اردن درباره حقوق بشر در این دانشگاه سخنرانی کرد و گفت: تعالیم اسلام درباره حقوق بشر در زندگی مسلمانان تأثیر به سزائی دارد و بهره گیری و استفاده از مبانی آن در بیداری جوامع تأثیرگذار بوده و منجر به پیشرفت و ترقی کشورها می شود.
دکتر عبدالسلام عبادی رئیس دانشگاه آل بیت اردن درباره حقوق بشر در اسلام سخنرانی کرد و اظهار داشت: از زمانی که اسلام آمد، برای بشریت حقوقی بدون تبعیض نژادی، جنسی و دینی در نظر گرفت. این تعالیم که اینک بخشی از مفاد حقوق بین المللی بشر است 14 قرن پیش در اسلام از آن یاد شده است. اسلام با داشتن مبادی و مبانی غنی در ارتباط با حقوق بشر مسلمانان را ملزم کرده است که از آن در زندگی خود بهره مند شوند.
رئیس دانشگاه آل بیت اردن با تأکید بر اینکه حقوق بشر منجر به بیداری جوامع انسانی و پیشرفت و ترقی آنها می شود، گفت: بهره گیری از حقوق بشر تأثیر بسیاری در زندگی انسانها دارد. اسلام به محترم شمردن افراد و تکریم آنها دعوت می کند، این دین میان بشر هیچ تفاوتی قائل نشده، آنها را مساوی دانسته، هیچ فرقی بین زن و مرد قائل نیست و معیار فضیلت میان افراد را تقوای آنها قرار داده است.
دفاع از هویت اسلامی عاملی برای تقریب مذاهب اسلامی است
طی دیدار مدیر کل مجمع شیخ احمد کفتارو در سوریه با رئیس دانشکده شریعت و تحقیقات اسلامی کویت که روز جمعه 24 آذر ماه برگزار شد، طرفین دفاع از اسلام و هویت اسلامی را به منظور حفظ وحدت و تقریب میان مذاهب اسلامی مورد تأکید قرار داده و خواستار همکاریهای مؤسسات دینی و مراکز فرهنگی و اسلامی شدند.
دکتر صلاح الدین کفتارو مدیر کل مجمع شیخ احمد کفتارو با دکتر محمد عبدالرزاق طبطبایی رئیس دانشکده شریعت و تحقیقات اسلامی در دانشگاه کویت دیدار و درباره راههای همکاری و تحکیم ارتباط میان مؤسسات دینی و مراکز فرهنگی علمی و دینی گفتگو کرد.
وی تأکید کرد: مسلمانان باید فعالیتهایی همسو و هماهنگ با برنامه ریزی واحد انجام دهند تا زمینه های تفرقه به اتحاد مسلمانان تبدیل شود، از سوی دیگر اگر کشورهای اسلامی در مقابله با غربیها از سیاستهای نادرستی استفاده کنند منجر به نابودی آنها شده و کیان مسلمانان را زیر سؤال می برند، از این رو مسلمانان باید با هر وسیله ای از اسلام و مسلمانان با تبلیغات و دیگر راهکارهای متعدد دفاع و حمایت کنند.
دکتر طبطبایی به جایگاه کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: مسلمانان باید در شرایط فعلی از اسلام و ارزشهای آن دفاع کرده، امت اسلامی در این راستا باید وحدت و هماهنگی خود را حفظ، تلاشهای خیرخواهانه ای به منظور کمک به دیگر مسلمانان انجام دهند و زمینه های لازم برای فراگیری تعالیم اسلام را به منظور تشریک مساعی فراهم کنند.
آشنایی با سیره نبوی در مدارس مشکلات جهان اسلام را رفع می کند
اگر ویژگیهای اخلاق پیامبر اکرم(ص) در میان کودکان نهادینه شود، جهان اسلام در آینده بسیاری از مشکلات را پشت سر گذاشته و در حمایت از اندیشه های اسلامی تأثیر بسزایی دارد.
دکتر خالد بن عبدالله بن مقرن مشاری وزیر آموزش و پرورش زنان عربستان در مراسم افتتاحیه کارگاههای عملی سه روزه اخلاق پیامبر اکرم (ص) با عنوان" اخلاق پیامبر(ص) شیوه ترقی و آیین زندگی" که صبح شنبه 25 آذرماه در ریاض برگزار شد، به ضرورت اهتمام به حضرت محمد (ص) اشاره کرد و گفت : محبت رسول اکرم (ص) باید در جان ما کاشته شود؛ چرا که اخلاق او نهایت اخلاق ربانی است و فضایل و مکارم اخلاقی را به اتمام رسانده است.
دکتر خالد مشاری با تأکید بر اینکه اگر ویژگیهای اخلاقی پیامبر اکرم(ص) درمیان کودکان نهادینه شود، جهان اسلام در آینده بسیاری از مشکلات را پشت سر می گذارد، یاد آور شد : اگر از این ویژگیهای اخلاقی اهتمام به حقوق بشر چون حق خدا، حق رسول خدا (ص)، حق دوستان و نزدیکان، حق والدین، حق همسایه، حق فرزند و حق برادر مسلمان از دوران مدارس مورد توجه قرار گیرد در آینده و در حمایت از اندیشه های اسلامی تأثیر بسزایی دارد.
وی در ادامه افزود : ضرورت گفتگو میان دانش آموزان و معلمان مسئله ای اجتناب ناپذیر است تا آنها با گفتگوهای سازنده و مثبت آشنا شوند، اگر این شیوه در آنها درونی شود، زمینه های تعامل در آینده را برای آنها فراهم می کند. اهتمام به این مسائل ضمن برگزاری همایش، نشست و کارگاههای عملی باید الگویی برای کار معلمان قرار گیرد تا آنها با این شیوه آشنا شده و آن را به دانش آموزان نیز انتقال دهند.
کارگاههای عملی سه روزه آموزش اخلاق پیامبر اکرم (ص) در مدارس دخترانه و میان زنان با عنوان" اخلاق پیامبر(ص) شیوه ترقی و آیین زندگی" از صبح شنبه 25 آذرماه در ریاض برگزار شد و تا دوشنبه 27 آذر ماه در دو نوبت صبح و عصر ادامه داشت.
نشست "وقف" در کویت برگزاری می شود
نشست دو روزه "وقف" به منظور ارائه راهکارهایی جهت ارتقاء آگاهی مسلمانان درباره وقف از شنبه 25 آذر در کویت برگزار شد.
سیزدهمین نشست "وقف " به منظور بررسی مسئله وقف و اهتمام مسلمانان به آن طی دو روز 16 و 17 دسامبر ( 25 و 26 آذر ماه) در کویت با هدف اتحاد و همکاری مسلمانان در کمک به دیگر مسلمانان و ارتقاء سطح آگاهی و اطلاعات آنها درباره وقف و دیگر مسائل اسلامی برگزار شد .
دین اسلام بیشتر از سایر ادیان به " وقف" اهتمام دارد
در نشست دو روزه " وقف" که 26 آذر ماه در کویت به پایان رسید، شرکت کنندگان با بیان اینکه اسلام نعمت وقف را به مسلمانان اعطا کرده است، گفتند: نه تنها مسلمانان بلکه غیر مسلمانان باید به مسئله وقف توجه کنند، اما دین اسلام به مسلمانان بیشتر از دیگران به انجام عمل خیر و نیکوکاری فرمان می دهد.
دکتر عبدالله معتوق وزیر اوقاف و امور اسلامی کویت در نشست " وقف " که طی دو روز 16 و 17 دسامبر ( 25 و 26 آذر ماه) در کویت برگزار شد، با تأکید بر اینکه خداوند بر مسلمانان پس از دین اسلام نعمت دیگری داده است که به منظور خدمت رسانی به دیگران انجام دهند، اظهار داشت: این نعمت " وقف" است.
وی در ادامه با بیان اینکه مسلمانان باید در موارد لزوم از این فریضه الهی بهره مند شوند، تصریح کرد: در زمانی که این نیاز بیش از پیش می شود مانند زمانی که حوادث طبیعی مانند سیل یا زلزله یا حوادث غیر طبیعی چون جنگ رخ داد، مسلمانان باید از شیوه ای که اسلام پیش روی آنها قرارداده است، از طریق خانه زکات، هلال احمر به یاری آسیب دیدگان بشتابند.
دکتر بشیر الخلاط عضو شورای بانک توسعه اسلامی در این نشست گفت: بانک توسعه اسلامی سعی در انعقاد قراردادهای همکاری با شرکتهای اوقاف و مؤسسات اسلامی دارد. از مهمترین گامهای استراتژیکی این اهتمام همبستگی و همکاری کشورهای مختلف است تا پرونده اوقاف از سوی سازمان وزیران اوقاف در کشورهای اسلامی مورد توجه قرار گیرد. از این رو انعقاد توافقنامه میان سازمانها و مراکز وقف اسلامی به منظور همکاریهای مشترک بسیار تأثیرگذار است.
تعامل تمدنهای شرق و غرب باید در راستای مصالح انسانها باشد
شیخ الازهر در دیدار با نخست وزیر انگلیس با تأکید بر ضرورت همکاری میان تمدنهای شرق و غرب برای منافع و مصالح انسانها، گفت: ما از تمدن غرب آنچه را که با شریعت اسلام و مصالح مسلمانان منطبق است می گیریم و غربیها از تمدن شرق آنچه را که برای انسان مفید است اخذ می کنند.
تونی بلر نخست وزیر انگلیس در آغاز سفر دوره ای خود به خاورمیانه شنبه 25 آذر ماه وارد قاهره شد و ضمن دیدار با حسنی مبارک و گفتگو با او درباره مسائل خاورمیانه، با دکترمحمد سید طنطاوی شیخ الازهر نیز درباره گفتگوی ادیان، تمدنها و فرهنگها گفتگو کرد.
شیخ الازهر در این دیدار گفت: اسلام دینی است که دستش را برای برقراری صلح و آرامش دراز کرده و به برقرای صلح و آرامش و امنیت دعوت می کند . از دشمنی با دیگران بر حذر می دارد، از این رو خداوند بلند مرتبه همکاری و اتحاد انسانها را به رغم اختلافات عقیده، واجب اعلام کرده است.
تونی بلر در این دیدار اظهار داشت: دین اسلام به اشاعه امنیت، صلح و آرامش دعوت و بر آبادانی شرق و غرب تأکید می کند . این دین از هر گونه خشونت و تعرض به ادیان الهی جلوگیری و بر اشاعه احترام به حقوق دیگران تشویق می کند.
زنان مبلغه مصری آموزه های اسلام را ترویج و تبیین می کنند
50 نفر از زنان فارغ التحصیل دانشگاه الازهر به منظور ترویج و تبیین دین اسلام، پس از طی آموزشهای لازم، فعالیتهای تبلیغی خود را آغاز می کنند .
تعداد زنانی که برای تبلیغات دینی انتخاب می شوند، 50 نفر است که پس از برگزاری مسابقه ای در ماه فوریه ( اواسط بهمن ماه) از میان 767 شرکت کننده که فارغ التحصیل دانشکده تحقیقات اسلامی دانشگاه الازهر هستند، انتخاب می شوند تا فعالیتهای خود را در مساجد پایتخت مصر و دیگر استانهای این کشور شروع کنند.
هدف از برگزاری این مسابقه و گزینش این افراد حمایت از زنان و توجه به آنها است تا آنها بتوانند دروس دینی را برای زنان آموزش داده و به همراه هیئتهای دینی در بیداری مسلمانان به ویژه زنان شرکت کنند تا مسائل زنان و جایگاه آنها را در اسلام بررسی و از آنها حمایت کنند. این زنان علاوه بر گزینش، در زمینه های تعلیم صحیح اسلام و دین، گسترش فرهنگ دینی، اشاعه اعتدال و میانه روی و فهم و درک صحیح اسلام و آموزه های آن آموزشهای لازم را می بینند.
تأسیس سازمانهای تربیتی پویا و فعال ضروری است
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اردن در تونس گفت: به منظور آگاهی دهی و اطلاع رسانی به نسل جدید جوان تأسیس سازمانهای تربیتی با هدف مبارزه با تعرضات عصر معاصر و تحولات آینده ضروری است تا جوانان در آینده با استراتژی خاص و آمادگیهای لازم وارد بازارهای جهانی شوند.
دکتر خالد طوقان وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اردن در همایش تربیت و علوم در تونس گفت: کشورهای اسلامی به منظور مبارزه با تعرضات عصر معاصر و تحولات آینده باید استراتژی خاصی را اتخاذ کنند، به منظور تحقق این هدف سازمانهای تربیتی فعالی باید تأسیس شوند تا بر بیداری و آگاهی دهی نسل جدید جوان اقدام و آنها را قادر به مبارزه در بازارهای منطقه ای و جهانی برای آینده کنند.
وی افزود: سازمانهای تربیتی و فرهنگی نقش اساسی و محوری در زمینه بیداری و آگاهی دهی از طریق آموزش و پرورش، آموزش عالی و حمایت از تحقیقات علمی دارند، از این رو آنها با هدف تشویق سازمانها به منظور همکاری، ارائه هویت فرهنگی اسلامی، همزیستی با فرهنگهای دیگر، گفتگوی فرهنگها، فهم دیگری و تمرکز بر مفاهیم جدید چون دموکراسی و حقوق بشر فعالیت می کنند.
وزیر آموزش عالی و تحقیقات علمی اردن در ادامه با بیان اینکه کشورهای اسلامی باید بر حفاظت از هویت قدس و حمایت از آن اقدام کنند و از سیطره و یهودی سازی آن توسط اسرائیل جلوگیری به عمل آورند، یاد آور شد: عملیات ترمیم و بازسازی قدس از هرگونه دشمنی مستمر باید به دور باشد و حرمت نگه داشتن این مقدسات با وجدان هر مسلمانی مرتبط بوده و وظیفه مسلمانان است که از هویت قدس و مسجدالاقصی دفاع و حمایت کنند.
نخستین مسجد ویژه زنان در هنگ کنگ ساخته می شود
نخستین مسجد ویژه زنان که در نوع خود اولین مسجد خاص زنان در قاره آسیا به شمار می رود، سال آینده میلادی در هنگ کنگ ساخته می شود. هدف از ساخت این مسجد که ویژه زنان است، بر آورده ساختن نیازهای زنان مسلمان به منظور اقامه شعائر اسلامی و نمازهای آنها به شمار می رود.
تیتین سوبروبتی رئیس انجمن امور زنان گفت: زنان اماکن کافی و مناسبی برای اقامه نماز در شهر هنگ کنگ نداشتند و برخی از آنها در باغها و اماکن سرگشوده نماز می خواندند، ما اقامه نماز در این اماکن را غیر مناسب دانستیم زیرا این اماکن پر از سر و صدا و غیر مناسب برای اقامه نماز بود بنابراین مکانی را برای ساخت مسجد در نظر گرفتیم که با شروع سال جدید میلادی کار ساخت آن نیز آغاز می شود.
در این شهر تنها 4 مسجد وجود دارد که مسلمانان در آن به اقامه شعائر دینی خود می پردازند و این تعداد برای مسلمانان کافی نیست، از سوی دیگر مردان در این مساجد گردهم جمع شده و این مکان را جایی برای فعالیتهای دینی خود قرار می دهند، از این رو مکان دینی ویژه زنان کاهش یافته است .
مداخله اسرائیل در امور مسجدالاقصی به شدت محکوم شد
مفتی قدس و سرزمین فلسطین شنبه 25 آذر ماه تلاشهای اشغالگرانه اسرائیل که به منظور ترمیم و بازسازی مسجدالاقصی انجام می گیرد را به شدت محکوم کرد.
شیخ محمد حسین مفتی قدس و سرزمین فلسطین و خطیب مسجدالاقصی شنبه طی یک نشست خبری تلاشهای خصمانه و مداخله گرانه اسرائیل را در امور مسجدالاقصی و فلسطین به شدت محکوم کرد.
مفتی قدس در این نشست گفت: اسرائیل سعی در تعبیه پلی دائمی در سمت غربی مسجدالاقصی دارد و آنها این فعالیتها را با اهداف اشغالگرانه انجام می دهند از این رو این فعالیتها به شدت محکوم است، چرا که هدف این اشغالگران یهودی سازی فلسطین است و آنها با هدف واقعی مرمت مسجدالاقصی فعالیت نمی کنند.
وی افزود: مداخله اسرائیل در امور آبادسازی مسجدالاقصی، ترمیم و بازسازی آن در هر جای این مسجد چون درها و رواقهای آن مربوط به اداره اوقاف اسلامی است و مرمت مسجدالاقصی از سوی اسرائیل مداخله در امور فلسطین محسوب می شود.
حکومت اسرائیل هر گونه ترمیم و بازسازی از سوی اداره اوقاف اسلامی را مانع شده است .
اسرائیلیها در پی اقدامات اخیر خود به تعبیه زیرگذری جدید در بخش زیرین مسجدالاقصی اقدام کرده اند که این زیرگذر ممکن است به انهدام پایه ها و دیوارهای مسجدالاقصی منجر و خطر فروریختن آن را افزایش دهد. این در حالی است که اسرائیل به منظور جلوگیری از تخریب مسجدالاقصی و ترمیم پایه های این مسجد تدابیری در نظر گرفته و سعی در بازسازی و مرمت آن دارد.
مسلمانان و مسیحیان اعیاد خود را جشن می گیرند
با توجه به همزمانی عید قربان مسلمانان و کریسمس مسیحیان، مسلمانان و مسیحیان کشور اردن به منظور همزیستی مسالمت آمیز، تشریک مساعی و تداوم اتحاد خود جشن همزمان دو عید را با یکدیگر برگزار می کنند.
وزیر گردشگری اردن یکشنبه 27 آذر ماه بزرگترین درخت کریسمس اردن که 3 متر و نیم طول آن بود را در شهر تاریخی مادبا نصب کرد تا مسلمانان و مسیحیان همزمان با یکدیگر دو عید قربان ( مسلمانان) و کریسمس ( مسیحیان ) را به منظور اتحاد و همدلی جشن بگیرند.
هدف از برگزاری جشن و مراسم در شهر تاریخی مادبای اردن علاوه بر اشاعه فرهنگ گردشگری و نمایش وحدت مسلمانان و مسیحیان، تعمیق ارتباط مسلمانان و مسیحیان و آشنایی بیشتر هر یک از ادیان با دین دیگری به ویژه مسیحیان با آئین عید قربان مسلمانان است . برنامه هایی در این مراسم برگزار می شود که از پنجشنبه 30 آذر برگزار و ضمن آن بازارچه هایی تشکیل می شود که تولیدات دستی، غذاها و هنرهای دستی خود را به مناسبت عید کریسمس و عید قربان عرضه می کنند. این مراسم تا پایان سال میلادی ادامه خواهد داشت.
پرده خانه خدا تعویض می شود
بنا بر عادت هر ساله روز نهم ذیحجه همزمان با روز عرفه طی مراسم خاصی پرده خانه خدا تعویض می شود، جمعه آینده نیز پس از شستشوی کعبه با گلاب کاشان، پرده خانه خدا عوض می شود.
پرده جدید خانه خدا روز جمعه آینده 9 ذیحجه با نظارت پرده دار کعبه و رئیس امور مسجدالحرام و مسجدالنبی طی مراسم خاصی تعویض می شود.
زمان حضور زائران ایرانی در پل جمرات مشخص شد
در پی دیدار رئیس سازمان حج و زیارت ایران با وزیر حج عربستان در جده ضمن بررسی مسائل مرتبط با زائران ایرانی، زمان حضور آنها در پل جمرات مشخص شد.
دولت عربستان به منظور پیشگیری از ازدحام در پل جمرات برای هر یک از گروهها زمان معینی را اختصاص داده است تا آنها در زمان مشخص و ساعات تعیین شده برای سنگ زدن به شیطان در محوطه جمرات حاضر شوند.
امسال محوطه پل جمرات به گونه ای طراحی شده که مسیرهای تردد زائران با هم تلاقی نداشته و مسیر ورودی و خروجی آنها از یکدیگر مستقل است.مصطفی خاکسار قهرودی رئیس سازمان حج و زیارت ایران با دکتر فؤاد بن عبدالسلام فارسی وزیر حج شنبه 25 آذر در جده دیدار کرد.
در این دیدار موضوعاتی درباره وضعیت زائران ایرانی مطرح و بر اساس برنامه و زمان بندی وزارت حج عربستان، زمان زیارت زائران و حضور در پل جمرات تعیین شد.
وزیر حج در این دیدار به اهمیت آگاهی دهی و اطلاع رسانی به زائران اشاره کرد و گفت : به منظور سهولت در امر زیارت زائران ایرانی و برقراری آرامش و امنیت تلاشهای بسیاری صورت گرفته است تا زائران با طمأنینه مناسک حج را به جا آورند.
رئیس سازمان حج وزیارت ایران نیز از خدمات تسهیلی و امکاناتی که عربستان به آنها ارائه داده، قدردانی کرد.
حضرت محمد(ص) به جهانیان معرفی می شود
انجمن جهانی مسلمانان به منظور حمایت از حضرت محمد (ص)، معرفی او به مسلمانان و غیر مسلمانان و جلوگیری از اهانت به اسلام، فعالیتها و برنامه های متعددی را برای اجرا پیش بینی کرده است .
شورای نظارت بر برنامه های جهانی معرفی پیامبر اکرم(ص) به ریاست دکتر عبدالله بن عبدالمحسن ترکی دبیر کل انجمن جهانی مسلمانان، برنامه های جهانی معرفی پیامبر اکرم(ص) را به منظور جلوگیری از اهانت به اسلام و پیامبران الهی در برخی از رسانه های غربی برگزار می کند.
این برنامه ها شامل فعالیتهای مطبوعاتی، فرهنگی و اجتماعی در قالب برگزاری همایش، نشست، سخنرانی و مسابقات جهانی سالانه است تا ضمن معرفی حضرت محمد(ص)، ابعاد شخصیتی او چون رحمت، عدالت و اخلاق پسندیده و در واقع سیره نبوی تبیین شود.
این فعالیتها و برنامه ها شامل برگزاری همایش جهانی در یکی از پایتختهای کشورهای اروپایی به منظور معرفی نبی اکرم(ص)، برگزاری مسابقه بین المللی و انتخاب بهترین کتاب درباره معرفی حضرت محمد(ص)، تأسیس پایگاه اینترنتی، تولید مجموعه ای از برنامه های رسانه ای و برنامه های اطلاعاتی درباره حضرت محمد(ص)، حمایت از شبکه های ماهواره ای اسلامی که مخاطبان آنها غیر مسلمانان هستند و حمایت از کمیته های جهانی یاری حضرت محمد(ص) از این برنامه ها به شمار می روند.
از دیگر فعالیتهای شورای نظارت بر برنامه های جهانی معرفی حضرت محمد (ص) تلاش به منظور جلوگیری از اهانت به نبی اکرم(ص)، تألیف و ترجمه بهترین کتاب درباره معرفی پیامبر اکرم(ص) و انتشار آن میان غیر مسلمانان، بررسی احادیث حضرت محمد (ص) و تلاشهای مشترک مسلمانان در دعوت و ارشاد و راهنمایی غیر مسلمانان خواهد بود.
نمایشگاه "مساجد سه گانه" در عربستان برگزار می شود
نمایشگاه "مساجد سه گانه" (مسجدالحرام، مسجد النبی و مسجدالاقصی) که از 25 آذر ماه آغاز و تا پایان ماه محرم سال 1428 ( اواخر بهمن ) در جده برگزار می شود، رمز تبلور مفاهیم روحی و معنوی اسلام است تا بر تعالیم اسلام چون عدالت، صلح، امنیت، همزیستی میان ملتها تأکید و بر همبستگی مسلمانان و وحدت آنها تشویق کند .
این نمایشگاه جایگاه وسیعی میان ملتهای مسلمان داشته و ارتباط هنری، ابداعی، تمدنی و فرهنگی میان هنرمندان جهان برقرار می کند. هنرمندان در این نمایشگاه به ترسیم اماکن مقدس و مساجد کهن مسجدالحرام، مسجدالنبی و مسجدالاقصی که خداوند در کتاب الهی از آنها یاد کرده، پرداختند.
این تابلوهای هنری عظمت ارتباط فرهنگها، زبانها، رنگها، زمانها، مکانها را با قوت و اقتدار تبیین و مسجدالحرام و مسجدالنبی و مسجدالاقصی که رمز وحدت مسلمانان به شمار می روند، تأکیدی برای این ارتباط خواهند بود. هدف هنرمندان از شرکت در این نمایشگاه ارتقاء حس هنری و توسعه معرفت و غنای تجارب هنری آنها است تا در روند توسعه ملتها در مسائل مختلف انسانی، اجتماعی و سیاسی نقش مؤثری ایفا کنند.
همایش "تصوف، موسیقی و فرهنگ" برگزار می شود
همایش "تصوف، موسیقی و فرهنگ" به منظور آموزش دین و بررسی تأثیر فرهنگ اسلام در موسیقی و تصوف، اواخر دسامبر ( اواخر آذر ماه) در الجزایر برگزار می شود.
در همایش بین المللی" تصوف، موسیقی و فرهنگ" شرکت کنندگان ضمن بررسی تأثیر فرهنگ اسلام در موسیقی، تصوف را نیز بررسی می کنند. هدف از برگزاری این همایش بررسی تلاشهای مسلمانان در استحکام تعالیم روحی است که از زمانهای طولانی به آن توجه می کردند.
اشاعه فرهنگ اسلام، موسیقی اسلامی و تصوف در اسلام از محورهای این همایش خواهد بود تا ضمن تعمیق باورهای اسلام و مسلمانان، این تعالیم مورد حمایت قرار گرفته و اشاعه یابند. آموزش فرهنگ دین، دین، ارتباط ادیان با یکدیگر، تأثیر فرهنگهای مختلف در موسیقی نیز ضمن این همایش مورد بررسی قرار می گیرند.