قم - معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: نیازمند یک بازبینی و بازنگری جدی در برنامه‌های حوزه پرورشی و فرهنگی در مدارس هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا کاظمی ظهر یکشنبه در همایش تجلیل از مربیان پرورشی و مشاوران مدارس قم که در خانه معلم شماره ۲ قم برگزار شد، در ابتدا یادی کرد از شهیدان رجایی و باهنر و دیگر شهدای معلم، دانش‌آموز و شهدای تعلیم و تربیت و گفت: شهدا امروز این بار سنگین را بر دوش ما گذاشتند که امیدواریم بتوانیم به خوبی از عهده آن براییم.

وی با بیان اینکه مأموریت پیامبران و نیز فلسفه بعثت رسول گرامی اسلام(ص) نیز همین امر تربیت بوده است، افزود: دو کارکرد مهم مربیان تربیتی و پرورشی در طول ۴ دهه انقلاب این بوده است که در کنار توانمندی علمی که به دانش‌آموز منتقل می‌کنند بار سنگین انتقال باورها و ارزش‌ها به نسل جدید را هم بر عهده دارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: با نگاه به سند تحول بنیادین خواهیم دید که تعلیم و تربیت تمام ساحتی بیان شده است و در تمام ۶ ساحت تربیتی حداقل ۵ ساحت مستقیم و یا غیر مستقیم در ارتباط با فعالیت‌های حوزه پرورشی است.

وی تصریح کرد: گرچه در دوران‌ مختلف چون دوران تثبیت انقلاب، دوران جنگ و سازندگی این مأموریت سنگین بر دوش ما بوده است، امروز هم در دوران جنگ نرم بیشترین مطالبات بر دوش مربیان تربیتی است.

مربیان تربیتی از میراث واقعی نظام و انقلاب در همه عرصه‌ها دفاع می‌کنند

کاظمی گفت: می‌توانیم امروز ادعا کنیم مربیان تربیتی طلایه داران اصلی و سربازان گمنام و تنهاترین کسانی هستند که با دستان خالی در این عرصه‌ها تلاش و از میراث واقعی نظام و انقلاب در همه عرصه‌ها دفاع می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه مربیان در این عرصه با چالش‌های عجیبی روبه‌رو هستند، ابراز کرد: گسستی که بین فعالیت‌های آموزشی و پرورشی در مدارس وجود دارد، کمبود نیروی انسانی در همه بخش‌ها و فقدان منابع مالی از جمله این چالش‌ها هستند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: با همه مشکلات مربیان پرورشی علاوه بر این که وظیفه انتقال ارزش‌ها و فرهنگ جامعه را بر دوش دارند زمینه کشف استعدادها و نیز شکوفایی استعدادهای دینی، قرآنی و فرهنگی را نیز فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد بعد از نزدیک به ۴ دهه تلاش و چالش‌های اساسی که در فرا روی ما وجود داد نیاز به یک بازبینی و بازنگری جدی در برنامه‌های حوزه پرورشی و فرهنگی داریم.

کاظمی با تأکید بر اینکه امروز باید مدیریت فضای تربیتی در مدارس را بر عهده بگیرم و همه عوامل تعلیم و تربیت در مدارس نیروهای امور تربیتی باشند، گفت: امروز آن‌قدر وظیفه اجرایی برای مدیران تربیتی در مدارس تعریف کردیم که خلاقیت و برنامه‌ریزی بر اقتضائات مدرسه‌ای و ایجاد ارتباط صمیمانه با مخاطبین و تمام فرصت‌های خوب را از مربیان تربیتی گرفته‌ایم.

وی پرباری نقش و تنهایی را از مشکلات این مربیان دانست که باید تغییر کند و مطرح کرد: باید برنامه‌های رقابتی را از سطوح مختلف تعدیل و حذف کنیم، رویکردهای مدرسه محور را به مدرسه برگردانیم و تغییر رویه دهیم چرا که با این مدل نمی‌توانیم به اهداف تربیتی خود برسیم.

دنبال فعالیت‌های خرد اثر بخش کم هزینه مدرسه‌ای هستیم

معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تمرکز بر مدرسه و افزایش مشارکت دانش‌آموزان، کاهش فعالیت‌های رقابتی و ایجاد فعالیت‌های نشاط آور در سطح مدارس تأکید کرد و افزود: حذف گزارش‌های بی‌نتیجه که وقت زیادی را از مربیان به خود اختصاص می‌دهد باید از فرایندها حذف شود و ما در اولین گام این موضوع را پیگیری و از دستور کار به طور کامل حذف خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه به دنبال فعالیت‌های خرد اثر بخش کم هزینه مدرسه‌ای هستیم، تصریح کرد: در معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش ۲۰ راهبرد اساسی برای فعالیت‌های این حوزه تدوین کرده‌ایم و ۳ راهبرد آن که بر اساس شرایط جامعه و اقتضائات کشور در اولویت اول قرار گرفته‌اند عبارت‌ هستند از توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز، قرآن و عترت، ارتقاء مهارت‌های دانش‌آموزان و فعالیت‌های اخلاق محور و ایجاد روحیه امید و نشاط در دانش‌آموزان.