ساری- مدیرکل آموزش‌وپرورش مازندران، حضرت فاطمه (س) را آغازگر جریان ‌رهبری زنان در متن جامعه اسلامی دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدعلی قاسمی ظهر دوشنبه، در همایش استانی تجلیل از فعالان عرصه تربیت، با اشاره به فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی حضرت فاطمه (س) بعد از رحلت پیامبر، گفت: ایشان جریان طلایه‌دار و فعال بودن زن را در متن اسلام تولید کردند؛ جریانی که جامعه آن روز عرب آن را نمی‌پسندید.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران، با بیان اینکه فاطمه (س) از حقوق خود و حق سیاسی همسرش دفاع کرد، این امر را بیانگر این دانست که یک زن می‌تواند رهبر، فعال و نقش رهبری جامعه اسلامی را ایفا کند و افزود: این امر سنتی است از فاطمه (س) که زنان همانند مردان حق فعالیت اجتماعی و حق دخالت در سرنوشت خود را دارند.

وی با اشاره به آیات قرآن مبنی بر اینکه اصحاب آتش و اصحاب غیرآتش برابر نیستند، این عدم‌برابری را اقتضای قانون هستی و عدالت دانست و افزود: آتش در قیامت از دورن خود فرد است و نه از بیرون؛ نفس پلید و خصایل منفی آتشی است که دامن فرد را تا قیامت خواهد گرفت و او را خواهد سوزاند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران، ادامه داد: قرآن بر وجود انسان‌ها اثرگذار است و انسان‌هایی که عاملیت تربیت دارند باید به راه خدا هدایت کنند و ما در مدرسه، اداره و وزارتخانه به دنبال تربیت اسلامی هستیم.

وی با بیان اینکه ما میراث‌داران کسانی هستیم که در روزهای نخست انقلاب نهاد امور تربیتی را در دل نهاد آموزشی پایه‌گذاری کردند، این پرسش را مطرح کرد که آیا ما باید همچون سال‌ها ۵۹ و ۶۰ رفتار کنیم یا باید رفتارهایی را اتخاذ کنیم که امروز اثربخش باشد.

قاسمی برای داشتن روش‌های اثربخش و برجسته کردن نقش فرهنگی نهاد آموزش‌وپرورش در تربیت اسلامی و بر باور آموزش‌دهندگان به رفتار تربیتی تأکید کرد و افزود: در امر تربیت، صرف انتقال مفاهیم و دانسته نمی‌تواند فضای فرهنگی و تربیتی ایجاد کند و یا اثربخش نخواهد بود.

وی با تأکید بر اندیشه پیرامون آموزه‌های رفتار اسلامی و تشخیص درست آن توسط آموزش‌دهندگان امر تربیت، خاطرنشان کرد: متاسفانه در حوزه دینداری بیشتر حرف می‌زنیم اما باید با دل حرف زد؛ چرا که سخن از دل برآمده بر دل می‌نیشیند و می‌توانیم با دانش‌آموزان ارتباط موثر برقرار کنیم و با زبان در حد انتقال پیام و نه نهادینه کردن آن اثربخش خواهیم بود.