به گزارش خبرنگار مهر، سیدهاشم نقیبی در همایش گلهای شاخه بریده که صبح دوشنبه درمشهد برگزار شد اظهار کرد: پرورش گلهای زینتی در ایران به عنوان یک رشته اقتصادی سابقهای به قدمت احداث گلخانهها ندارد و از زمانهای گذشته، گلخانهداران کار تکثیر و پرورش گیاهان را برای سرگرمی، و گذران اوقات فراغت انجام میدادند.
وی افزود: ایران یکی از خواستگاهها و زادگاههای طبیعی گیاهان زینتی از جمله لاله، سنبل، زنبق، سیکلمه و برخی از درختچهها و تعداد زیادی از درختان میوه به شمار میآید اما از نظر اقتصادی و صادرات گل و گیاه هنوز موقعیت مناسبی در دنیا ندارد و ایران از لحاظ شرایط مساعد جهت تولید گل و گیاه جزو ۱۵ کشور اول جهان است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه در این استان ۱۴۹۸ میلیون تولید گل شاخه بریده داریم، بیان کرد: از مجموع گلهای تولیدی شاخه بریده استان ۱۰ درصد آن به کشورهای همسایه صادر میشود و از نظر تولید و سطح زیر کشت گلخانهای رتبه هشتم را داریم و برای اصلاح گلهای موجود از محل منابع اشتغال فراگیر و پایدار تسهیلات ۴ تا ۱۸ درصدی بدون سقف تعیینی و متناسب با نوع کار متقاضی اعطا میشود.
نقیبی با تأکید بر اینکه در سال ۹۶ به میزان ۱۹۵ میلیارد ریال اعتبار مصوب شده داشتیم، خاطرنشان کرد: تاکنون ۱۱۷ میلیارد ریال در قالب ۳۰ فقره تسهیلات برای ۱۷ هکتار گلخانه پرداخت شده است و ۳۳ هکتار گلخانه هم بدون تسهیلات و با سرمایه مردمی و ۲۱.۵ هکتار سایبهبان نیز در محیطهای کنترل شده اجرا شده است.
وی اضافه کرد: در استان ۱۰۵۶ نفر بهرهبردار گلخانهای داریم و از مجموع گلخانههای استان ۵ تا ۱۰ واحد دلیل شرایط فصلی، تغییر کشت و اصلاح گلخانهای با تعطیلی موقت مواجه شدند و در استان هیچ مورد تعطیلی به دلیل شرایط نامناسب مالی نداشتهایم.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در سال ۹۶ توسعه ۱۰۰ هکتاری گلهای شاخه بریده را در استان داشتیم و برای سال ۹۷ هم توسعه ۱۴۰ هکتاری این محصول در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی قرار گرفته است.