به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه امروز در واکنش به مخالفت روسیه با برخی از بندهای قطعنامه ضد ایرانی از روسیه خواست تا تغییراتی در این قطعنامه ایجاد نشود.
"دنیس سیمونه" در جمع خبرنگاران گفت :" بسیار مهم است تا اتحاد در شوری ا امنیت حفظ شود اما این بدان معنی نیست که تغییراتی در محتوا و فحوای قطعنامه صورت گیرد.
به گزارش مهر، اظهارات این مقام فرانسوی در پی آن صورت می گیرد که نمایندگان شش کشور موسوم به گروه 1+5 شب گذشته بار دیگر در رسیدن به توافق درباره پیش نویس قطعنامه تحریم ها علیه ایران شکست خوردند.
نسخه نسبتاً اصلاح شده پیش نویس قطعنامه تحریم ها شب گذشته در بین 15 عضو شورای امنیت ازسوی طرفداران این پیش نویس توضیع شد، اما پس از دو جلسه غیر رسمی چانه زنی ، نمایندگان پنج عضو دائم شورای امنیت ( آمریکا، چین، فرانسه، انگلیس، روسیه) به علاوه آلمان همچنان نتوانستند به زمینه مشترکی در دو اصل کلیدی این پیش نویس دست پیدا کنند.
"ویتالی چورکین" نماینده روسیه در سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران با بیان دوباره مخالفت خود با بند ممنوعیت سفر 12 شخصیت ایرانی که مستقیماً در برنامه هسته ای ایران مشارکت دارند، گفت : ما هنوز چند مشکل داریم که باید حل شود.
چورکین افزود :" ما فکر می کنیم که این بند مناسب نیست؛ این بند تنها یک محرک غیرضروری است. ما فردا هم دیدار خواهیم داشت، اما نمی توانم به شما بگویم که نتیجه فردا چه خواهد شد." چورکین همچنین خواهان کاهش دامنه محدودیتهای مالی است.
روسیه به همراه چین بارها مخالفت خود را با اعمال تحریم علیه فعالیت های هسته ای ایران اعلام کرده اند.
اخیراً "ولادیمیر پوتین" در پاسخی کتبی به یک نشریه مکزیکی تحت عنوان "ماریو واسکس رانیا" بار دیگر موضع روسیه در رابطه با پرونده هسته ای ایران را یادآوری کرد و گفت : سیاست روسیه در مورد حل مسئله هسته ای ایران در جهت آنست که تهران در جریان گفتگو با آژانس بین المللی انرژی اتمی ابهام های باقی مانده نزد آژانس را توضیح دهد و بدین ترتیب اعتماد نسبت به صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای خود را برقرار کند.
تحلیلگران بر این باورند که منطق این موضع همچنان که شاهد آن هستیم قابل درک است. طرح اروپایی ها کمی گسترده تر است. این طرح ممنوعیت تجارت با ایران در هر زمینه مربوط به برنامه های اتمی و موشکی، همچنین انصراف از صدور روادید برای برخی از مقامات ایرانی و مسدود کردن حساب های آنها در خارج از کشور می باشد. موضع آخر شامل برخی از کمپانی های ایران نیز می شود.
به عقیده این متخصصین و آگاهان ، بعید به نظر می رسد که مسکو با چنین تحریماتی موافقت کند. قبل از هر چیز به این خاطر که با چنین تشریح مبهمی این تحریمات ممکن است که در برخی از شرایط به طرح روسیه در احداث نیروگاه اتمی بوشهر و در موارد بسیار دیگر نیز مرتبط شود.
"آلکسی آرباتف" کارشناس روسی می گوید : شکی نیست که ایران به فناوری غنی سازی اورانیوم دست خواهد یافت. این پروسه حال دیگر غیر قابل بازگشت است. به همین خاطر بهتر است که با تهران بر سر مقیاس و سطح فنی کار با اورانیوم معامله شود و تا زمانی که فرصت باقی مانده به تهران پیشنهاد کرد که تا سطح هزار سانتریفیوژ باقی بماند.
به عقیده آرباتف چنین پیشنهادی از سویی به ایران اجازه ادامه فعالیت های علمی و تحقیقاتی را خواهد داد و از سوی دیگر نگرانی در مورد برنامه هسته ای این کشور را از بین خواهد برد.