به گزارش خبرنگار مهر، سید رحمان دانیالی پیش از ظهرشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه حقآبه زیستمحیطی بعد از آب شرب قرار دارد و اولویت دوم آبی استان اصفهان به شمار می آید، اظهار داشت: گویی هنوز برخی افراد اهمیت جریان آب در تالاب گاوخونی را درک نکردهاند و شاید بر همین مبنا در طول سالهای اخیر حقآبه تالاب که پس از آب شرب در اولویت است، نادیده گرفته شده است.
وی با بیان اینکه طبیعت بر گردن بشریت حق بسیار دارد، افزود: اگر حق طبیعت را ادا نکنیم در جای خود جواب سختی خواهیم گرفت و گاوخونی انتقام سالهای خشکسالی خود را با پراکندن ریزگردهای سمی از ما خواهد گرفت.
مدیرکل حفاظت از محیط زیست استان اصفهان با بیان اینکه باید غفلت چندین ساله خود در حوضه زایندهرود را جبران کنیم، بیان داشت: باید این مطلب بر همگان روشن شود که حقآبه تالاب گاوخونی در اولویت دوم پس از آب شرب قرار دارد.
زنگ خطر ریزگردهای تالاب گاوخونی به صدا درآمده است
وی با تصریح بر این نکته که زنگ خطر ریزگردهای تالاب گاوخونی به مسئولان و استاندار اصفهان اعلام شده است، اظهار داشت: این خطر بر اساس حدس و گمان نیست بلکه بر اساس پژوهشهای کارشناسی اعلام شده است ضمن اینکه دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز خطر بیماریزایی ریزگردهای گاوخونی که ناشی از خشکی تالاب است را به صراحت بیان داشته است.
دانیالی با بیان اینکه مشکلات محیط زیست با همیاری میان مردم و مسئولان رفع میشود، گفت: استاندار اصفهان ۱۲ طرح برای رفع مشکلات کم آبی در شرق اصفهان ارائه کرده است و بر این اساس هر بخشی که بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب آب برداشت می کند باید هر میزان برداشت بیشتر را به صندوق بریزد.
وی با بی اینکه در این طرحها، سامانه انتقال پساب نیز در نظر گرفته شده است، به موضوع منع محیط زیستی ایجاد شده برای کوهرنگ اشاره و اظهار کرد: هم اکنون حکم قضایی تونل سوم کوهرنگ که توسط محیط زیست اخذ شده بود رفع شده است و دیگر ممانعتی برای اجرای آن از سوی این نهاد وجود ندارد.
ممنوعیت فعالیت واحدهای آلاینده در ۵۰ کیلومتری اصفهان رعایت نشده است
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع آلودگی در کلان شهر اصفهان اشاره و بیان داشت: بر خی به برداشتن ممنوعیت شعاع واحدهای آلاینده در اصفهان اشاره داشتند اما موضوع این است همان ممنوعیت فعالیت واحدهای آلاینده تا شعاع ۵۰ کیلومتری اصفهان نیز محقق نشده است.
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان تصریح کر: هر گونه برخورد با واحدهای صنعتی متخلف، مستلزم هماهنگی با دستگاه قضایی است و بنا به رای این نهاد، اداره کل محیط زیست استان اصفهان به طور جدی با آنها برخورد خواهد کرد.
طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اصفهان موفق نبود
وی با تاکید بر اینکه با واحدهای آلاینده هوا بدون مماشات برخورد میشود، اظهار داشت: متاسفانه طرح جامع کاهش آلودگی هوا در اصفهان به دلیل تمرکز بر یکی دو بخش موفقیت مدنظر را کسب نکرده و اکنون برای بررسی بیشتر به دانشگاه صنعتی و اصفهان ارجاع شده است.
دانیالی اضافه کرد: باید گفت که در واقع عدهای اجازه نداده و یا مانع موفقیت این طرح در بخشهای باقیمانده شدند و تغییرات مدیریتی در بخش های مختلف نیز با این امر همسو قرار گرفت.
وضعیت حمل و نقل عمومی در اصفهان ضعیف است
مدیرکل محیط زیست استان اصفهان وضعیت حمل و نقل عمومی در کلانشهری مانند اصفهان را ضعیف ارزیابی کرد و اظهار داشت: در طرح جامع کاهش آلودگی هوا برنامههایی برای بخش حمل و نقل در نظر گرفته شده بود که به درستی عملیاتی نشده و چندان جدی گرفته نشد.
آمارهای ناشی از آلودگی هوا به شکل شفافتری برای مردم مطرح شود
وی با اشاره به اینکه لازم است آمارهای ناشی از آلودگی هوا به شکل شفاف تری مطرح شود تا مردم نیز همیاری بیشتری برای کمک به حفظ روزهای پاک داشته باشند، تصریح کرد: شهر اصفهان از اول فروردین تا ۱۳ اسفند سال ۹۶ حدود ۲۵۶ روز سالم را تجربه کرد.
رصد مجازی مناطق حفاظت شده در اصفهان
دانیالی در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۸۰ محیطبان جذب اداره کل حفاظت محیطزیست استان اصفهان شدند، گفت: در کل استان حدود ۲۶۰ محیطبان مشغول فعالیت هستند که بر ۷۰۰ هزار هکتار مناطق حفاظت شده نظارت دارند.
وی اضافه کرد: بخش زیادی از منطقه حفاظتشده مانند منطقه کلاهقاضی تحت رصد مجازی توسط دوربینهای حفاظت محیط زیست است.