بجنورد- سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان شمالی گفت: آسیب شناسی خودکشی در بین اقشار و سنین مختلف در شهرستان های استان متفاوت است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمود ثمینی پیش از ظهر یکشنبه در حاشیه جشنواره نوجوان سالم، در گفتگو با اصحاب رسانه خراسان شمالی اظهار کرد: آمار خودکشی در استان نسبت به درصد جمعیت در کل کشور پایین است و مواردی هم که رخ می دهد، آسیب شناسی می شود.

ثمینی در ادامه به دیگر معضلات اجتماعی در جامعه اشاره کرد و افزود: آسیب های اجتماعی منحصر به دانش آموزان نیست بلکه تمام اقشار جامعه را در برمی گیرد از این رو مراقبت های لازم و اطلاع رسانی به هنگام ضرورت دارد.

وی با بیان اینکه نوجوانان و جوانان بیشتر در معرض آسیب های اجتماعی قرار دارند، تصریح کرد: شناسایی و دسته بندی نیازهای جامعه و در نهایت ارائه برنامه متناسب با آن نیازها در پیشگیری از آسیب های اجتماعی تاثیر گذار است.

تاثیر نشاط اجتماعی در پیشگیری از آسیب اجتماعی

سرپرست معاونت سیاسی استانداری خراسان شمالی در ادامه بیان کرد: یکی از برنامه هایی که می تواند در شرایط جامعه امروز از آسیب های اجتماعی جلوگیری کند، نشاط اجتماعی است.

ثمینی گفت: ارائه برنامه های بانشاط و متناسب با نیاز کل جامعه به ویژه با مشارکت دادن جوانان در کاهش آسیب های اجتماعی نقش بسزایی را دارد.

وی اضافه کرد: مشارکت جوانان در برنامه های با نشاط علاوه بر اینکه اوقات آنان را پر می کند از مبتلا شدن به آسیب های اجتماعی نیز جلوگیری می کند.

سرپرست معاونت سیاسی استانداری خراسان شمالی همچنین درباره اعتیاد در بین دانش آموزان گفت: پاک ترین قشر در استان به لحاظ اعتیاد، دانش آموزان هستند به طوری که آمار آنان انگشت شمار است.

ثمینی افزود: خوشبختانه خراسان شمالی نسبت به سایر استان های کشور پاک ترین استان به لحاظ اعتیاد است.

اجرای برنامه های پیشگیری از ازدواج زود هنگام در استان

این مسئول در بخشی دیگر از سخنان خود به ازدواج زود هنگام در برخی نقاط خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: به منظور جلوگیری از ازدواج زودهنگام در مناطق محروم و روستایی استان برنامه های آگاهی بخشی تدبیر شده که از شهرستان رازو جرگلان و بجنورد شروع می شود.

ثمینی اظهار کرد: امیدورایم با اجرای برنامه های آگاهی بخشی و اطلاع رسانی خانواده ها و دانش آموزان با عواقب ازدواج زودهنگام آشنا شوند.

وی تصریح کرد: آشنایی خانواده های از عواقب ازدواج زودهنگام، اجباری و انتخاب نادرست می تواند از  بسیاری آسیب های اجتماعی جلوگیری کند.

سرپرست معاونت سیاسی استانداری خراسان شمالی افزود: قطعا نمی توان جلودار ازدواج زودهنگام بود اما با اطلاع رسانی می توان آنان را آگاه کرد.

ثمینی اعلام کرد: برای جلوگیری از ازدواج زودهنگام، طرحی در مجلس در دست بررسی است که کف سال ازدواج را مشخص می کند  اما هنوز تبدیل به قانون نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس اداره پیشگیری دفتر مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش که به عنوان مهمان ویژه این همایش به خراسان شمالی دعوت شده بود حاضر به پاسخگویی سوالات خبرنگاران این استان نشد.