به گزارش خبرنگار مهر، معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان در همایش «بانوی امید» که به مناسبت میلاد حضرت فاطمه زهرا(س) در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال برگزاری است، گفت: خوشحالم در این جشن حضور دارم. تشکر می کنم از تلاشتان برای پیشرفت دختران این سرزمین خصوصا که وزیر آموزش و پرورش هم پیشرفت ها را ذکر کردند و هم برخی مشکلات را و ما هم امیدواریم بتوانیم پیشرفت ها را خصوصا در بعد کیفی و انسان پروری داشته باشیم چرا که هدف ما رسیدن به مقام انسانیت است.
وی ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش به الگوبرداری در بحث آموزش و پرورش اشاره کردند و باید گفت شرط الگوبرداری این است که ترسیم این الگو با نگاه زن امروز سنخیت پیدا کند و تک بعدی نباشد چون دختر دانش آموز ما حق دارد درباره الگوهایی که به او ارائه می دهیم پرسش کند.
وی ادامه داد: اگر ما نتوانیم به خواستها و مطالبات نسل امروز برسیم و برای آنها محدودیت و موانع ایجاد کنیم از روش های ما و الگوهای ما استقبال نمی کنند. جوان امروزی انتظارات دیگری از ما دارد و در بعد کلان هم این بحث را داریم که چقدر توانستیم با نسل جوان ارتباط بگیریم و در عمل ارزش ها را به آنها منتقل کنیم.
ابتکار تصریح کرد: فاطمه زهرا یک انسان فرهیخته و سخت کوش و صبور و پیشرو بودند و بسیار مهم است ما این جامعیت شخصیت را به عنوان الگو ارائه دهیم.
حضرت زهرا مظهر امید بودند
ابتکار با بیان اینکه خداوند به کرامت ذاتی انسان و آزادی وی تاکید کرده است، گفت: در بیان الگوی زندگی فاطمه زهرا (س) به نسل امروز در کنار ابعاد سیاسی و اجتماعی، باید به جنبه های دیگر شخصیت وی از جمله پاکدامنی و ارائه الگوی زن عفیف با توجه به ویژگی های وی نیز اشاره کنیم و همچنین نشاط و امیدی که در شخصیت این زن بزرگوار وجود داشت، آن حضرت مظهر امید بودند. در خطبه ای که در مدینه ارائه کردند، در کنار آنکه آن را بسیار محکم بیان کردند اما توام با احترام و بسیار امیدبخش بود. همچنین نقش الهام بخش وی به عنوان یک مادر که توانست جامعه اش را با آگاهی تحت تاثیر قرار دهد نیز باید به عنوان الگو مطرح شود.
همه مسئولان باید بتوانند میان رفتارشان و دین داری شان همگرایی نشان دهند
معاون رئیس جمهور در امور زنان تصریح کرد: امروزه عموما ما هنگامی که دچار تألم روحی می شویم به آن حضرت توسل می کنیم، در حالیکه باید همواره و در همه ابعاد ایشان الگویمان باشد. در کنار اینها مهم است که ما چه تصویری از دین برای فرزندانمان ارائه می دهیم و اینکه آیا او این تصویر را می پذیرد. جوان امروز حق دارد بپرسد دین داری شما چقدر درد مرا درمان می کند، از همین رو همه کسانی که در هر کجای کشور مسئولیت دارند باید بتوانند میان رفتارشان و دین داری شان همگرایی نشان دهند. در مدارس نیز گفتار معلم و آنچه درس می دهد، با رفتارش باید یکی باشد. اگر معلمی در روش خود تبعیض داشته باشد یا عدالت را رعایت نکند، نمی تواند الگویی که ارائه می دهد را به دانش آموزان تفهیم کند.
ابتکار ادامه داد: در منظر عام نیز صاحب منصبان باید بتوانند هر آنچه می گویند را در عمل نیز ثابت کنند و اینجاست که بحث صدق به میان می آید و ما می توانیم از آن استفاده کنیم. اینکه می گویند چگونه می توانیم فاصله نسلی را پر کنیم و فرزندانمان را در مقوله های ارزشمند انقلاب اسلامی پای کار بیاوریم، از مسیر صدق می گذرد.
آموزش و پرورش می تواند در بحث به کارگیری مدیران زن پیشگام باشد
وی تصریح کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید توجه به نابرابری ها و تبعیض ها به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است و در این زمینه تلاش های خوبی شده است. خوشبختانه در آموزش و پرورش نیز امروز شاهد هستیم که یک معاون زن، یک مشاور و رئیس سازمانی در آموزش و پرورش را به مدیریت زنان سپرده اند. البته دولت همه نهادها را مکلف کرده است که تا پایان دولت، مدیریت ۳۰ درصدی زنان در همه سطوح باید محقق شود و آموزش و پرورش با توجه به پتانسیل بالایی که در نیروی انسانی زنان در اختیار دارد، می تواند در این امر پیشگام باشد و ما حتی فکر می کنیم این ۳۰ درصد برای آموزش و پرورش کف خواسته هایمان باشد.
وی ادامه داد: نکته بعدی بحث عدالت جنسیتی، توجه به عقب ماندگی ها در این زمینه است. متاسفانه ما امروز در برخی مناطق دختران و کودکان بازمانده از تحصیل را داریم که امیدواریم فعالین و خیرین برای حل این مشکل پای کار بیایند. همچنین بحث ورزش و تربیت بدنی برای دختران را در آموزش و پرورش باید جدی بگیریم، خصوصا در مقطع ابتدایی این جدیت باید بیشتر باشد. ورزش و آموزش تربیت بدنی سبک صحیح زندگی را به فرزندان ما یاد می دهد.
ابتکار تاکید کرد: موضوع مهم بعدی، بحث مهارت های زندگی است. ما در آموزش و پرورش و در جامعه در نهایت می خواهیم انسان تربیت کنیم و اینجاست که بحث مهارت آموزی اهمیت پیدا می کند. یکی از مهمترین مهارت ها این است که فرد بتواند تصمیمات درستی در زندگی بگیرد. در همین زمینه یک موافقتنامه مشترک با وزیر آموزش و پرورش تا پیش از پایان سال ۹۶ نهایی خواهیم کرد تا بتوانیم روی این بحث ها همکاری کنیم.
وی در پایان گفت: همچنین یکی از رویکردهای دولت توجه به نشاط و امید است و می بینیم که در سیاست ها و برنامه ها، جریان سازمان یافته ای وجود دارد که تلاش می کند ناامیدی را به جوانان القا کند و هر حرکتی که به سمت نشاط باشد یا در دفاع از حقوق مدنی صورت بگیرد، این طور القا می کنند که امکانش وجود ندارد. دولت باید تلاش کند که مشکلات معیشتی مردم را حل کند و از طرفی نباید اجازه بدهیم یأس میان جوانان و مردم کشورمان رسوخ پیدا کند و نکته آخر آنکه توجه به بحث کارورزی و اشتغال باید در دستور کار جدی آموزش و پرورش قرار بگیرد و به نقطه ای برسیم که هر فرد که از دبیرستان فارغ التحصیل می شود بتواند در یک شغل مشغول به کار شود که این مهم در شورای عالی اشتغال نیز مورد توجه قرار گرفته است.