بهگزارش خبرگزاری مهر بهنقل از روابطعمومی مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران، این اثر که متعلق به موزه کتابخانه سلطنتی این مجموعه است بهدلیل اولویت حفاظتی برای انجام پروژه مطالعات تاریخی، هنری، آسیبشناسی، فنشناسی و همچنین اجرای عملیات حفاظت و مرمت به طور موقت به آزمایشگاه و کارگاه حفاظت و مرمت مجموعه منتقل شد.
مهدی کلیایی مسئول واحد حفاظت و مرمت مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران با اعلام این خبر گفت: این اثر چوبی آفریقایی که به نیمبا یا الهه باروری شهرت دارد مربوط به کشور گینه و دارای تزییناتی به شکل زنجیره بر روی صورت، گردن و گوش است که در دوره پهلوی در جریان یک نمایشگاه مربوط به هنر آفریقا به ایران هدیه شده است.
کلیایی در خصوص شرایط فعلی این اثر گفت: با توجه به اینکه این مجسمه تحت تأثیر شرایط محیطی و تغییرات ساختاری بدنه چوبی، شرایط استاتیکی آن و همچنین خشک شدن تدریجی چوب، دارای ترکهای وسیعی بود از این رو شرایط محیطی و تغییرات ظاهری ساختاری آن به مدت چند ماه مورد ارزیابی و پایش قرار گرفت.
او افزود: در همین راستا و به منظور درمان مشکلات موجود و رفع نواقص ساختاری و استحکام بخشی، پس از بررسیهای لازم و تأمین مواد و لوازم مورد نیاز، این مجسمه با رعایت اصول فنی و استاندارد بستهبندی و جابجایی به آزمایشگاه و کارگاه مرمت مجموعه منتقل شد.
کلیایی در خصوص چگونگی روند مرمت این اثر ارزشمند گفت: بر اساس برنامهریزی انجامشده پس از مستندنگاری، فنشناسی، آسیبشناسی و همچنین بررسی تخصصی تر وضعیت موجود اثر، طرحها و راهکارهای آلترناتیو برای چگونگی مرمت و استحکامبخشی آن تهیه و به مشورت گذاشته خواهد شد تا در ادامه بتوان با اتخاذ عملیات مرمتی مناسب، شرایط ایمن و باثباتی را در چارچوب اصول و مبانی مرمت، برای این اثر هنری و فرهنگی ایجاد کرد.