سمنان-مدیر کل ارتباطات و فناوری استان سمنان بابیان اینکه طرح وای فای رایگان نوروزی در استان اجرایی نمی شود، گفت: اتصال نقاط گردشگری به وای فای دردستور قرار دارد اما تا نوروز آماده نخواهد شد.

سید مسعود میر رضایی در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن بیان اینکه سال گذشته برای ایام نوروز در ۲۲ نقطه فرهنگی و گردشگری استان سمنان وای فای رایگان ارائه شد، ابراز داشت: در ارائه وای فای رایگان مواردی از جمله احراز نام خانوادگی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، کد ملی و شماره تلفن فردی به وای فای وصل می‌شود باعث شد تا بسیاری از کاربران تمایل چندانی به استفاده از وای فای رایگان نداشته باشند.

وی بابیان اینکه هدف‌گذاری اتصال دیگر نقاط گردشگری به وای فای بود، افزود: در ارائه خدمات وای فای باید تغییرات در سیستم های احراز هویت لحاظ شود که امیدواریم بتوانیم تا پایان امسال از نظر نرم افزاری و سخت افزاری آن را نهایی کنیم که قطعا توسعه آن برای نوروز ۹۷ مهیا نخواهد شد.

رشد ۱۵ درصدی گردشگران با ارائه وای فای رایگان

مدیرکل ارتباطات و فناوری استان سمنان بابیان اینکه ۷۲ نقطه مزیت دار در استان برای ارائه وای فای رایگان شناسایی‌شده بود، ابراز داشت: پوشش همه این نقاط به وای فای در دستور کار بود اما با توجه به سخت‌گیری برای توسعه آن، در شرایط فعلی نمی‌توانیم به این هدف دست‌یابیم اما دسترسی تمام این نقاط  به وای فای قطعا طی سال ۹۷ در برنامه لحاظ خواهد شد.

میر رضایی در پاسخ به این پرسش که آیا ارائه وای فای رایگان در نوروز گذشته توانست نیاز گردشگری را برطرف کند، تصریح کرد: طبق آمار میراث فرهنگی و گردشگری استان با ارائه وای فای رایگان در نوروز گذشته میزان گردشگران ۱۵ درصد افزایش داشت چراکه پوستر ارائه خدمات نصب‌شده در ورودی شهرها مردم را ترغیب به ماندگاری می‌کرد.

وی افزود: ارائه وای فای در ورودی شهر شاهرود کمپ الغدیر به فروش بیشتر محصولات آن‌ها نیز کمک کرده بود و از سوی دیگر مسافران با نقاط گردشگری بیشتر آشنا شدند که نشان می دهد با ارائه وای فای رایگان در نوروز گذشته توانستیم به اهداف مورد نظر دست پیدا کنیم و قطعا توسعه آن در دستور کار اداره ارتباطات و فناوری استان قرار دارد.

ایجاد ۷۴۶ اشتغال در حوزه فناوری اطلاعات

مدیر کل ارتباطات و فناوری استان سمنان در پاسخ به این پرسش که از ۹۰ هزار فرصت شغلی تعهد وزارت ارتباطات چه میزان در استان عملیاتی شد، ابراز داشت: وزیر ارتباطات در دهه فجر امسال اعلام کرد که تمام شهرهای ایران مجهز به تری جی و فورجی شدند که نشان می دهد بستر  ارتباط بین کاربران در سطح شهرها برای ایجاد بسیاری از شغل‌ها به‌خوبی فراهم است.

میر رضایی با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات فرصت اشتغال به نحو مطلوب وجود دارد، تصریح کرد: طبق آخرین آمار برای ۷۴۶ نفر به صورت مستقیم اشتغال در استان سمنان ایجادشد که نشان می دهد ۹۰ درصد زیر ساخت ها برای فعالیت افراد در این حوزه فراهم است.

 وی بابیان اینکه سهم استان از هزار دستگاه ای.تی.ام برای روستاها ده دستگاه بود، افزود: نصب ای.تی.ام در روستاها مراجعه مردم را به شهرها برای گرفتن پول نقد توانست کاهش دهد اما با توجه به تغییر سیاست های وزارت ارتباطات مبنی بر اختصاص ۲۵۰ دستگاه به مناطق زلزله‌زده کرمانشاه و مناطق مرزی کمتر توسعه‌یافته برای نصب دستگاه ام.تی.ام در سایر روستاهای استان منتظر اعلام وزارت ارتباطات هستیم.

پیوستن دستگاه های اجرایی به دیتا سنتر استان در سه ماهه ۹۷

مدیرکل ارتباطات و فناوری استان سمنان با اشاره به آخرین وضعیت تحقق شعار دولت الکترونیک در استان ابراز داشت: سه استان سمنان، قم و خوزستان به عنوان پایلوت برای حذف کپی کارت ملی و شناسنامه انتخاب شدند که این روند در استان ما از اوایل مهرماه قوت گرفت و در گام نخست تحقق دولت الکترونیک در بانک ها اجرایی شد که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده تا سه‌ماهه اول سال ۹۷ سایر دستگاه‌های اجرایی نیز به این روند خواهند پیوست.

میر رضایی از راه‌اندازی دیتا سنتر استان سمنان خبر داد و تصریح کرد: اقدامات مقدماتی برای اتصال دستگاه‌های استان به این دیتا سنتر انجام‌شده است اما بحث اصلی ارتباط آی ایکس استانی به آی ایکس ملی که در تهران است که این نقص باید برطرف شود.

وی اضافه کرد: تمامی وزارتخانه‌ها باید به دیتاسنتر تهران متصل شوند اما در شرایط کنونی تنها وزارت اقتصاد و دارای، اداره ثبت احوال و ثبت اسناد به آن متصل شدند و سازمان مدیریت برنامه‌ریزی به عنوان تولیت اصلی اجرای کردن دولت الکترونیک در کشور مسئولیت آن را برعهده دارد و وزارت ارتباط به عنوان همکار ایجاد بسترهای ارتباطی را فراهم می‌کند.

استفاده پیام رسان بومی به جای تلگرام

مدیرکل ارتباطات و فناوری استان سمنان در پاسخ به این پرسش که فیلتر شدن تلگرام چه اثری بر کسب‌وکارهای نو پا در استان داشت، بیان کرد: تلگرام و شبکه‌های اجتماعی منبع درآمد برای بسیاری از افراد به شمار می‌رود قطعا با فیلتر کردن آن این کسب‌وکارهای نوپا لطمه خواهد خورد و آمار دقیقی هم در این حوزه برای استان سمنان وجود نداردکه چه تعداد از این طریق امرار معاش می‌کنند.

میر رضایی بابیان اینکه در کل کشور بالغ‌بر ۵۰۰ هزار نفر در فضای مجازی کار می کنند، ادامه داد: تلاش بر استفاده از شبکه‌های مجازی بومی به جای تلگرام است بنابراین برنامه‌ریزی‌های لازم در شورای عالی فضای مجازی انجام‌شد که امیدواریم در سال ۹۷ شاهد پیاده‌سازی پیام‌رسان های بومی باشیم تا مشکلاتی مانند فیلترینگ تلگرام برای سال آتی برطرف شود.

وی افزود: وزارت ارتباطات حمایت‌های مالی از کسب‌وکارهایی که شکل‌گرفته و دارای ایده هستند را انجام می‌دهد کمیته وجوه اداره شده در این وزارتخانه وام‌های کم‌بهره را برای ایده‌هایی که می‌توانند تولید محصول داشته باشند را تا سقف ۱۰۰ میلون تومان در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

راه اندازی ۲ شتاب دهنده در شاهرود و گرمسار

مدیرکل ارتباطات و فناوری استان سمنان اضافه کرد: در سال گذشته و ابتدای سال ۹۶ بالغ‌بر ۳۰۰ میلیون تومان تسهیلات وجوه اداره شده را به سه شرکت های بومی استان با بهره چهار یا شش درصد اعطا شد که افراد حقیقی و حقوقی هم می‌توانند تحت شرایط خاص از آن استفاده کنند.

میر رضایی تصریح کرد: با توجه به اینکه شتاب‌دهنده در حلقه و اکوسیستم کسب‌وکار مفید است بنابراین شتاب‌دهنده حوزه فاوا در دو شهر گرمسار و شاهرود راه‌اندازی خواهد شد و همچنین در نیمه اول سال ۹۷ سه کارگاه آموزشی در نقاط مختلف استان برنامه‌ریزی‌شده است.