در جشنواره بیست و پنجم فیلم فجر نشانی‌های جدیدی در خصوص تحلیل، توصیف و تعبیر مبتنی بر فرهنگ و هویت ملی، دینی، شرقی و ایرانی به سینماگران عرضه می‌کنیم.

محمدرضا جعفری جلوه، معاون امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در گفتگو با خبرنگار مهر درباره سیاست های معاونت سینمایی برای برگزاری جشنواره فیلم فجر گفت: "طبیعی است مهمترین انتظاری که از برگزاری جشنواره می رود، تحکیم شعائر و برنامه هایی است که در جشنواره بیست و چهارم در حد امکان پیگیری شد."

وی خاطرنشان کرد: "مهمترین جلوه برنامه های این دوره رویکردی فرهنگی و هویتی بوده و خواهد بود که توانستیم در جشنواره بیست و چهارم در آئین افتتاحیه و اختتامیه در نشانی های جشنواره چنین رویکردی را بروز دهیم و به آن میزانی که مقدور بود نشانی به سمت و سوی مورد نظر را در دستور کارمان قرار دادیم . طبیعی است که امسال باید فراتر از این مسئله عمل کنیم."

جعفری جلوه تاکید کرد: "امسال در جشنواره ما رویکردی عمیق تر را در این راستا مشاهده می کنیم. اتفاقاتی که در جشنواره بیست و پنجم افتاده تحلیل، توصیف و تعبیر صریح مبتنی بر فرهنگ و هویت ملی، دینی، شرقی و ایرانی است. از بخش های مختلف جشنواره ما بخش مسابقه سینمای ایران را با نشان "سودای سیمرغ" در دستور کارمان قرار دادیم. جهت گیری به سمت و سوی سیمرغ آرمانی که مقصد عالی سینمای ملی است و از سیمرغ زمینی تا سیمرغ آسمانی رویکرد استعلایی، جدی و متعالی مطرح است."

معاون سینمایی وزیر ارشاد افزود: "در بخش مسابقه سینمای ایران از یک جایزه ویژه نیز سخن گفته ایم. در واقع جایزه ویژه سینمای ایران به نگاه ملی، اثر برگزیده در این زمینه غنی ترین اثری است که لبریز از غرور و عرق متبلورکننده فرهنگ و هویت اسلامی و ایرانی بوده و منافع و مصالح ملی را در دستور کارش قرار داده باشد. این یک حرکت بالنده است و جریانی برانگیزاننده به سمت و سویی که می باید."

وی در ادامه تاکید کرد: "در بخش مسابقه بین الملل "جام جهان نما" را به عنوان اصلی این بخش انتخاب کردیم، با آن نگاهی که در فرهنگ و حکمت و عرفان اسلامی ایرانی وجود دارد و ضمناً در بخش مسابقه بین الملل از مسابقه سینمای آسیا با عنوان "جلوه گاه شرق" نشانی داده شده است. در واقع ما دنبال فرهنگ و هویت شرقی هستیم. در آثار کشورهای آسیایی و نوعی هویت گرایی جدی مبتنی بر ریشه ها، فرهنگ و هویت مشترک در دستور کار ما قرار دارد. طبیعی است این یک رویکرد اثرگذار در سینمای آسیا خواهد بود."

مهندس جعفری جلوه افزود: "در بخش معناگرا نشانه دقیق تری عرضه می کنیم تحت عنوان "در جستجوی حقیقت" و بخش سینمای مستند "چشم واقعیت" نام دارد و گذر از لایه رویی واقعیت و حقیقت نهفته در درون اش رویکرد اصلی ما خواهد بود. طبیعی است حتی المقدور آئین ها، برنامه های جنبی و مضامین جاری در آثار جشنواره در جهت رویکرد اتخاذ شده در سالی که گذشت خواهد بود و ما در انتظار مشاهده نتایج تدریجی آن در جشنواره بیست و پنجم و جشنواره آتی هستیم."

معاون سینمایی وزیر ارشاد در پایان گفت: "گمان می کنم برای به دست آوردن جواب های بزرگ یک سال زمان زیادی نیست. سالی که گذشت به تحکیم روابط بین سینماگران و مدیریت سینما اختصاص داشت که دستاورد بزرگی بود. به میزانی که مقدور بود از این پل ارتباطی عبور کردیم. طبیعی است با تحکیم چنین رابطه ای امکان عبور از این مسیر بیشتر خواهد بود."