منوچهر حبیبی در روزهای پایانی سال در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت اقتصادی استان در سالی که گذشت اظهارداشت: خوشبختانه با برنامه ریزی هایی که در سال جاری صورت گرفت آمار و ارقام نشان می دهد شاخص های اقتصادی مثبت بود.
وی افزود: در شاخص نرخ بیکاری بر اساس آخرین آماری که مرکز آمار ایران در پاییز ۹۶ ارائه کرد نرخ بیکاری ۱۰.۶ درصد بود که ۱.۸ درصد کمتر شده و از نسبت میانگین کشوری کمتر است و کاهش نرخ بیکاری در بهار، تابستان و پاییز اعلام شده و امیدواریم پس از ارزیابی و جمع آوری اطلاعات در زمستان هم این کاهش دیده شود تا به اهداف پیش بینی شده دست یابیم.
معاون اقتصادی استانداری قزوین یادآورشد: در بخش صادرات غیر نفتی هم شاهد افزایش ۳۴ درصدی هستیم و تا پایان امسال رشد مثبت ثبت شده است.
وی اضافه کرد: تاکنون ۶۶۰ میلیون دلار صادرات غیر نفتی در استان محقق شده و تا پایان امسال به رقم ۸۰۰ میلیون دلار می رسیم و تراز تجاری مثبت می شود و امیدواریم روند آن شتاب بگیرد.
حبیبی یادآورشد: در حوزه سرمایه گذاری خارجی تاکنون ۳۰ کشور جهان بالغ بر ۴۷۵ میلیون دلار در استان ما سرمایه گذاری کرده اند که با برخی نیز در حال مذاکره هستیم و برای ۱۱ شرکت خارجی کارهای مقدماتی انجام شده تا به سرانجام برسد که اگر آنها هم تحقق یابد رقم خوبی است که حجم سرمایه گذاری تاکنون به ۱.۵ میلیارد دلار رسیده است.
وی اضافه کرد: برخی از طرح های سرمایه گذاری خارجی تکمیل شده و برخی در حال اجرا و برخی در مرحله عقد تفاهم نامه است.
تنظیم بازار در روزهای پایانی سال
معاون اقتصادی استانداری قزوین بیان کرد: در روزهای پایانی سال موضوع تنظیم بازار بسیار مهم است و در این زمینه بیش از ۱۲ قلم کالای اساسی مردم مانند گوشت قرمز، گوشت مرغ، کره روغن و پنیر و مواد پر مصرف تامین شده و با کنترل بازار توانسته ایم قیمتها را کنترل کنیم و با تشکیل جلسات هفتگی نوسان قیمت را کنترل کرده ایم تا تنشی در بازار ایجاد نشود.
وی اظهارداشت: از نظر تامین کالا مشکلی نداریم بجز تخم مرغ که به دلیل بیماری دچار مشکل شدیم و ۲۵ میلبیون قطعه مرغ تلف شد مجبور شدیم از خارج این محصول را وارد کنیم که خوشبختانه با همراهی تولیدکنندگان استان قیمت کنترل شود.
حبیبی تصریح کرد: میوه شب عید به اندازه کافی وارد استان شده و قیمت گذاری هم صورت گرفته و در این بخش مشکل نداریم ضمن این که در کلان بنای دخالت در بازار را نداریم و فقط کنترل و نظارت را انجام می دهیم تا مردم با نوسان غیر منطقی روبرو نشوند و با همین آرامش جلو می رویم.
شاخص های اقتصادی استان مثبت است
حبیبی در خصوص حمایت از واحدهای صنعتی استان هم گفت: در زمینه پرداخت تسهیلات از محل رونق تولید در سال جاری بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان به ۹۰۹ واحد تولیدی پرداخت شد و استان توانست رده پنجم کشور را کسب کند.
معاون اقتصادی استانداری قزوین اضافه کرد: همچنین تسهیلات اشتغالزایی به کمیته امداد و بهزیستی مبلغ ۵۰ میلیارد تومان پرداخت شد ه که با همکاری این دستگاهها تاکنون ۹۵ درصد جذب شده است.
وی اظهارداشت: برای مهار بیکاری هم سند اشتغال روستایی و فراگیر تنظیم شده و تاکنون بیش از ۶ هزار متقاضی در سایت ثبت نام کرده اند و کارگروهها فعال شده که امیدواریم از اوایل سال اینده با شتاب بیشتری کارها انجام شود و در اشتغال روستایی هم بتوانیم به دستاوردهای خوبی برسیم.
حبیبی گفت: واحدهایی که دچار مشکل شده اند را شناسایی کرده ایم و با چند روش برای حل موانع اقدام می کنیم از جمله یا سرمایه گذار و شریک پیدا می کنیم و از طریق بنگاههای اقتصادی بزرگ کشور مانند بنیاد برکت وارد مذاکره شدیم تا با تسهیلات کمکی بتوانیم آنها را راه اندازی کنیم و امیدواریم بتوانیم تعداد قابل توجوهی را به چرخه بازگردانیم البته به شرط آنکه محصولات تولیدی واحدها بازار فروش داشته باشند.
وی در خصوص هدف گذاری سال اینده استان در بخش اقتصادی اظهارداشت: با هدف گذاری انجام شده ما باید هر سال هشت دهم درصد نرخ بیکاری را کاهش دهیم و در کنار آن افزایش صادرات غیر نقفتی در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم آن را به یک میلیارد دلار برسانیم.
صادرات استان به یک میلیارد دلار خواهد رسید
حبیبی یادآورشد: با ظرفیتی که در بخش کشاورزی داریم باید این بخش را جدی بگیریم به سمت صادرات محصولات کشاورزی پیش می رویم زیرا در حال حاضر ۷۰ درصد صادرات در بخش صنعت است و میتوانیم سایر ظرفیتها را فعال کنیم.
وی گفت: حمایت از کشت گلخانه ای، توسعه سامانه نوین آبیاری از اولویت های دیگر است که کارهای مقدماتی آن انجام شده و با ۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی امیدواریم شاخص های اقتصادی ما رشد بیشتری پیدا کند و به اهداف برنامه و نرخ بیکاری ۷ درصدی و رشد اقتصادی هشت درصد برسیم.
حبیبی در خصوص مشکلات بخشی از سرمایه گذاران از جمله عبور جاده از وسط مجموعه زیاران و نیز سرمایه گذارانی که در عرصه گردشگری حضور دارند اظهارداشت: اگر بخواهیم تولید و اشتغال را تقویت و محقق کنیم هیچ راهی جز جلب سرمایه گذار نداریم و توسعه استان با سرمایه گذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی گره خورده است و رویکرد دولت و استان این است که حمایت ها جدی باشد تا برنامه ها محقق شود.
معاون اقتصادی استانداری قزوین اظهارداشت: البته در این بخش باید نگاه مدیران ما تغییر کند و بخش خصوصی را مورد حمایت جدی قرار دهیم و آنها را باور کنیم و به معنای واقعی روند جذب سرمایه گذاری باید تسهیل شود و متقاضی در مسیر بوروکراسی اداری معطل نشود.
سرمایه گذاری در بخش گردشگری حمایت می شود
وی اضافه کرد: در مجموعه زیاران کارهای زیادی شده است و چند جلسه در سطح ملی داشتیم و عبور جاده هم یک محور ملی است اگر چه هنوز اعتقاد داریم امکان جابجایی وجود دارد و پیگیری می کنیم تا این واحد بتواند به فعالیت خود ادامه دهد و تلاش می شود این مسیر تغییر کند و اگر امکان نداشت باید امکان دسترسی دو بخش زیاران با هم برقرار شود و استاندار پیگیر هستند تا این مجموعه که بعد از ۱۵ سال فعال شده به مشکل نخورد.
حبیبی بیان کرد: گردشگری از ظرفیت های خوب استان است اما روند طولانی مسیر مجوزها باید تعیین تکلیف شود و حال که اولویت ما جذب سرمایه گذاری در بخش گردشگری است باید بدانیم صنعت ما اشباع شده و به بلوغ رسیده است و با تغییر نگاه مدیریت استان باید به توسعه استان کمک کنیم.