به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علیرضا دلیری با بیان اینکه یکی از مهمترین موضوعات اصلی در میان شرکتهای دانشبنیان بحث مالی است که این نیاز باید برطرف شود، اظهار کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در نظر دارد در سال ۹۷ بانکهایی را که تعامل خوبی با شرکتهای دانشبنیان داشتهاند را بهعنوان کارگزار در پرداخت تسهیلات به صندوق ملی توسعه معرفی کند، تا در سال آینده محدودیت منابع مالی بهمنظور پرداخت تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان وجود نداشته باشد.
دلیری افزود: در راستای این اقدام فراخوان استفاده از تسهیلات به شرکتهای دانشبنیان اعلام خواهد شد.
معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به فعالیتهای معاونت علمی در راستای حمایت از شرکتهای دانشبنیان طی ۱۰ ماه اخیر افزود: طی توافقاتی که با بانکهای دولتی و خصوصی داشتهایم، تمام منابع صندوق توسعه ملی از طریق بانکها تأمین میشود و در این مسیر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بهمنظور معرفی بانکهایی که بهعنوان کارگزار صندوق توسعه ملی انتخاب میشوند، با صندوق توافق کرده است.
دلیری بر استفاده نکردن از پول دولتی در پرداخت وامهای تسهیلاتی تاکید کرد و گفت: سال گذشته، بنا به دریافت مصوبهای از صندوق توسعه ملی مقرر شد، تا شرکتهای دانشبنیان هم همانند مناطق محروم شرایط خاص از منابع صندوق توسعه ملی در نزد بانکها استفاده کنند.
وی افزود: ولی از آنجاکه بودجه شرکتهای دانشبنیان، با قرارداد مناطق محروم در یک قرارداد با بانک بسته میشد این امکان وجود نداشت، که منابع را بهصورت تفکیکشده نزد بانکها داشته باشیم. به همین منظور معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مصوبه دیگری با صندوق توسعه ملی به تصویب رساند تا بر اساس آن منابعی که برای شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفته میشود در قرارداد مستقل با بانکها بسته شود.
معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی گفت: بر اساس مصوبه جدید قرار بر این شد تا بودجه موجود در نزد بانکها در دو قرارداد تفکیکشده خلاصه شود، که یکی از آنها بابت کل طرحهای تولیدی و دیگری بهمنظور ارائه تسهیلات برای شرکتهای دانشبنیان با صندوق توسعه ملی منظور شود.
دلیری بابیان اینکه نخستین قدم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شناسایی احساس نیاز در مسیر دانشبنیان خواهد بود گفت: بر اساس شناسایی نیاز مالی در مسیر دانشبنیان، در راستای تصویب دو مصوبه با صندوق ملی توسعه، تا سال ۹۷ مبلغ قابلتوجهی مشخص خواهد شد، که بر اساس آن قراردادهایی مستقل با بانکهای کارگزار که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تعیینشدهاند، بسته خواهد شد.
معاون توسعه، مدیریت و جذب سرمایه معاونت علمی با اشاره به منابع تخصیص دادهشده در دو بخش صنعت و کشاورزی خبر داد: در سال ۹۶ منابع صندوق توسعه ملی در دو بخش صنعت و کشاورزی خلاصه شد، با این تفاوت که در بخش صنعت این منابع ۱۶ درصد و در بخش دانشبنیان ۱۲ درصد در نظر گرفتهشده است، و همچنین منابع صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی، در حال حاضر ۱۴ درصد محاسبه میشود، که این میزان در بخش دانشبنیان به ۱۰ درصد تقلیل می یابد.