به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از رسانه های کشور طی گزارشی به ابهامات موجود در فعالیت های هیات رییسه اتاق اصناف ایران پرداخته است که متن گزارش از نظرتان می گذرد:
هزینههای اتاق ایران بر چه مبنایی است؟ حق الزحمه هیئت رئیسه اتاق اصناف چقدر است و چرا کسی از پرداختها هیچ اطلاعی ندارد؟ آیا اعضای اجلاس و اعضای اتاق اصناف نباید بدانند هزینه هیئت رئیسه چقدر است؟
یکی از اعضای اتاق اصناف ایران که نخواست نامش فاش شود گفت: بررسی بودجه سال ۹۷ در مشهد انجام شد بودجه باید تشریفات قانونی را طی کند طبق مقررات مورد طرح و رسیدگی قرار گرفته و مورد دیدن اعضا قرار بگیرد اقدامی که صورت گرفت و بی سابقه بوده در جلسه مشهد در ۱۰ دقیقه پایانی بودجه را آورده و گفتند بررسی شده است. دبیرکل پشت تریبون رفت و یک توضیحاتی داد و گفتند ۴۶ میلیارد بودجه سال ۹۷ بود. یکی از دستور جلسه مشهد این بود که بودجه مورد بررسی قرار بگیرد، ولی در این جلسه به هیچ وجه بررسی نشده که این اقدام باعث اعتراض بسیاری از اعضای اتاق اصناف شد.
این منبع آگاه در ادامه گفت: حتی باید قبل از اجلاس بررسی شده و گزارش آن در اجلاس مشهد بررسی شود که این اتفاق نیافتاد، موضوع این است که باید شفاف سازی شده و اعضای اجلاس باید کم و کیف را بررسی میکردند با اعتراضی که در آن جلسه رخ داد هیئت مدیره اتاق اصناف گفت تا ۱۰ روز اگر نظری داشتید مطرح کنید. در آن جلسه گفتند بودجهها را ایمیل کردیم ایمیل کردن معنایی ندارد کمیسیون ویژه باید بررسی میکرد و باید توسط اعضا مطالعه میشد این ایمیل به دست بسیاری نیز نرسیده است.
این عضو اتاق اصناف ایران درباره عملکرد هیئت رئیسه در زمان علی فاضلی گفت: در این سه سال عملکرد اتاق ایران در آئین نامه وظایف اتاق آمده است و باید دید چه اقداماتی انجام شده است و اگر این اقدامات انجام شده است چرا اعضای اتاق از آن اطلاعی ندارند. این اقدامات اصلی و قانونی انجام نشده است و به جای آن به یک سری اقدامات فرعی و حاشیهای پرداخته شده است.
این منبع آگاه در پایان گفت: در مورد سال ۹۶ هم یک صفحه دادند و در آن جا یک سری اعداد بود و در آن نیز ریز بودجه را به ما ندادند و چند نفری هم صلوات فرستاده و قضیه را با یک صلوات ختم به خیر کردند!، در کل در این ۳ ساله عملکرد اتاق اصناف خوب نبوده و تکالیف قانونی هیئت رئیسه به هیچ وجه انجام نشده است و هیئت رئیسه باید پاسخگو باشد. همین که مقررات زیر پا گذاشته شده و ۴۶ میلیارد تومان بودجه بدون ارزیابی قرار گرفته این محل ایراد است.
بسیاری از اعضای اتاق اصناف ایران معتقدند سهم ماده ۷۲ قانونی صنفی، سهم درآمد اتاقها از جریمههای وصولی و تخلفات صنفی چند سال است پرداخت نشده است، سهم یک در هزار اصناف که در قانون مالیاتی است در این چند ساله پرداخت نشده و یا به اتاق ایران داده اند و این اتاق به اتاق شهرستانها پرداخت نکرده و این موضوع شفاف نیست.
فاضلی: مشخص نیست می مانم یا می روم
علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره حواشی به وجود آمده در جلسه مشهد و اینکه چرا باید بودجه اتاق در ظرف ۱۰ دقیقه به تصویب برسد گفت: ۱۲۰ نفر در آن جا نشسته بودند بودجه فرستاده شده بود برای آقایان وقتی اصلاحیهای پیشنهاد نمیکنند یعنی چی؟ . ۱۲۳ نفر اتاق عضو دارد شاید ۳۰ نفر مخالف تصویب این گونه بودجه باشند، ولی ۹۰ نفر موافق هستند!
فاضلی درباره شایعات کناررفتن خود از اتاق اصناف گفت: در لحظه آخر و زمانی که ثبت نام میشود مشخص میشود که میمانم یا میروم. ایراد همه ما داریم، ولی باید اقدامهای مثبت را ببینیم، ما یک اشکال اساسی در ساختار اصناف هستیم در زمان تصویب قوانین این مجموعه اصلا دیده نشده است الا در برنامه ششم توسعه. بخش اقتصاد غیردولتی در برنامههای توسعهای دیده نشده است.
هیئت رئیسه اتاق اصناف وجاهت قانونی ندارد
هاشمی، نائب رئیس اتاق اصناف ایران و رئیس اتاق اصناف شیراز گفت: از لحاظ قانون و عرف هنگامی که تابنده نماینده وزیر در اتاق اصناف ایران تغییر کند باید انتخابات داخل هیئت رئیسه اتاق برگزار شود.
هاشمی در ادامه گفت: با توجه به معرفی جناب آقای رباطی، باید انتخابات داخلی رقم میخورد حتی هیئت رئیسه اتاق نیز درخواست کتبی به دبیرخانه هیئت عالی نظارت ارائه داد، ولی متاسفانه در این دوره ممانعت ندارد و میخواهند قانون تضعیف شود؛ بنابراین هیئت رئیسه به علت اینکه وجاهت قانونی ندارد کار را ادامه نمیدهند و در اتاق اصناف ایران حضور پیدا نمیکنند.
هاشمی در پایان گفت: خوشبختانه مجلس به ویژه جناب آقای دکتری زاهدی، رئیس کمیسیون آموزش توجه خوبی به این موضوع نموده و مجلس قصد دارد قانونی که خودش مصوب کرده را نظارت کند. نماینده مجلس نماینده همه مردم ایران است و طبق اصل ۸۴ قانون اساسی هر نماینده حق دارد در همه مسائل داخلی و خارجی کشور اظهار نظر نمای و ریاست یک کمیسیون خاص به معنای محدود بودن نماینده نیست و کسانی که نماینده را محدود میدانند الفبای قانون راه هم بلد نیستند. ضمن تشکر از جناب زاهدی و سایر نمایندگان مجلس که درصدد احقاق حق اتاقها و اتحادیههای صنف هستند از وزیر صنعت، معدن و تجارت قانون را اعمال نموده تا انتخابات هیئت رئیسه انجام شود.
قنبری، رئیس اتحادیه آیینه و شیشه تهران نیز در این باره گفت: در این چهار سال کار و دخالتهایی که انجام شده مناسب اصناف نبوده و در حال حاضر تشنجی هم بین اتاق اصناف وجود دارد و لازم است تغییرات هر چه زودتر انجام شود.