به گزارش خبرنگار مهر، محسن شادی متولد ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۷ در شهر نقده در آستانه ورود به سی سالگی بعد از چند سال دوری از رشته قایقرانی دوباره به اردوی تیم ملی بازگشت. قایقران پر افتخار ایران اولین مدال کشورمان در مسابقات روئینگ قهرمانی جهان را به رنگ طلا کسب کرد. وی دو طلا و یک نقره جهان و دو طلای بازیهای آسیایی چین و کره جنوبی را در کارنامه خود دارد. اما شادی چطور وارد این رشته شد؟
شادی در سال ۱۳۸۶ تنها ورزشی که به صورت تفریحی انجام می داد فوتبال بود. محسن شادی در سال ۱۳۸۶ و در سن ۱۹ سالگی با فراخوانی که اداره کل تربیت بدنی استان آذربایجان غربی منتشر کرد در برنامه استعدادیابی فدراسیون قایقرانی شرکت کرد. در آن زمان «جیوگانیک» مربی رومانیایی مسئولیت استعدادیابی از رشته روئینگ را برعهده داشت و از بین حاضرین در برنامه استعدادیابی شادی را انتخاب کرد.
محسن تنها با سه ماه تمرین در مسابقات قهرمانی آسیای سال ۲۰۰۷ مدال طلای آسیا را گرفت و بعد از آن موفق شد مدال طلای دو مسابقه جهانی و یک نقره آن را کسب کند. شادی به گفته خودش: « هرگز فکر نمی کردم که پایم به قایقرانی باز شود. من ورزش را برای سلامتی خودم انجام می دادم و اصلا به حرفه ای ورزش کردن فکر نمی کردم. اما از آن روزی که به اردوی تیم ملی قایقرانی دعوت شدم تلاش کردم تا مدال آسیا و جهان را بگیرم و موفق هم شدم. پله پله رشد کردم و هدفم قهرمانی در المپیک است.»
گفتگوی خبرگزاری مهر را با محسن شادی دارنده دو نشان طلای بازیهای آسیایی در رشته روئینگ می خوانید.
* آقای شادی با عرض تبریک فرا رسیدن سال نو، در سال ۹۶ بعد از چند سال دوری از رشته قایقرانی دوباره به تمرینات بازگشته و به اردوی تیم ملی پیوستید سال گذشته برای شما چه طور بود؟
- سال خوبی بود. من از اردیبهشت ماه تمریناتم را شروع کردم و در ادامه آذرماه به اردوی تیم ملی پیوستم و تمرینات را جدی تری در اردوها دنبال می کنم. تقریبا در روز ۵ تا ۶ ساعت تمرین دارم. با مشورت با دوستان دوباره به قایقرانی بازگشتم. هدفم حضور دوباره در بازیهای آسیایی و کسب مقام است. توکل بر خدا تلاش می کنم تا قسمت چه باشد.
* چند سالی از روئینگ دور بودی آیا رقبایت همان قبلی ها هستند؟
- رقبایم تغییری نکرده اند. من در ابتدا در بخش سبک وزن بودم و چند مدال طلا و نقره جهان و آسیا را گرفتم. اما در بازیهای آسیایی اینچئون در سنگین وزن مدال طلا گرفتم. رقبایم همان قبلی ها هستند. انشالله باید دید در چه حد می توانم به آن آمادگی قبلی برسم تا شرایط ام را در مقایسه با رقبا بسنجم.
* شما همیشه گفته بودید که با مربی خارجی کار می کنید و در این صورت به اردو باز می گردید حتی اظهار کردید که فقط با «جیوگانیک» می توانیم موفق شویم چطور شد که به تمرین با «لیوی» چینی رضایت دادید؟
- «جیوگانیک» واقعا مربی بود و مدتی هم در تمرینات سال قبل حضور داشت . من قایقرانی را با همین مربی شروع کردم. مربی چینی که هم آمده قبلا در ایران بوده است. من چند مدال قهرمانی آسیا و بازیهای آسیایی را با او بدست آورده ام. تمرینات مان با این مربی شروع شده است. هر مربی ای خوب باشد و تجربه داشته و رزومه خوبی داشته باشد می تواند به تیم روئینگ کمک کند.
* دغدغه شادی در سال جدید چیست؟
- دغدغه ام حضور در بازیهای آسیایی است. انتظارم این است که اردوها به نفع احسن برگزار شود و تمام امکانات برای تمرین فراهم شود. فکر و ذهنم تماما برای بازیهای آسیایی است. در برخی مسائل و مشکلات نیز عادت کرده ایم. فدراسیون حقوق ما را می دهد و در این حد رضایت داریم اما امکانات مان ضعیف است. ما در بخش پیست و قایق روئینگ مشکل داریم. مشکلات ما نه تقصیر فدراسیون است نه قایقران. اما با همین ها هم تمرینات را انجام می دهم اما کفایت نمی کند. کمیته المپیک و فدراسیون و وزارت ورزش باید در آینده قدم هایی برای تامین تجهیزات قایقرانی در بخش سخت افزاری بردارند. فدراسیون برنامه هایی برای کم تاثیر کردن این مشکلات بر روی تمرینات مان دارد. مربی خارجی آمده و اعزام های برون مرزی نیز در برنامه اصلی ما تا بازیهای آسیایی جاکارتا گنجانده شده تا بتوانیم نتیجه خوبی بگیریم.
* محسن شادی ازدواج کرده و یک پسر هم دارد آیا دوست داری فرزندت هم در این رشته فعالیت کند؟
- ازدواج کرده ام و یک پسر هم دارم اما برای حضورش در ورزش حرفه ای تا قسمت چه باشد. خوب راستش در کشور ما ورزش حرفه ای به نفع آینده بچه ها نیست چون زندگی شان تامین نمی شود. ورزش را بگذارید کنار نمی دانید چه کاری انجام دهید. غیر از والیبال و فوتبال که باشگاه داری حرفه ای دارند و خوب پول می گیرند بقیه رشته ها این طور نیست و تا قهرمان المپیک نشوی شرایط خوبی نداری و در آن صورت بعد از گذر از فصل قهرمانی و ورزشکاری باید بروی «کارگری»!
* محسن شادی هم برای ادامه زندگی پس از فصل قهرمانی مشکل دارد؟
- خوشبختانه بعد از دریافت مدرک کارشناسی تربیت بدنی موفق شدم به استخدام بخش ورزش اداره علوم پزشکی استان آذربایجان غربی در بیایم. مربیگری هم می کنم. چند نفر از اعضای تیم ملی جوانان و بزرگسالان را خودم آموزش داده ام. فرزاد و فرهاد کربلایی قلی زاده را خودم از پایه آموزش داده ام که سال 96 مدال برنز آسیا را هم گرفتند. رضا قهرمانی و میلاد الله وردیان هم از شاگردان من بودند که مدال طلای جوانان آسیا را گرفتند.
* با توجه به اینکه با یک اتفاق وارد این رشته شدی آیا تاکنون به رفتن از قایقرانی فکر کردی و اینکه واقعا قایقرانی را دوست داری؟
- هنوز به اینکه بخواهم از این رشته بروم فکر نکرده ام. من در همان ابتدای تمریناتم در این رشته مدال گرفتم و همین باعث شد تا به مرور با کسب موفقیت ها علاقه ام به این رشته بیشتر شود و برای موفقیت بیشتر از قبل تلاش کنم.