مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب با اشاره به برنامه ایران در صورت ترک برجام از سوی آمریکا گفت: این گونه نیست که ناچار باشیم یک راه حل را در نظر داشته و خود را در بن بست قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر ولایتی مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب اسلامی در حاشیه دیدار با بیستریستکی رئیس هیات باشگاه گفتگوهای والدای روسیه در پاسخ به سوالی در خصوص خروج احتمالی آمریکا از برجام در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ایران پایبند به برجام است و تا به حال هم به آن عمل کرده است اما اگر آمریکایی ها بخواهند آن را ترک کنند و یا هر موضوعی که خلاف متن برجام باشد، توسط هر کشوری به طور مستقیم یا غیرمستقیم صورت بگیرد، دست های ایران باز است و همه گزینه ها روی میز است.

وی افزود: بنابراین این گونه نیست که ما ناچار باشیم یک راه حل را در نظر داشته و خود را در بن بست قرار دهیم. در عملکرد صحنه بین المللی کمتر کشوری پیدا می شود که در استقلال و اعتماد به نفس لازم مثل ایران عمل کرده باشد و در آینده هم همینطور خواهد بود.

مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب اسلامی تصریح کرد: با توجه به استقلال و اقتداری که ایران در تصمیم گیری های منطقه ای و بین المللی دارد، ما هر گزینه ای که به مصلحت ملی باشد را انتخاب خواهیم کرد.  

ولایتی در پاسخ به سوالی در خصوص تبادلات ارزی میان ایران و روسیه با توجه به افزایش قیمت دلار و اینکه چه راهکاری برای تبادلات ارزی دو کشور وجود خواهد داشت، اظهار داشت: این موضوعی است که توسط اقتصاد دان ها و متخصصین پولی و بانکی باید بحث شود، چرا که بحثی فنی است. ما با یک ارزیابی کلی می توانیم تاکید کنیم که یکی از راه های نجات کشورها در مساله مالی و بانکی این است که پول ملی خود را تقویت کنند.

وی ادامه داد: هر چه روابط اقتصادی دو کشور را با واحدهای پولی دو طرف انجام دهیم، باعث می شود آسیب پذیری ما در برابر نوسانات ارزی خارجی کمتر شود.

مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: اکنون در کشورهای مجموعه بریکس شامل روسی، چین، آفریقای جنوبی و بزریل، بخشی از مبادلات خود را با پول ملی انجام میدهند و حتی می توان اعتبارهای متقابلی در کشورها ایجاد کرد و بر اساس آن کالاها را مبادله کرد و از طریق اعتبارات بین بانکی دو کشور تسویه نهایی صورت بگیرد.

ولایتی تصریح کرد: رابطه ایران و روسیه هر روز شکوفاتر می شود و البته این شکل رابطه که بر اساس احترام متقابل، حقوق برابر و همکاری نزدیک و صمیمانه باشد در دوره اخیر بی سابقه است.

وی ادامه داد: ایران و روسیه به عنوان دو کشور مستقل و مقتدر با یکدیگر همکاری میکنند بدون اینکه اجازه دخالت در امور داخلی یکدیگر بدهند و اگر حضوری در صحنه های منطقه ای داریم بر اساس همکاری های مشترک خواهد بود.

مشاور امور بین الملل رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: تجربه سوریه تجربه خوبی بود، با وجود عدم شناختی که در این نوع همکاری ها بود اما عملکرد دو طرف کاملا مدبرانه بود اما ممکن است در حین عمل هم مشکلاتی پیش آید که با تدبیر دو طرف حل میشود کما اینکه تا کنون هم شده و همچنان این همکاری ها می تواند در حوزه های دیگر تسری پیدا کند.