خلاصه پیام مردم در 24 آذر، انتخاب یک تفکر مدیریتی بود که برای درمان مشکلات روزمره مردم گره گشاتر است. انتخابی از جنس کار آمدی در قاب اصولگرایی، چنین انتخابی نفی هیچ تفکر دلبسته به نظام نیست و هرگز بازنده را منزوی نمی خواهد.

به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه تهران امروز در سرمقاله امروز خود به قلم پرویز اسماعیلی مدیر مسئول در مطلبی تحت عنوان" کار آمدی در قاب اصولگرایی؛ انتخاب گره گشا"، چنین آورده است:

نگاه اول ؛ انتخابات درهمه جای دنیا رقابت سیاسی برای " کسب قدرت" است . دستیابی به قدرت نیز به صورت خودکار، بازنده را میان فرودستان جا می گذارد و بین برنده و رای دهنده فاصله ایجاد می کند.

نگاه دوم ؛ قاعده این است که در جمهوری اسلامی ایران انتخابات مفهومی جز " فرصت خدمت" ندارد . لذا برنده و بازنده هر دو در بین مردم می مانند. خصوصیتی منحصر به فرد که در هیچ نظام دمکراتیک دیگری رنگ واقعیت ندارد.

اگر از زاویه دوم به موضوع نگاه کنیم ، پیروزی شیرین، اما شکست تلخ نیست . ولی اگر مطابق با ادبیات سیاسی سایر نظام های حکومتی به موضوع انتخابات بنگریم، شکست فاجعه و برتری فاصله است. فاصله از رای دهندگان ، فاصله از متن مردم و نگاه به آنها از قله قدرت، از همین دیدگاه است که در ادبیات سیاسی غرب ، انتخابات را مانند قمار می دانند و آن را مرگ و زندگی می خوانند.

خصوصیت نظام رقابت سیاسی در غرب همین است که گروه برنده، مالک مطلق فرصت ها و رانت هاست و به تناسب میزان قدرت بدست آمده، رقیب خود را دچار انزوای سیاسی می کند. جالب اینکه چون این اقدام یک فرهنگ رفتاری مرسوم است ، برنده و بازنده این را قاعده بازی دانسته و می پذیرند. حال آنکه قاعده نظام رقابتی در کشور ما ایجاب می کند که گروه پیروز انتخابات مالک مطلق فرصت ها و طرفدار تولید رانت های انحصاری نباشد و یکدست  کردن قدرت به دست آمده را کنار بگذارد . از همین زاویه است که همواره گروه های بازنده در انتخابات ما نسبت به یکدست کردن عرصه قدرت حساسیت دارند.

شاید مزیت رقابت  در کشور ما این است که از یکسو هندسه سیاسی مجال انزوای افراد و گروه ها را نمی دهد و از سوی دیگر  فرصت های خدمت چنان بزرگ ، متنوع و فراگیر توزیع شده است که هرگز یک تفکر سیاسی خاص، توان استفاده از این ظرفیت بزرگ را ندارد. اگر به مجموعه اظهارات رهبر انقلاب ، بویژه در دهه اخیر نگاهی بیندازیم، متوجه 2 رویکرد مهم خواهیم شد. یکی خدمت حداکثری در جهت رفاه و عدالت اجتماعی ، آنهم به صورتی که فارغ از شعار زدگی و وعده های دور دست ، همواره برای مردم ملموس باشد.

دیگری نیز تاکیدهای مهم ایشان بر ضرورت بهره مندی کشور از تفکرات سیاسی مختلف است. تفکراتی که اگر در چارچوب میثاق ملی ( قانون اساسی ) تعریف شوند، مانند دوبال، کشور را به اهداف بزرگ خود خواهند رساند.

آنچه در انتخابات 24 آذر از سوی مردم رخ داد، بیش از هر چیز ، نزدیکی آرای ملت با دیدگاه های رهبری را نمایان کرد. انتخاب مردم از سلیقه های سیاسی موجود کشور نشان داد که از دیدگاه آنان رقابت انتخاباتی  فقط یک فرصت برای خدمتگزاری است. پیامی برای مسوولان و فعالان سیاسی بود که قرائت ملت و تفسیر آنان از اصولگرایی به طور کامل با آنچه رهبر معظم انقلاب با عنوان " اصولگرایی اصلاح طلبانه" تبیین فرمودند، منطبق است .بزرگترین پیام انتخابات اخیر این بود که در کنار حضور مردم، کار آمدی مدیران بیمه کننده نظام و کشور است و باید به جای تصمیم گیری ها و اقدامات منفعت طلبانه فقط به کار و جهان برای بهبود امور و زندگی مردم پرداخت. اکنون فرصت آن است تا به اصولگرایی نگاهی جاذب و حداکثری انداخت و رفاقت را جایگزین رقابت برای خدمت بی منت ، همه جانبه ، عقلانی و متوازن به مردم نمود.

همه مدیران باید با رای مردم در 24 آذر به اجماع رسیده باشند که وظایف خدماتی آنها نسبت به شهروندان هرگز نباید تحت الشعاع انگیزه های سیاسی قرار گیرد. لذا هیچکس نباید درصدد انزوای کسانی باشد که در یک رقابت محدود ، حائز اکثریت آرا نشده اند. خود این افراد نیز باید با پرهیز از انزوا به تعامل سازنده با اکثریت پیروز بپردازند.

تامل در پیشینه و عملکرد انتخاب شدگان ، ثابت می کند که انتظار مردم و رهبری از مدیران ؛ اصولگرایی ، پختگی و اعتدال به همراه کار آمدی ،  اقتدار و اصلاح طلبی است . از این روست که اکثر قریب به اتفاق انتخاب شدگان فارغ از انتسابشان به دسته بندیهای سیاسی  و اجتماعی ، افرادی هستند که کمتر به افراط و تفریط کشیده شده اند و بیشتر به دنبال گره گشایی از زندگی مردم بوده اند. کسانی که هویت بالغ و مستقلی دارند و در جریان عمل و از جمله رقابت های انتخاباتی همواره به اصول نظام مردمسالاری دینی خود وفادار بوده اند.

انتخاب مردم در 24 آذر ثابت کرد که فرمول گره گشای مشکلات مردم از دیدگاه رهبری و مردم ، حضور اصولگرایی در عرصه مسوولیت است که دغدغه کار آمدی و اصلاح بیشتر  دارند و حضور اصلاح طلبانی است که پایبندی به اصول و رزش های ملت را در عمل ثابت کرده اند . فرمول گره گشایی که اصولگرایی مصلحانه است. حضور بی نظیر و بصیرت بر معنای  آرای مردم در هر سه انتخابات ( خبرگان رهبری ، میاندوره ای مجلس و شوراها)  نشان داد که انتخاب این " راه درست " با نیازهای امروز و فردای ایران ، انطباق بیشتری یافته است.

نکته برجسته دیگر این انتخابات ، که باز حکایتگر انطباق دیدگاه مردم و رهبری است ، هوشمندی مردم در دوری از یکدست کردن و انحصاری ساختن ترکیب نهادهای خدمتگزار اجتماعی است. گزینش مردم بعد از دو تجربه در شوراها نشان داد که از دیدگاه آنان ترکیب چهره های معتدل و کار آمد در نهادهای اجتماعی و مدنی موفق تر خواهد بود.

 خلاصه پیام مردم در 24 آذر ماه ، انتخاب یک تفکر مدیریتی  بود که برای درمان مشکلات روزمره مردم گره گشا تر است . انتخابی از جنس کار آمدی در قاب اصولگرایی ، چنین انتخابی نفی هیچ تفکر دلبسته به نظام نیست و هرگز بازنده را منزوی نمی خواهد .