به گزارش خبرنگار مهر، عبدالمحمد زاهدی روز سه شنبه در دیدار با قندالی رئیس سازمان عشایری کشور اظهار داشت: اگر بخواهیم برای عشایر کشور و استان درست تصمیم بگیریم و برنامه عملیاتی داشته باشیم باید آمار دقیق آنها استخراج شود.
استاندار قزوین تصریح کرد: باید بتوانیم وضعیت معیشت عشایر را بهبود بخشیم تا شاهد کوچ و مهاجرت آنها به شهرها و کاهش جمعیت عشایری نباشیم.
وی اضافه کرد: گاهی اوقات جامعه عشایری را میان روستایی بودن یا نبودن نگه می داریم و شناخت دقیقی از وضعیت آنها نداریم به همین دلیل شاید نتوان تصمیم درستی برای آنها گرفت.
زاهدی یادآورشد: خوشبختانه عشایر استان در مناطق پربارش حضور دارند و می توانیم از آنها در کشت گیاهان دارویی و تولید نهال در مناطق مختلف استفاده کنیم.
استاندار یادآورشد: البته در بخش دام به دلیل ظرفیت ارزشمند ایجاد شده در زیاران می توانیم دام های عشایر را خریداری و در تولید گوشت قرمز استفاده کنیم و از این بابت مشکلی نداریم.
وی توجه به سایر نیازهای عشایر را ضروری دانست و گفت: توجه به صنایع تبدیلی و بسته بندی تولیدات عشایر از دیگر مسائل مهم است که باید مورد توجه قرار گیرد.
زاهدی اضافه کرد: باید بتوانیم هم توان تولید را بالا ببریم و هم سطح معیشت این گروه را تقویت کنیم تا عشایر به زندگی سخت خود دلگرم شوند و در تولید هم نقش بیشتری ایفا کنند.
استاندار اظهارداشت: هرچقدر به معیشت عشایر کمک کنیم از آسیب های شهرنشینی آنها را مصون نگهداشته ایم و هم از مشکلات شهری جلوگیری کرده ایم.
در ادامه علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری قزوین اظهارداشت: قزوین از نظر اختصاص اعتبارات ارزش افزوده به عشایر دومین استان شاخص کشور است و این روند امسال نیز ادامه خواهد یافت.
فرخزاد بیان کرد: در صورت مشخص شدن نیازهای اساسی عشایر روستاها و مناطق استان قزوین و اعلام گزارش آن به استانداری آمادگی داریم در کمیته برنامه ریزی برای آنها تصمیم گیری کنیم.
وی افزود: با اعتبارات ارزش افزوده و افزایش تعامل و همکاری مسئولان امیدواریم وضعیت معیشتی عشایر استان بهبود یابد.
در ادامه بهزاد غیاثوند رئیس اداره عشایر جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: در سال گذشته ۱۵۰۰ راس دام از عشایر استان برای تامین گوشت مورد نیاز مردم در ایام نوروز خریداری شد.
وی افزود: با ظرفیت بسیار خوب ایجاد شده در زیاران آماده خرید دام های عشایری استانهای همجوار نیز هستیم.
در استان قزوین۲۵۰ خانوار عشایری با یک هزار و۴۰۰ نفر جمعیت زندگی می کنند.