عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، اصلاحات را یک جریان اصیل و مجرد از جریانات و گروههای سیاسی دانست وگفت: گروهها و احزاب سیاسی به اقتضای مطالبات مردم مجبور شدند زاویه نگاه و سیاست‌هایشان را مبتنی بر اصلاح طلبی قرار دهند.

محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: حتی در صورت شکست گرو ه ها در رقابت های سیاسی، اصلاحات زنده می ماند چون مطالبه جامعه ایرانی است .

وی افزود : جامعه ایرانی بخصوص بعد از پیروزی انقلاب و مشخصا بعد از پایان جنگ ، گام بسیار بلندی به سوی توسعه و تغییر الگوی زندگی خود برای مطابقت با استانداردهای جهانی برداشت و این گام بلند که فارغ از مناسبات سیاسی و جناحی صورت گرفت، مردم ما را به سوی نوعی رفورم هدایت کرده است که این رفورم و تغییر در همه عرصه های زندگی شهروند ایرانی رد پا گذاشته است.

عطریانفر اظهار داشت: این رویکرد شهروندان خوشبختانه فراتر از رفتارهای خطی و حزبی است و در این رابطه می توانیم به سرعت یک نتیجه گیری کنیم و آن اینکه بیش از آنی که مردم بخواهند تحت تاثیر آموزه ها و سیاست های عملیاتی رفورمیستی گروههای سیاسی قرار بگیرند این گروها و احزاب و جریانات سیاسی بوده اند که به اقتضای مطالبات مردم و جامعه ایرانی و بخصوص جامعه شهری مجبور شدند که زاویه نگاه و سیاست هایشان را به گونه ای اصلاح بکنند که خواست مردم باشد.

این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در ادامه اظهار داشت : جریان اصلاح یک جریان پایدار، اصیل و منطقی است که جامعه ایرانی بزرگترین مطالبه کننده آن است و در این رابطه گروهها و احزاب سیاسی در ایران نسبت به این درخواست و مطالبه از خود واکنش های متفاوتی را نشان دادند و از میان این گروههای سیاسی، جریانی که پس از جنگ نقش سازندگی و بازسازی کشور را در دولت سازندگی آقای هاشمی بر عهده داشتند از اولین گروههایی بودند که نسبت به این درخواست اجتماعی مردم و مطالبات به حق مردم در قالب حزب کارگزاران واکنش مثبت نشان دادند.

عطریانفربا بیان این مطلب که تداوم توجه به این درخواست مردم در دوم خرداد 76 در قالب حماسه رفورم اجتماعی و سیاسی خودش را به خوبی نشان داد، گفت: در این میان برخی گروهها نسبت به این جریان یا سکوت کردند یا این پیام را خوب درک نکردند و از این قافله عقب ماندند هر چند که به نظر می آید برخی جریانات اصولگرا که تحت این نام نقش پیدا کردند نسبت به این جریان رفورم اجتماعی و این خواسته از خود واکنش های مورد انتظار و مورد اقبال مردم را ارائه می کنند.

این فعال سیاسی ادامه داد: امروز این تغییر رفتار در جریان اصولگرا را می توانیم در شعارهای انتخاباتی شان، در شعارهای مدیریتی در فضاهای رسانه ای که در اختیار دارند به خوبی مشاهده کنیم که این تغییر رفتار تاسی و پیروی از تغییری است که در حوزه چپ شناسی در ایران صورت گرفت و با مطالبات و توقعات ملی همسویی نشان دادند.

وی باتاکید بر اینکه ما جریان اصلاحات را در کشور یک جریان اصیل و مجرد از جریانات و گروههای سیاسی می دانیم ، تصریح کرد: در این میان چپ سیاسی در ایران زودتر از بقیه این گروهها این مطالبات را درک کرد و نسبت به آن انعطاف نشان داد و از این بابت نمی توانیم بگوییم جریان اصلاحات در کشور ما شکست خورده است پس جریان اصلاحات باقی است.

عطریانفر شکست گروههای اصلاح طلب در انتخابات را شکست اصلاحات ندانست و اظهار داشت: مردم نسبت خواسته منطقی رفورمیستی خودشان همواره منعطف هستند و نگاهشان مثبت است، بعضا به دلیل اینکه کسانی که مدعی جریان اصلاحات می شوند در عملکردشان ضعفی را نشان می دهند یا ناتوانی دارند مردم نسبت به آن ناکارآمدی واکنش نشان داده و این واکنش را در  انتخابات بروزمی دهند.

وی ادامه داد: بیش از آنی که این اقبال به سمت گروهها و احزاب اصلاح طلب باشد، بیشتر معطوف به پایداری خواسته و مطالبات رفورمیستی خود مردم است و به همین علت امروز شاهد انتخاب کاندیداهای اصلاح طلبان و اصولگرایان اصلاح طلب که پاسخ مثبت مردم به اصلاح را به خوبی درک کردند توسط مردم هستیم.

عضو شورای مرکزی کارگزاران با رد شکست اصلاح طلبان در سه انتخابات گذشته ابراز عقیده کرد: این سه شکست ذاتی نیست در بحث انتخابات شورای دوم اساسا مردم اقبال به حضور در صحنه رقابت ها نشان ندادند، در بحث مجلس هفتم هم محدودیت هایی برای حضور اصلاح طلبان در انتخابات ایجاد شد و در بحث انتخابات ریاست جمهوری هم که مشکلات زیادی وجود داشته و فقط به حرمت رهبری و وحدت ملی و به خاطر ضرورت حفظ وحدت در مقابل تحرکات خارجی علیه ایران احزاب و رقبای انتخاباتی در برابر نتیجه انتخابات تمکین کردند و شکایات و اعتراضات خودشان را متوف کردند و بعضا به خدا واگذار کردند.

عطریانفر در پایان خاطر نشان کرد: پس هر سه انتخابات در یک آسیب شناسی دقیق و منطقی به ما این را می آموزد که آن سه انتخابات بیانگر شکست جریان اصلاحی در کشور نبوده است و این سه شکست ظاهری به دلیل مطلومیت جریان اصلاحات بوده که رویکرد مثبت مردم در این انتخابات را می توانیم پاسخی قلمداد کنیم بر این مظلومیت تاریخی.