به گزارش خبرنگار مهر ، در این جلسه پیشنهاد تشکیل ستاد ساماندهی فعالیت های سازمان های مردم نهاد که متشکل از 5 نفر از اعضای شورای شهر به انتخاب شورا است با استدلال بر اینکه چشم انداز تشکیل این ستاد مشخص نیست و قدرت تصمیم گیری در مورد ساماندهی این سازمانها در اختیار شورا نسبت به کمیسیون فرهنگی عودت داده شد.
رسول خادم ، رئیس کمیسیون فرهنگی شورا با اشاره به اینکه مدیریت شهری نیازمند مشارکت مردم است و NGO ها به دلیل ساختار مردمی و غیر دولتی خود می توانند در این زمینه یاری گر مدیریت شهری باشند گفت: باید بتوانیم از توانایی این گروهها استفاده کنیم و نحوه تعامل این سازمانها با مدیریت شهری در غالب یک سیستم مشخص تعریف شود.
وی در ادامه افزود: هزینه های سنگینی در حمایت از NGO ها می شود در حالیکه بین گروهها با قابلیت خود به علت نبود سیستم تعامل با شهرداری نمی توانند تاثیر مثبتی داشته باشند.
مهدی چمران با اشاره به اینکه نهادهایی که این سازمانها را ثبت می کنند در این ستاد حضور ندارند گفت: درحالیکه سازمانهای مختلف به این NGO ها مجوز می دهند نمی توان تمام آنها را جمع کرد و در مقابل شورا قرار دهیم و نمی توانیم انتظارات این نهادها را در مقابل مدیریت شهری بالا برد.
رئیس شورای شهر تهران با اشاره به اینکه ذات این نهادها مردمی و غیر دولتی بودن آنهاست افزود: این نوع ساماندهی ها با ذات NGO ها در تناقض است و این سازمانها مستقل مستقل هستند و کسی نمی توانند برای آنها تعیین تکلیف کند.
وی این نوع ساماندهی را حل کردن مشکلات دولت دانست و تاکید کرد : با این نوع ساماندهی ها مشکلات NGO ها حل نمی شود و باید به این پرسش پاسخ داد که ساماندهی کنیم که چه کار کنیم ؟
خادم نیز با تاکید بر اینکه ساماندهی این سازمان ها در ابتدا فشاری به شورا تحمیل می کند ولی در نهایت استفاده بیشتری خواهند داشت گفت: NGO ها به هیچ نهادی جز شورا اعتماد نمی کنند این ساماندهی خروجی و نفع اش خیلی بیشتر از هزینه اش است.
در همین خصوص محمد رضا ناری ابیانه مدیرکل آموزش و مشارکت های مردمی شهرداری تهران با اشاره به اینکه شهرداری 76 محل به ارزش ملکی 100 میلیارد تومان را در اختیار NGO ها قرار داده است گفت: در مدلهای کارکرد اجتماعی سازمانهای غیر دولتی در زمانی مدل باز مطرح بود که مدتی بعد این مدل بسته و تشکلها از حمایتهای شهرداری محروم شدند.
وی با بیان اینکه سیستم شهرداری یک مشکل نگرشی نسبت به توانمندی سازمانهای مردم نهاد دارد افزود: باید ظرفیت مشارکت پذیری سیستم شهرداری را بالا ببریم و مشارکت ها را معطوف به اهداف شهرداری دنبال کنیم .
در ادامه با توجه به ابهامات طرح ، این طرح به کمیسیون فرهنگی عودت داده شد تا با مطالعه بیشتر به صحن شورا باز گردد.
در این جلسه همچنین طرح ساماندهی وضعیت گورستان های متروکه و فعال واقع در محدوده تهران با تاکید بر هماهنگی و همخوانی کاربری گورستان های مذکور با طرح های جامع و تفصیلی تصویب شد.
در این طرح همچنین تعیین تکلیف امکان تدفین و یا عدم تدفین بر اساس شرایط اعلامی شهرداری با استناد به شاخص های زیست محیطی ، اجتماعی و فرهنگی هر گورستان امکان پذیر است.
در این خصوص محمود رضاییان ، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) گفت: سازمان بهشت زهرا با انتخاب مشاور و 1 سال مطالعه گسترده در این بخش و نظر سنجی مردم در مورد 33 گورستان که اهمیت بالایی داشتند نتیجه نهایی را اعلام کرده است.
وی با تاکید بر اینکه 140 گورستان در لیست مطالعه قرار دارند گفت: تا پایان 86 تکلیف این گورستان ها نیز مشخص می شود و در گورستان هایی که امکان دفن وجود ندارد باید با کمک نیروی انتظامی از دفن جلوگیری کرد.
رضاییان همچنین در خصوص احداث گورستان های غرب و شرق تهران گفت: گورستان غرب تهران با شهر شدن "گرمدره" با مشکل مواجه شده است که در حال پیگیری است و در خصوص گورستان شرق تهران چون زمن آن در تملک ارتش است پرونده به حضور فرمانده کل قوا فرستاده شده است تا اعلام نظر کنند.