خبرگزاری مهر، گروه جامعه: تعداد کلانتری های تهران متناسب با افزایش چشمگیر جمعیت در این کلانشهر رشد نکرده است و این کمبود بیشتر در مناطق حاشیه ای که اتفاقا به دلیل فقر، مهاجرت و تفاوت فرهنگ ها آمار بالایی از جرم را به خود اختصاص داده، مشهودتر است.
چندی پیش سردار حسین رحیمی رئیس پلیس پایتخت در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح این نکته که در بافت فرسوده و مناطق حاشیه ای تهران، برخی جرایم مانند زورگیری و فروش و مصرف مواد مخدر بسامد بالاتری دارد، گفت: قطعا کلانتری های فعلی باید ارتقاء پیدا کنند و متناسب با گسترش تهران و افزایش جمعیت نیاز به کلانتری های بیشتری در تهران بزرگ داریم.
وی افزود: ما در این زمینه برنامه داریم و این موضوع را به جد دنبال می کنیم؛ ضمن اینکه همین جا از خیرین امنیت ساز دعوت می کنم به کمک پلیس بیایند و در این امر مهم ما را همراهی کنند.
البته موضوع افزایش کلانتری ها و ضرورت این امر بارها و بارها از سوی مسئولان ارشد نیروی انتظامی مطرح شده بود.
سردار حسین اشتری فرمانده ناجا در گفتگو با خبرنگار مهر و در پاسخ به سوالی که آیا افزایش کلانتری ها که پیش از این از سوی فرماندار تهران مطرح شد، فقط مختص تهران است، گفت: برنامه افزایش کلانتری ها در دستور کار ماست، اما این افزایش فقط مختص تهران نیست و برنامه ما برای سراسر کشور است.
متاسفانه بویژه در بافت فرسوده و مناطق حاشیه ای تهران، برخی جرایم مانند زورگیری و فروش و مصرف مواد مخدر بسامد بالاتری دارد، لذا قطعا کلانتری های فعلی باید ارتقاء پیدا کنند و متناسب با گسترش تهران و افزایش جمعیت نیاز به کلانتری های بیشتری در تهران بزرگ داریموی افزود: تاکید ما جدا از افزایش کلانتری ها، نیرویی توام با اقتدار، رفعت و مهربانی است.
سرهنگ بستو رئیس پلیس پیشگیری پایتخت نیز با بیان اینکه افزایش کلانتریها باید بر اساس نیازها انجام شود، گفت: باید نیازها را در نظر بگیریم و بر اساس استانداردهای جهانی داریم برای هر هزار نفر جمعیت باید شش پلیس داشته باشیم.
به گفته وی افزایش تعداد کلانتریها در دستور کار است و انشاالله انجام میشود.
با توجه به همین تاکیدها بود که آذرماه سال گذشته عیسی فرهادی با اشاره به اینکه شهرستان تهران به تعداد بیشتری کلانتری نیاز دارد، گفت: به دنبال ایجاد مجتمع های کلانتری در مناطق ۱۸ گانه شهر تهران هستیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون در سطح شهر تهران تعداد کلانتریهای موجود جوابگوی نیاز مردم نیست، توضیح داد: در طرح اولیه ایجاد مجتمع های کلانتری، ارائه خدمات مورد نیاز مردم از جمله امور قضایی، گذرنامه ، شکایات و راهور، پیشبینی شده است.
مسکوت ماندن افزایش کلانتری ها علی رغم تاکید همه مسئولان ذی ربط
با وجود این تاکیدات و رسانه ای شدن وعده ها، این امر در اجرا شتاب لازم را نیافت و کار به جایی رسید که رئیس پلیس پایتخت عنوان کرد علی رغم نشست های مختلف حتی یک گام در زمینه تحقق این موضوع برداشته نشده است.
سردار حسین رحیمی در ابتدای سال جدید در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: قطعا برای ارتقاء امنیت تهران و دسترسی بهتر مردم به پلیس و وضعیت مطلوب تر در بخش انضباط اجتماعی باید کلانتری هایی که تصویب شده و افزایش آن مورد تاکید قرار گرفته، به سرعت در تهران ایجاد شود.
وی گفت: اما متاسفانه تا الان هیچ اقدام خاصی نه از طریق استانداری و نه شهرداری تهران در این زمینه صورت نگرفته است.
رئیس پلیس پایتخت اضافه کرد: متاسفانه بویژه در بافت فرسوده و مناطق حاشیه ای تهران، برخی جرایم مانند زورگیری و فروش و مصرف مواد مخدر بسامد بالاتری دارد، لذا قطعا کلانتری های فعلی باید ارتقاء پیدا کنند و متناسب با گسترش تهران و افزایش جمعیت نیاز به کلانتری های بیشتری در تهران بزرگ داریم.
رییس پلیس پایتخت گفت: بر اساس مصوبه شورای امنیت باید ۴۰ کلانتری در تهران اضافه شود.
سردار حسین رحیمی اضافه کرد: برای افزایش کلانتریها با فرمانداری و استانداری چندین جلسه برگزار کردیم اما تا کنون نتیجهای حاصل نشده است.
افزایش سرقت در سال ۹۶ و تماس های فراوان با ۱۱۰
سردار سعید منتظر المهدی در بیستمین نشست خود با خبرنگاران رسانه های مختلف مکتوب، دیداری و شنیداری که در اواخر سال گذشته برگزار شد، با بیان این که بیشترین سرقت ها بین ساعات ۱۸ تا ۲۱ رخ داده است، گفت: متاسفانه در سال ۹۶ با افزایش ۲ درصدی سرقت های خرد و افزایش ۳ درصدی سرقت از منزل مواجه، هرچند در این زمینه شاهد افزایش ۲ درصدی کشف بوده ایم.
رئیس پلیس پایتخت نیز با بیان اینکه نیروهای پلیس حتی در ایام نوروز هم به دلیل حجم ورود گردشگران به این کلانشهر و سفر بسیاری از شهروندان در آماده باش کامل است گفت: نیروهای پلیس تمام مدت پاسخگوی شهروندان بودند و در ایام تعطیلات به ۳۲۳ هزار تماس با مرکز فوریت های ۱۱۰ به صورت شبانه روزی پاسخ دادند.
وعده ایجاد ۴۰ کلانتری در تهران تا پایان سال ۹۷
سرانجام پیگیری ها و نشست های مختلف که همگی تاکیدی بود بر ضرورت افزایش کلانتری ها، به ثمر نشست و روز گذشته عیسی فرهادی در گفتوگویی، با اشاره به مصوب شدن نیاز تهران برای ایجاد ۴۰ کلانتری جدید گفت: مشکل اصلی در ساخت این ۴۰ کلانتری تأمین زمین مناسب است؛ اما تاکنون تأمین زمین ۹ کلانتری انجام شده و دو کلانتری نیز در مرحله ساخت ساختمان هستند.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد که موضوع تامین اعتبار برای تملک زمین لازم جهت ساخت این ۴۰ کلانتری هر چه زودتر انجام شود.
فرماندار تهران تاکید کرد: پیش بینی میکنیم تا پایان سال جاری ساخت این ۴۰ کلانتری انجام شود یا حداقل تأمین زمین مورد نیاز برای ساخت آنها صورت گیرد.
فرمانده انتظامی تهران بزرگ با اشاره به این موافقت گفت: ما شاهد حرکت رو به رشد پلیس پایتخت در تمامی زمینه ها هستیم؛ با توجه به این که پیچیدگی جرم، ترافیک و سایر معضلات اجتماعی و انتظامی در تهران بیش از سایر استان ها است، اما با این اوصاف تلاش کردیم که هم رضایت شهروندان و هم رضایت خداوند متعال را به دست آوریم و امیدواریم با ارایه بهترین خدمات انتظامی و اجتماعی، امنیت پایدار را برای شهروندان به ارمغان بیاوریم.
سردار رحیمی تاکید کرد: امروز وضعیت امنیت در تهران نه تنها در مقایسه با کشورهای همسایه، بلکه از بسیاری کشورهای اروپایی بالاتر است. به جرات می توان گفت امنیتی که در پایتخت ایران برقرار است، در بسیاری از کشورهای اروپایی و پایتخت های آنها مشاهده نمی شود.
سردار رحیمی تصریح کرد: هنگامی که من در این مسئولیت قرار گرفتم، افزایش سرقت در تهران ۵ و ۶ درصد بود اما اکنون این آمار به زیر ۳ درصد رسیده است. قطعا با افزایش کلانتری ها باز هم شاهد کاهش بیشتر این آمار خواهیم بود.