عبدالغفور ایران نژاد در گفتوگو با خبرنگار مهر با اشاره به طرح توسعه سواحل مکران و ضرورت تأسیس سازمان توسعه سواحل مکران اظهار داشت: درمجموع یک هزار و ۲۱۸ طرح عمرانی در طول سواحل مکران از «میناب» در هرمزگان تا «گواتر» در چابهار پیشبینی و تعریفشده، که بیش از ۸۰ درصد آنها که شامل ۹۷۱ طرح میشود در استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
وی افزود: برای نظارت بر اجرای این طرحها از سوی دستگاههای متولی و توسعه متوازن در طول سواحل مکران، در سال ۹۵ و پیرو برنامه ششم توسعه ، تأسیس سازمان توسعه سواحل مکران به تصویب نمایندگان مجلس رسید و نمایندگان تدوین اساسنامه این سازمان را به دولت واگذار کردند تا پس از تدوین دوباره برای تصویب به مجلس بازگردانده شود.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تأسیس سازمان توسعه سواحل مکران و اجرای همه طرحها در طول سواحل مکران بهصورت متعادل و متوازن که شامل شهرستانهای میناب و جاسک در هرمزگان و چابهار و کنارک در سیستان و بلوچستان است ضرورت است چرا که هماکنون به دلیل نبود مزیتهای رقابتی و اقتصادی، سرمایهگذاران بخش خصوصی کمتر راغب به سرمایهگذاری در این مناطق هستند.
وی گفت: عمده طرحهای مهم با سرمایهگذاری بالا هماکنون بهصورت متمرکز در چابهار و منطقه آزاد آن به دلیل مزیتهای رقابتی و اقتصادی سرمایهگذاری متمرکزشده که لازم است این سرمایهگذاریها با تأسیس سازمان توسعه سواحل مکران بهصورت متوازن در طول این سواحل پراکنده شود.
نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علاوهبر توسعه متوازن، تعیین تکلیف پروژههای سرمایهگذاری در طول سواحل مکران و مشخص کردن وظایف دستگاههای اجرایی و نظارت بر آنها از دیگر رسالتهای سازمان توسعه سواحل مکران است.
ایران نژاد خاطرنشان کرد: با توجه بهضرورت و حساسیت تأسیس هرچه سریعتر سازمان توسعه سواحل مکران و همچنین با توجه به اینکه از شهریور ۹۶ تدوین اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران در دولت آغازشده، انتظار میرود، این اساسنامه سریعتر به مجلس برای بررسی و تصویب ابلاغ شود.